Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4238 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΒΙΒΛΙΟ & CD ΤΟΥ ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΤ «ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» PDF Εκτύπωση E-mail

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μπενέ Μπερίτ Ελλάδας, στα πλαίσια της δραστηριότητάς του στον θρησκευτικό τομέα, παρουσιάζει τη νέα έκδοση του βιβλίου και CD «ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» (Αθήνα 2021). 

Στόχος του βιβλίου και του CD είναι να διατηρηθούν οι ύμνοι με τις μελωδίες και τον παραδοσιακό τρόπο που τραγουδήθηκαν από τους παππούδες, τους πατεράδες και από εμάς τους ίδιους, στις άλλοτε παιδικές χορωδίες με τα μπλε μπερεδάκια, στη Συναγωγή, στο σχολείο και στην κατασκήνωση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τους ύμνους στα εβραϊκά, με την απόδοσή τους με ελληνικά γράμματα, την μετάφρασή τους στα ελληνικά, ενώ στο τέλος κάθε ύμνου ένα σύντομο σχόλιο (με αποφθέγματα, ρητά και γνωμικά από τα «Πιρκέ Αβότ» τα γνωμικά των Πατέρων, την «Σοφία Σειράχ», τις «Παροιμίες» και την «Σοφία του Σολομώντα»), μεταφέρει στον αναγνώστη το βαθύτερο νόημα της ουσίας της γιορτής του Σαββάτου.

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΕΣΣΙΝΑ και της ΙΩΑΝΝΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο του συνεδρίου των Αρχαιολογικών Διαλόγων με τον θεματικό άξονα «Πόλεις / Αστικό τοπίο» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 31 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2018, ο Δρ. Ηλίας Μεσσίνας και η Ιωάννα Γαλανάκη συνδιοργάνωσαν συνεδρία με τίτλο «Μεταβεβλημένα αστικά τοπία: Συναγωγές και εβραϊκή μνήμη στην Ελλάδα» με την συμμετοχή προσκεκλημένων ερευνητών. Μέσω αυτής της συνεδρίας οι διοργανωτές θέλησαν να συνδέσουν την έρευνα της αρχιτεκτονικής/πολεοδομίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας και της ανθρωπολογίας σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο ενός αναστοχαστικού διαλόγου για τις αρχαιότητες και τα μνημεία στη σημερινή κοινωνία.

Το πλήρες πρόγραμμα με τις περιλήψεις έχει αναρτηθεί στο site academia.edu και από τους δύο διοργανωτές.

Σε συνέχεια αυτού του κριτικού και αναστοχαστικού διαλόγου η Ιωάννα Γαλανάκη και ο Δρ. Ηλίας Μεσσίνας παρουσίασαν στις 2 Απριλίου 2022 μετά από πρόσκλησή τους στο διεθνές συνέδριο «State, Culture, Identities Views from the Archaeological Archives» (Αθήνα, 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2022)  ανακοίνωση με θέμα «Emerging narratives-changing meanings: Greek Synagogues, Greek Jewish memory and Modern Greek identity - A view from the archaeological archives» («Αναδυόμενες αφηγήσεις-μεταβαλλόμενα νοήματα: ελληνικές συναγωγές, ελληνική εβραϊκή μνήμη και νεοελληνική ταυτότητα - Μια προσέγγιση μέσα από τα αρχαιολογικά αρχεία»).

Περισσότερα...
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 το απόγευμα, θα εγκαινιαστεί επίσημα η κοινή περιοδική έκθεση με τίτλο «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (ΕΜΕ) και στο Επιγραφικό Μουσείο (ΕΜ) από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, με την παρουσία λίγων επίσημων προσκεκλημένων, λόγω περιορισμένου χώρου.

Την Τρίτη 17, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, το ΕΜΕ προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την νέα έκθεση σε χρόνο που τους εξυπηρετεί ή επιθυμούν να συμμετάσχουν στις οργανωμένες ξεναγήσεις που θα γίνουν κατά τις ώρες 11:00, 12:00 και 13:00 στο ΕΜΕ, δηλώνοντας συμμετοχή στη φόρμα https://forms.gle/cck5P5f1nSVevZj46 ή στο τηλέφωνο 210 32 25 582 (09:00 – 14:30).

Επίσης, Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, κατά την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, το ΕΜΕ θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τις 10:00 έως τις 19:00 για επισκέψεις και ξεναγήσεις στη νέα περιοδική έκθεση.

Περισσότερα...
 
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΛΑΝΤ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε συνέχεια της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στην πόλη Ελάντ στο κεντρικό Ισραήλ, στις 5.5.2022, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απέστειλε στις 6.5.2022 προς τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Γιόσι Αμράνι το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα:

«Είμαστε σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι από την είδηση της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή τριών Ισραηλινών αμάχων πολιτών, ανήμερα της Ημέρας Ανεξαρτησίας του κράτους του Ισραήλ.  

Με βαθιά οδύνη ο Ελληνικός Εβραϊσμός συμμετέχει στο πένθος για τους αδικοχαμένους νεκρούς και εκφράζουμε τα  βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Για μια ακόμη φορά, εκφράζουμε την υποστήριξή μας στον αγώνα του Κράτους του Ισραήλ ενάντια στην τρομοκρατία που απειλεί την ευημερία των πολιτών του και ενώνουμε τη φωνή μας με τις εκκλήσεις για την καταπολέμηση του μίσους και του φανατισμού, υπογραμμίζοντας ότι οι εκατόμβες των θυμάτων της τρομοκρατίας υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για την επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή».

Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ (ΓΙΟΜ ΑΖΙΚΑΡΟΝ) 2022 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 στις 11:00, έλαβε χώρα η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση του Γιόμ Αζικαρόν στην Συναγωγή Μπεθ Σαλώμ, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ, όπου τιμήθηκαν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες, που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την ίδρυση και τη διατήρηση του κράτους του Ισραήλ, καθώς και όλα τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η τελετή ξεκίνησε με το άκουσμα του ήχου της σειρήνας. Ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς, ανάγνωσε το Γιζκόρ. Στη μνήμη των πεσόντων αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Ραββίνο Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν και ο Ραββίνος Ελιράν Σάμπο έψαλλε τον “Ψαλμό 83”.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae