Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3896 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ενημερωθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022, επικυρώθηκε η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον διορισμό της κας Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Η κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2022

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 50ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Οι Εκδόσεις Καπόν και το Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ θα συμμετάσχουν στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, που θα διεξαχθεί στο Ζάππειο από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν θα γίνει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00, στη σκηνή «Διδώ Σωτηρίου» (βρίσκεται στη μέση του 3ου διαδρόμου) συζήτηση με θέμα «Διαφορετικότητα και Ρατσισμός – η περίπτωση του αντισημιτισμού» με τη συμμετοχή των Καρίνας Λάμψα, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Καθηγήτριας Πολιτικής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Κατερίνας Οικονομάκου, δημοσιογράφου και συγγραφέα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Ελιέζερ.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 31.8.2022, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκε στα γραφεία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης αρχικά με την Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη και ακολούθως με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χρήστο- Γεώργιο Σκέρτσο.

Αμφότερα τα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θέμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαλτιέλ ενημέρωσε αναλυτικά την κα Ράπτη και τον κ. Σκέρτσο για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει αναφορικά με την ανέγερση του κτιρίου, καθώς και για τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά και πρέπει να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στο θέμα της Πλατείας Ελευθερίας και στη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί με κεντρικό στοιχείο του το Μνημείο Ολοκαυτώματος, σύμφωνα και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΥΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΥ ΦΡΕΖΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 8 το βράδυ στον κήπο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, στο φως του φεγγαριού, θα κορυφωθούν οι ανοικτές για κοινό και σπουδαστές μουσικές δράσεις που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στο πλαίσιο της Εβδομάδας Συμφωνικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο από τις 2 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης Βολιώτης μαέστρος Ερρίκος Φρεζής, καθηγητής της Ακαδημίας Μουσικής του Βερολίνου και μέλος του «Κοινού των Μαγνήτων».

Οι μουσικές δράσεις εκτός της συναυλίας περιλαμβάνουν «Εργαστήρια Ερμηνείας» που θα πραγματοποιούνται για μια εβδομάδα, από Παρασκευή 2 έως Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, το πρωί από τις 10.30 έως 13.30 και το απόγευμα από 4.30 έως 7.30 και όπως δηλώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος θα προσφέρουν τη μοναδική και σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς τις πρόβες καθώς και την προετοιμασία του εργαστηρίου ερμηνείας της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου. Πρόκειται για ένα «Ανοικτό Πανεπιστήμιο» που παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να εισέλθει στο χώρο εκεί όπου όλα ξεκινούν για μια μουσική εκδήλωση, μια συναυλία, μια παράσταση μουσικής εκεί όπου συναντώνται καθηγητές και σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, καθώς και κορυφαίοι μουσικοί του βόλου.

Περισσότερα...
 
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Με την ξανάγησή της στους υπόγειους χώρους κράτησης της Κομαντατούρ κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στην οδό Κοραή, και την επίσκεψή της στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της Αθήνας ξεκίνησε, στις 28.7.2022, η διήμερη επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ στην Ελλάδα.

«Πολλοί Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, ωστόσο οι λιγότεροι γνωρίζουν το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης που επωμίστηκε η Γερμανία από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν εκεί οι Γερμανοί κατά την ναζιστική κατοχή της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είχε δηλώσει από το Βερολίνο, πριν από την αναχώρησή της, η Αναλένα Μπέρμποκ. Στιγμιότυπα από την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών στο Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944, Κοραή 4, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae