Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2194 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ SACC του EJC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 27.9.2018, έγινε στην Αθήνα ένα υψηλού επιπέδου Σεμινάριο για θέματα διαχείρισης κρίσεων με τίτλο «Ασφάλεια και Ανεκτικότητα της Κοινωνίας κατά τον 21ο αιώνα: Νέες προκλήσεις» το οποίο διοργανώθηκε από το Κέντρο Ασφάλειας και Διαχείρισης Κρίσεων του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (SACC by EJC) και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. Στο Σεμινάριο συμμετείχαν Έλληνες αξιωματούχοι μεταξύ των οποίων διπλωμάτες, βουλευτές, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, οι οποίοι μελέτησαν και ανέλυσαν τις δραματικές επιπτώσεις των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική.     

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών (RIEAS), έγιναν ανοιχτές και σημαντικές συζητήσεις για τους τρόπους αντιμετώπισης κρίσεων ξεκινώντας από τις πρώτες αντιδράσεις, τους τρόπους επικοινωνίας, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών με τις βέλτιστες πρακτικές. 

«Στόχος μας είναι να μοιραστούμε την εμπειρία, τη γνώση και τις πρακτικές μας με τον ευρύτερο κόσμο, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις, όπως τις  πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του EJC κ. Μοσέ Κάντορ. «Ήρθαμε επίσης για να μάθουμε, και τα διδάγματα που αντλούνται απ’ όσα συνέβησαν στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά πολύτιμα για την αντιμετώπιση εκτάκτων και κρίσιμων καταστάσεων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο». «Ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας με Έλληνες αξιωματούχους και ειδικούς θα διασφαλίσει ότι οι αποτελεσματικότερες πρακτικές θα γίνονται γνωστές μεταξύ μας και πέρα από αυτό θα μπορούν να αξιοποιηθούν για να σωθούν αμέτρητες ζωές ανθρώπων».  

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΑ ΤΡΙΑ Ε (ΕΕΕ) ΚΑΙ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΛ – ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ 1931 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» PDF Εκτύπωση E-mail

«Με βάση την αντίληψη ότι η πατρίδα μας δεν είναι μια στιγμή μάχης στα σύνορα, αλλά ό,τι μας δένει με τον τόπο μας και όχι η υπεράσπιση μιας συνέχειας από το αρχαίο παρελθόν, που πολλές φορές δείχνει ότι δεν υπάρχει τόσο πλούσιο παρόν, ξεκίνησα την μελέτη και την έρευνα προσπαθώντας να ερμηνεύσω γιατί στην Θεσσαλονίκη είχαμε φαινόμενα όπως αυτό του Ψωμιάδη. Αυτή η έρευνα μου έδωσε τη δυνατότητα να συνδέσω την ιστορία με το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς σήμερα» είπε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του: «Τα τρία Ε (ΕΕΕ) και ο εμπρησμός του Κάμπελ - το πογκρόμ του 1931 στη Θεσσαλονίκη», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27.9.2018 στην ΕΣΗΕΑ.

Πρόκειται για μια έρευνα 440 σελίδων, με αδημοσίευτο υλικό και φωτογραφίες που αναφέρεται σε ένα σημαντικό κεφάλαιο της προπολεμικής Θεσσαλονίκης. Η «Εθνική Ένωσις Ελλάς» (ΕΕΕ ή 3Ε) ήταν μια οργάνωση που εμφανίστηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναδείχθηκε μετά το 1929 σε σημαντική εθνικιστική, αντισημιτική και αντικομουνιστική οργάνωση, συσπειρώνοντας χιλιάδες μέλη και δημιουργώντας δεκάδες παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και δορυφορικές ή συνεργαζόμενες οργανώσεις. Κορυφαία στιγμή της αντισημιτικής και φασίζουσας δράσης της αποτελεί το πογκρόμ στο Κάμπελ αλλά και στους άλλους εβραϊκούς συνοικισμούς της πόλης τον Ιούνιο του 1931.

Περισσότερα...
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος συνήλθε έκτακτα σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του

 ΜΩΥΣΗ Κανάρη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών (1998 – 2010 & 2015 – 2016) Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, αφού είχε προηγουμένως θητεύσει στη διοίκηση του ΚΙΣΕ ως Γεν. Γραμματέας (1991 – 1997) και ως πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων (1980 – 1991).

Το Δ.Σ. άκουσε τον κ. Πρόεδρο να περιγράφει την προσωπικότητα, τη δράση και την πολυετή προσφορά του εκλιπόντος στα κοινά, ο οποίος υπηρέτησε με ζήλο τον Ελληνικό Εβραϊσμό και παράλληλα υπήρξε άξιος οικογενειάρχης με οδηγό του πάντα τις εβραϊκές αξίες. Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ τόνισε την ευρύτερη προσφορά του εκλιπόντος στην τεκμηρίωση της ιστορίας του Ελληνικού Εβραϊσμού, στην αναβάθμιση του κύρους του στην ελληνική κοινωνία, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού και στη μάχη κατά του αντισημιτισμού.  Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο αξιόλογο συγγραφικό έργο του αειμνήστου Μ. Κωνσταντίνη, στο σπουδαίο αρχειακό του υλικό, στην προσφορά του στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, στην κοινωνική και επαγγελματική του δράση μέσω των ΕΛ.ΤΑ., στην αγάπη του για το Ισραήλ και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στη συμπαράστασή του προς όλες τις Εβραϊκές Κοινότητες της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, αφού εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Μ. Κωνσταντίνη,

Αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ στην κηδεία του εκλιπόντος.
  2. Να εκφωνήσει επικήδειο ομιλία ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.
  3. Να εκφραστούν τα  θερμά συλλυπητήρια του ΚΙΣΕ προς την οικογένειά του και να επιδοθεί το παρόν Ψήφισμα.
  4. Να διατεθεί στη μνήμη του το συμβολικό ποσό των 2.000 ευρώ υπέρ του Lauder Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον Εβραϊκό Τύπο.

Ο Πρόεδρος  ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΙΣ. ΕΛΙΕΖΕΡ

 
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ & ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Ψηφίσματα Οργανισμών και Ισραηλιτικών Κοινοτήτων, ανακοινώσεις και συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του αειμνήστου Μωϋσή Κωνσταντίνη, τέως Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ: ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Σήμερα 20.9.2018 απεβίωσε ο τ. Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Μωϋσής Κ. Κωνσταντίνης.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15.00, στον Εβραϊκό τομέα του Γ΄ Νεκροταφείου Νίκαιας.

Ο αείμνηστος Μωϋσής Κωνσταντίνης διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, του συντονιστικού οργάνου του Ελληνικού Εβραϊσμού, επί 13 χρόνια (1998 – 2010 και 2015 -2016), σε συνέχεια της θητείας του ως Γ. Γραμματέως του ΚΙΣΕ από το 1991 έως το 1997. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και -από το 1977 μέχρι τον θάνατό του- Γεν. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Από το 1971 μέχρι τον θάνατό του διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΕΛ.ΤΑ. για θέματα Φιλοτελισμού.

Το βραβευμένο συγγραφικό έργο του, η προσφορά του στον Ελληνικό Εβραϊσμό, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, σε θέματα παιδείας και πολιτισμού υπήρξαν ανεκτίμητα τόσο για την εβραϊκή κοινότητα όσο και για την ευρύτερη κοινωνία. Η συμβολή του έχει εκτιμηθεί και αναγνωριστεί με ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός θρηνεί την απώλεια του Μ. Κωνσταντίνη, του εμπνευσμένου και ακούραστου ηγέτη, του άξιου Εβραίου και ηθικού ανθρώπου.

Αιωνία του η Μνήμη

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae