Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4053 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Συναντήσεις και επαφές με επιχειρηματικούς, επιστημονικούς και τεχνολογικούς φορείς στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Ο Υφυπουργός παρέστη στις 2.3.2022 στην τελετή υπογραφής τριμερούς Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), το οποίο υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς της Θεσσαλονίκης «Thess INTEC AE», Νίκος Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ben Gurion, Ντανιέλ Χάμοβιτς (Daniel Chamovitz), μέλος της διοίκησης του «Gav Yam Negev Advanced Technologies Park» και ο διευθύνων σύμβουλος του κέντρου καινοτομίας «Basecamp», Uzy Zwebner.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΔIΚΤΥΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ IHRA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) από την Ελλάδα στη Σουηδία.

Στο έργο, στις δράσεις, αλλά και στους στόχους που είχε η Ελληνική Προεδρία της IHRA αναφέρθηκαν στα μηνύματα που απηύθυναν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και προέδρου της IHRA πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης και ο νυν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, και μέχρι τις 28.2.2022  πρόεδρος της IHRA, Γιώργος Πολυδωράκης.

Στα μηνύματα περιλαμβάνονται επίσης πολλές αναφορές στην συμβολή του ΚΙΣΕ και του ΕΜΕ στο έργο της Ελληνικής Προεδρίας της IHRA.

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ IHRA PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την παράδοση από την Ελλάδα στη Σουηδία της Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα.

«Καθώς η Ελληνική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος ολοκληρώνεται και μπορούμε να κάνουμε μια επισκόπηση του έργου μας, είναι σωστό να εκφράσουμε την περηφάνια μας για τα επιτεύγματα της IHRA αλλά και να έχουμε επίγνωση των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας.

Το έργο μας δεν τελειώνει εδώ. Καθώς η Σουηδία αναλαμβάνει την Προεδρία, οι θεματικές που θέσαμε στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας -η προώθηση της εκπαίδευσης σχετικά με το Ολοκαύτωμα και η αντιμετώπιση της άρνησης και της διαστρέβλωσής του στο διαδίκτυο- παραμένουν αμείωτα επίκαιρες.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το ΚΙΣΕ απέστειλε την 1η Μαρτίου 2022 την ακόλουθη επιστολή συμπαράστασης στον Πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας της Ουκρανίας κ. Μπόρις Λόζχκιν και τον Αρχιραββίνο της Ουκρανίας και Ταμία του EJC Ραββίνο Γιακόβ Ντοβ Μπλέιχ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Ελληνικού Εβραϊσμού στον λαό της Ουκρανίας σχετικά με την επίθεση της Ρωσίας στην χώρα.

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Σοφολογιώτατε,

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός παρακολουθεί στενά την τραγωδία και τις κακουχίες που βιώνει ο λαός της Ουκρανίας και η εβραϊκή κοινότητα, ύστερα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.  

Είμαστε συγκλονισμένοι από τις σκηνές φρίκης που εκτυλίσσονται σε πόλεις της Ουκρανίας λόγω του πολέμου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα σας με τις σκέψεις και τις ευχές μας, καθώς και στα αδέλφια μας της εβραϊκής κοινότητας της Ουκρανίας. Σε δύσκολες περιόδους όπως η συγκεκριμένη μπορεί να απογοητευόμαστε όταν συνειδητοποιούμε πόσο λίγα έχει διδαχθεί η ανθρωπότητα από τις καταστροφές και τις φρικαλεότητες των προηγούμενων πολέμων, ωστόσο γινόμαστε περισσότερο δυνατοί και αποφασισμένοι έχοντας ισχυρότερο κίνητρο να συνεχίσουμε το έργο μας για την ειρήνη και την ευημερία, ενάντια στην αδικία και την καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περισσότερα...
 
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου το ΚΙΣΕ απέστειλε στις 28.2.2022 το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα: 

"Με βαθιά θλίψη το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος πληροφορήθηκε την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Προσωπικότητα με όραμα και έμπνευση, ακούραστη ενέργεια και ανοιχτό πνεύμα, η αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου προσέφερε τα μέγιστα στην ελληνική δημόσια ζωή με προσήλωση και συνέπεια στις αρχές της δημοκρατίας, από όποια θέση κι αν ανέλαβε, προσδίδοντας κύρος, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και επιτελώντας πολυεπίπεδο έργο προς όφελος της κοινωνίας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae