Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5195 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΣΕ & ΔΗΜΟΥ ΚΩ PDF Εκτύπωση E-mail

Σχετικά με το θέμα του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κω και του ΚΙΣΕ για την αξιοποίηση της πρώην Συναγωγής της Κω, ο γενικός γραμματέας του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρ Ελιέζερ έδωσε συνέντευξη στις 22.3.2022 στην δημοσιογράφο Σάντυ Λαδικού στην εκπομπή «Όλα στον Αέρα» του Ρ/Σ "Ράδιο Πρώτο 91.5". 

Ακούστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του γεν. γραμματέα του ΚΙΣΕ και διαβάστε παρακάτω τα κύρια σημεία της σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Ρ/Σ για το θέμα αυτό. 

«Αντιδράσεις και ένταση σημειώθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2022 με αφορμή την ενημέρωση του σώματος για την σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κω και του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.) για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος της πρώην εβραϊκής συναγωγής.

Περισσότερα...
 
ΔΗΛΩΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΚΙΣΕ στα ΝΕΑ για τους ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Δήλωση του Προέδρου του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ για τους βανδαλισμούς του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Αθήνας δημοσιεύθηκε σε αφιέρωμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (23.3.2022), που επιμελήθηκε η Μαρία Μουρελάτου, με τίτλο «Τα μνημεία που αγαπάμε και πληγώνουμε: Ποιοι και γιατί ξεσπούν στα σύμβολα – Τα έξι πιο βανδαλισμένα της Αθήνας».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ: «Το Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων, δίπλα στη Συναγωγή Αθηνών, έχει βανδαλιστεί επανειλημμένα με απειλητικά γκράφιτι και ναζιστικά σύμβολα. Η παρακείμενη επιγραφή με την αφιέρωση του Ελι Βίζελ, χαράσσεται κατ’ εξακολούθηση.

Τέτοιες απεχθείς πράξεις δεν υποδηλώνουν μόνο την έλλειψη σεβασμού προς την μνήμη των θυμάτων αλλά και το γεγονός ότι οι οπαδοί του μίσους και του αντισημιτισμού ζουν ανάμεσά μας. Και εδώ ακριβώς αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με το παρελθόν, η πολιτεία, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι ενεργοί πολίτες ευαισθητοποιούνται και αντιδρούν. Η μάχη αυτή, ανάμεσα στο φως του πολιτισμού και το σκοτάδι της βαρβαρότητας είναι συνεχής και οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στην παιδεία.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ Η 6η ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Να αναγνωριστεί επίσημα και στην Ελλάδα η 6η Μαρτίου ως Ημέρα Μνήμης των Δικαίων θα ζητήσουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.

Αυτό ανακοινώθηκε στις 17.3.2022 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος υπό τον τίτλο «Ποτέ Ξανά, Θεσσαλονίκη - Άουσβιτς 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί.

«Από κοινού θα ζητήσουμε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να θεσπιστεί η 6η Μαρτίου και στην Ελλάδα ως Ημέρα Μνήμης των Δικαίων. Είναι μια πρωτοβουλία της Θεσσαλονίκης ώστε να τιμάται και στη χώρα μας η μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων, που διαχρονικά και σε όλα τα μέρη του πλανήτη, στήριξαν τον ανθρώπινο πόνο, όπου υπήρχε γενοκτονία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημείωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠO ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Η ανθρωπιστική κρίση που προέκυψε από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα. Η παντός είδους βοήθεια στους πρόσφυγες είναι συνεχής και προέρχεται από πολλούς φορείς παγκοσμίως.

Ένας σημαντικός αριθμός προσφύγων από την Ουκρανία έφτασε στο Ισραήλ με την οικονομική υποστήριξη του ΚΙΣΕ, των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων  Αθήνας και Θεσσαλονίκης και του ΟΠΑΙΕ που ναύλωσαν αεροπλάνο για την ασφαλή μεταφορά τους.  

Ανάλογο χρηματικό ποσό προσέφερε και ο ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, προκειμένου να ναυλωθεί πρόσθετο αεροσκάφος μεταφοράς προσφύγων από την Ουκρανία στο Ισραήλ.

 
ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ, 3 ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κατάθεσε ο δημοτικός σύμβουλος με την «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ. Γιώργος Λουτατίδης και αφορά στη δημιουργία διαθρησκειακού μνημείου Ειρήνης. Η πρόταση του κ. Λουτατίδη κατατέθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής και αναμένεται να συζητηθεί σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις του συλλογικού οργάνου. Είναι δε αναλυτικότατη και λίαν περιγραφική τόσο ως προς τη δημιουργία του μνημείου και τη χωροθέτησή του, όσο και τα μηνύματα που φιλοδοξεί να προβάλλει στον χώρο.

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος επισημαίνει στην πρόταση του πως οι 3 θρησκείες (οι χώροι λατρείας και οι πιστοί των) συνυπήρχαν ειρηνικά στην Κομοτηνή και αποτυπώνονται στο μνημειακό τρίγωνο που ορίζεται από το μέρος που βρισκόταν η Συναγωγή, την εκκλησία της Παναγίας και το Εσκή Τζαμί. Θυμίζει δε πως ανάλογος συμβολισμός και ο μόνος σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα όπου σε ένα τρίγωνο και με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους υπάρχουν το Τείχος των Δακρύων, το Τέμενος Αλ Άκσα και το Ναός του Πανάγιου Τάφου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae