Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4284 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
Η ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ «ΚΥΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙ ΙΟΣΠΕ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Τα «Κύματα» της ζωγράφου Αντί Ιόσπε ενώνουν το Ισραήλ με τον Δήμο Αθηναίων.

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η πρόσοψη ενός παλιού κτιρίου στην οδό Λέκκα 24, απέκτησε πνοή και χρώμα, χάρη στη συνεργασία της Πρεσβείας του Ισραήλ, στην Αθήνα, με τον Δήμο Αθηναίων.

Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και του Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, παρουσιάστηκε η νέα πρόσοψη, ζωγραφισμένη από την Ισραηλινή εικαστικό, Αντί Ιόσπε. Το έργο της με τίτλο «Waves» («Κύματα») κέρδισε τον ανοιχτό διαγωνισμό «Ισραήλ - Ελλάδα, κοινές αξίες», στον οποίο συμμετείχαν αποκλειστικά Ισραηλινοί καλλιτέχνες.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Μία άγνωστη πτυχή της κατοχικής ιστορίας και του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τα αποκαλυπτήρια της ανακατασκευασμένης αναθηματικής στήλης για τους Εβραίους που εστάλησαν από τους Ναζί για καταναγκαστική εργασία στο σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής Λιανοκλαδίου – Καρυάς.  Τα αποκαλυπτήρια έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου 2021, στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Το αρχικό Μνημείο -που είχε ανεγερθεί το 1988- πιθανόν καταστράφηκε κατά την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Λιανοκλαδίου. Το νέο Μνημείο ανακατασκευάστηκε με έγκριση και ενέργειες του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), και τη συνεργασία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ), και επανατοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στην αποβάθρα του Σταθμού για να θυμίζει το μέγεθος της ναζιστικής θηριωδίας.

Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων ξεκίνησε με προσφωνήσεις του Προέδρου του ΟΣΕ κ. Σπυρίδωνα Πατέρα, του Προέδρου του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι αποκάλυψαν το Μνημείο ύστερα από επιμνημόσυνη δέηση που ανέπεμψε στη μνήμη των θυμάτων ο Ραββίνος Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών. 

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στις 12 μ. ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει να επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο της πόλης, τιμώντας με την παρουσία του την Ισραηλιτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Σχοινάς θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, όπου θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη του κ. Σχοινά στη Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της πρώτης στρατηγικής που διαμόρφωσε και πρόκειται να υλοποιήσει η ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τη διαφύλαξη της εβραϊκής ζωής. Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα στρατηγική της ΕΕ είναι διαθέσιμες στο σύνδεσμο ΕΔΩ

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ IHRA ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ATHENS DEMOCRACY FORUM 2021: «Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ» PDF Εκτύπωση E-mail

To Συμπόσιο της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), με θέμα «Η Καταπολέμηση του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους: Μαθήματα από το Ολοκαύτωμα», έγινε στην Αθήνα, στις 30.9.2021, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή της Ελληνικής Προεδρίας της IHRA και του Κέντρου Μνήμης του Ολοκαυτώματος Babyn Yar (Babyn Yar Holocaust Memorial Center), στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Athens Democracy Forum 2021 (ADF), που διεξάγεται στην ελληνική πρωτεύουσα από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου2021. 

Το Συμπόσιο της IHRA είχε ως βασικό σκοπό να εξετάσει και να αναδείξει την αυξανόμενη συχνότητα της ρητορικής μίσους και του ρατσισμού στις σημερινές κοινωνίες. Στο Συμπόσιο ο ελληνικός εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Ταμία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΑΝΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβουλίου Ελλάδος διοργανώνουν την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12 το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια της ανακατασκευασμένης αναθηματικής στήλης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, στη μνήμη των Εβραίων που εργάστηκαν και βασανίστηκαν στα καταναγκαστικά έργα της σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλαδίου – Καρυάς πριν από τον εκτοπισμό τους από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae