Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5282 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΪΡ ΜΑΪΣΗ «Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» PDF Εκτύπωση E-mail

Το βιβλίο του ιστοριοδίφη και συγγραφέα Μαΐρ (Μάριου) Μάιση «Η Εβραϊκή Κοινότητα της Χαλκίδας» που κυκλοφορεί σε δύο χρηστικές εκδόσεις, ελληνικά – εβραϊκά και αγγλικά-εβραϊκά, κυκλοφορεί και σε νέα δίγλωσση γερμανό-εβραϊκή έκδοση.  

Τα μέλη του Συλλόγου των Αυστριακών στην Ελλάδα, ύστερα από επίσκεψη και περιήγησή τους  στη Συναγωγή, το νεκροταφείο, το Μουσείο και τα Μνημεία εβραϊκού ενδιαφέροντος στην Χαλκίδα, εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία και από τη δουλειά που γίνεται από την ολιγάριθμη Κοινότητα για την διατήρηση της εβραϊκής κληρονομιάς και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την γερμανό-εβραϊκή έκδοση του βιβλίου του Μαΐρ Μάιση.

Το βιβλίο συνοψίζει την παράδοση, τη ζωή και την ιστορία των Εβραίων της Χαλκίδας, είναι διανθισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό για τουρίστες και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ» ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΕΣΣΙΝΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΞΑΝΘΗ & ΚΩ PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 11 Απριλίου έως τις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες βιβλιοπαρουσιάσεις του νέου βιβλίου του αρχιτέκτονα Ηλία Μεσσίνα «Η Συναγωγή» στη συναγωγή (χάβρα) στην Κω, στη συναγωγή Μοναστηριωτών στη Θεσσαλονίκη, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο στην Ξάνθη και στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα.

Τις παρουσιάσεις τίμησαν με την παρουσία τους και με χαιρετισμό εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αποστόλου Τζιτζικώστα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Τομεάρχης σε θέματα Διαπεριφερειακών συνεργασιών κ. Βενιαμίν Καρακοστάνογλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κω Σέβη Βλάχου, ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης του Γραφείου Οικ. και Εμπ. Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος του ΥΠΕΞ, ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, ο Ραββίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα...
 
ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΠΑΣΧΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας την ακόλουθη ανακοίνωση με ευχές για το εβραϊκό Πάσχα:

«Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εκφράζει σε όλους τους συμπολίτες μας εβραϊκού θρησκεύματος τις θερμότερες ευχές της για υγεία, ευημερία και αγάπη για το φετινό Πέσαχ.

Αυτή τη χρονιά με τον εορτασμό του εβραϊκού Πάσχα ας αφήσουμε πίσω μας πρωτόγνωρες δυσκολίες και ας σκεφτούμε τις δοκιμασίες που αντιμετωπίσαμε ως εφαλτήριο ελπίδας και ελευθερίας».

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ της ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα επισκέφθηκαν στις 14.4.2022 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, μαζί με τον Γενικό Ταμία του ΚΙΣΕ Δανιήλ Μπεναρδούτ,  υποβάλλοντάς του κοινό αίτημα, ώστε να αναγνωριστεί επισήμως στην Ελλάδα η 6η Μαρτίου ως Ημέρα Μνήμης των Δικαίων.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Δικαίων καθιερώθηκε με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατόπιν πρότασης διακεκριμένων προσωπικοτήτων της Ευρώπης, για να τιμηθούν οι άνθρωποι εκείνοι που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό, βοηθώντας τους καταδιωκόμενους συνανθρώπους τους. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου, ημέρα θανάτου του ισραηλινού δικαστή Μοσέ Μπέισκι (1921-2007), ιδρυτή της «Επιτροπής Δικαίων» στο Ισραήλ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κι ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ επεσήμαναν ότι η καθιέρωση της 6ης Μαρτίου και από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρας Μνήμης των Δικαίων θα αποτελέσει μια πράξη μεγάλης συμβολικής αξίας.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ στα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτης Φωτίου είχε στις 11.4.2022 συνάντηση στο Γραφείο του με τον Εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) στα  Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη κ. Λεόν Σαλτιέλ παρουσία του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών για την Ελληνική Διασπορά του Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου κ. Αχιλλέα Χατζηκυριάκου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι προώθησης διαφόρων πρωτοβουλιών στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ σε θέματα διασποράς.

Ιδιαίτερα συμφωνήθηκε η προώθηση και η διενέργεια δραστηριοτήτων, όπως η διοργάνωση στην Κύπρο ενός Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα το διαθρησκευτικό διάλογο.

Συζητήθηκαν παράλληλα δράσεις που προωθούν την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της τρομοκρατίας, οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν σε χώρες της Ευρώπης με συμμετοχή του Απόδημου Ελληνισμού.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae