Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3606 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: 5 ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ -ΜΑΖΙ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) και το Κέντρο SACC για την Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων ξεκίνησαν την εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια #TogetherWeAreSafer(Μαζί είμαστε πιο ασφαλείς).

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα κυκλοφορήσουν 10 βίντεο με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από θέματα ασφάλειας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η εκπαίδευση των πολιτών γύρω από βασικούς κανόνες ασφάλειας είναι απαραίτητη και πολλαπλά χρήσιμη. Μέσα από τα βίντεο αυτά παρέχονται πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση κινδύνων κι έκτακτων καταστάσεων.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία (CEPOL) και γίνεται προσπάθεια ώστε να διαδοθούν τα βίντεο και οι χρήσιμες πληροφορίες που περιλαμβάνουν σε όλον τον ευρωπαϊκό πληθυσμό.

Περισσότερα...
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΛΤΙΕΛ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΘ PDF Εκτύπωση E-mail

Την  Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 απεβίωσε η Λουκία Σαλτιέλ, το γένος Μαλλάχ, σύζυγος του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12μ. στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη, Καραολή & Δημητρίου –έναντι του παλαιού εργοστασίου ΑΓΝΟ).

- ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ της ΛΟΥΚΙΑΣ ΣΑΛΤΙΕΛ [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ]

- Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΟΥΚΙΑΣ ΣΑΛΤΙΕΛ

ΕΘΝΟΣ, 21.12.2018: Η Εβραϊκή Κοινότητα Θεσσαλονίκης και η πόλη πενθούν τον χαμό της Λουκίας Σαλτιέλ-Μαλλάχ, συζύγου του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της πόλης Δαυίδ Σαλτιέλ, εξαδέλφη του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.

Περισσότερα...
 
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Της Ιωάννας Μάνδρου

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βεβήλωσης μνημείων για το Ολοκαύτωμα, αλλά και τους βανδαλισμούς εβραϊκών νεκροταφείων από ακραίους που διέπονται από ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις, η χώρα μας με το Ισραήλ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση των φαινομένων της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.

Ο πρώτος διμερής διάλογος μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί, δικαστικοί και άλλοι αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες, καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ειδικεύονται  στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ. Τις εργασίες άνοιξε η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη.

Οι συζητήσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων επικεντρώθηκαν σε τρόπους καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ποινική έρευνα για εγκλήματα μίσους, στην εκπαίδευση εισαγγελέων και δικαστών, στην ανίχνευση και δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους, στις διαδικασίες αντιμετώπισης του αντισημιτισμού, καθώς και στην ανάλυση τρόπων αντιμετώπισης των αντισημιτικών περιστατικών στην Ελλάδα. 

Περισσότερα...
 
Το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2018 PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, Νέα Υόρκη 17.12.2018: Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) συμπαραστέκεται στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και καταδικάζει δριμύτατα τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, για τέταρτη φορά εντός του 2018. 

«Το WJC καταδικάζει απερίφραστα την ντροπιαστική και επαναλαμβανόμενη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης», δήλωσε o διευθύνων σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του WJC Ρόμπερτ Σίνγκερ. «Είναι ανησυχητικό και ντροπιαστικό ένα Μνημείο που τιμά τη μνήμη των Εβραίων που αφανίστηκαν κατά το Ολοκαύτωμα να γίνεται ο συνήθης στόχος για εκείνους που τρέφουν αισθήματα μίσους και ενστερνίζονται τον αντισημιτισμό».     

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα σταθερά αυξανόμενα αντισημιτικά περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα η Ευρώπη. Η βεβήλωση αυτή, καθώς και ο βανδαλισμός την περασμένη εβδομάδα των νεκροταφείων της Πολωνίας και της Γαλλίας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε εκείνους που πιστεύουν πως αυτά τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και περιστασιακά.   

«Οι επιθέσεις αυτές δημιουργούν μεγαλύτερη ανησυχία μετά και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας FRA της Ε.Ε. που δείχνει ότι το 89% των Εβραίων της Ευρώπης ανησυχεί για την αύξηση του αντισημιτισμού και ότι το 40% φοβάται επιθέσεις σωματικής βίας. 

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Για τέταρτη συνεχή φορά εντός του 2018, στις 15 Δεκεμβρίου 2018, το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, βανδαλίστηκε από οπαδούς του Ναζισμού που χάραξαν τη σβάστικα για να αφήσουν το αποτύπωμα της μισαλλοδοξίας.

Φθάνει πιά με τη βεβήλωση της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τους σκοταδιστές του μίσους και όσους τους ανέχονται. Οι επανειλημμένες καταδίκες του αντισημιτισμού θα αποδειχθούν ανώφελες εάν οι υπεύθυνοι δεν συλληφθούν προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Λίγες μόνον ημέρες μετά τη δημοσίευση των σοκαριστικών αποτελεσμάτων της έκθεσης του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, FRA, για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη, η νέα βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη καταδεικνύει την απόλυτη ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων και στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος επαναδιατυπώνει την πρόταση για υιοθέτηση του Ορισμού του IHRA για τον Αντισημιτισμό και από την Ελλάδα -στο πλαίσιο της πρόσφατης σχετικής Δήλωσης του Συμβουλίου της Ε.Ε.- που συνιστά έναν πρακτικό οδηγό για την αναγνώριση και την αντιμετώπιση των αντισημιτικών εγκλημάτων.

Απευθύνουμε δε και πάλι έκκληση για ενίσχυση των πρωτοβουλιών παιδείας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, διότι μόνον μέσω της γνώσης μπορεί να θωρακιστεί η κοινωνία από τους κήρυκες του μίσους.

Αθήνα, 17.12.2018

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae