Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2121 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α. PDF Εκτύπωση E-mail

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (WJC)TWEET WJCΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου να καταδικάσει την ηγεσία του εθνικού πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο επίσης καταδίκασε ένα μέλος του κόμματος για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και άλλους 15 για συνωμοσία στην υπόθεση. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

TWEET DAVID HARRIS, CEO AMERICAN JEWISH COMMITTEE: "Χαιρετίζουμε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου την οποία αναμέναμε αρκετό καιρό.  Η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση. Οι αρχηγοί της οδηγούνται στη φυλακή. Ως στόχος της Χ.Α., γνωρίζω κάτι για τις μεθόδους της. Η δικαιοσύνη επικράτησε στην #Ελλάδα".

TWEET AJC GLOBAL: "Μια ιστορική απόφαση στην Ελλάδα. Κατά τις τελευταίες εκλογές, ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής και δεν εξελέγη στο Κοινοβούλιο. Σήμερα το δικαστήριο χαρακτηρίζει τη Χ.Α. εγκληματική οργάνωση. Μπράβο στην Ελλάδα και στον λαό της!". 

TWEET Anti-DEFAMATION LEAGUE (ADL): "Χαιρετίζουμε την καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία του Ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χ.Α. για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για τη δολοφονία αριστερού ακτιβιστή από μέλος της. Αυτή στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μίσος δεν είναι ανεκτό".  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ  ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (EJC): Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC) Δρ. Μοσέ Κάντορ  καλωσόρισε την απόφαση-ορόσημο του Ελληνικού δικαστηρίου με την οποία το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση και  κήρυξε ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τα ηγετικά στελέχη της. «Πρόκειται για μια καλοδεχούμενη, όσο και σημαντική απόφαση που επιτέλους λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους, ότι δηλαδή νεοναζί όπως αυτοί της Χ.Α. είναι εγκληματίες, απλά και ξεκάθαρα», δήλωσε ο Δρ. Κάντορ. Ευελπιστούμε ότι και άλλα έθνη, που επιτρέπουν σε παρόμοια νεοναζιστικά κόμματα να συμμετέχουν σε εκλογές και να καταλαμβάνουν έδρες σε κοινοβούλια, θα κηρύξουν παρομοίως εκτός νόμου κόμματα που προωθούν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες ιδεολογίες". ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος χαιρετίζει την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που απονομιμοποιεί τα νεοναζιστικά μορφώματα και θωρακίζει τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Η σημερινή δικαστική απόφαση έρχεται να επισφραγίσει μια μεγάλη αλήθεια: το πόσο επικίνδυνες είναι οι νεοναζιστικές οργανώσεις που λυμαίνονται τον πατριωτισμό για να διασπείρουν το μίσος και να επιβάλλουν τον σκοταδισμό.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις βίαιες επιθέσεις, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς στη Βουλή, την αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος, τη ρατσιστική βία και τους βανδαλισμούς εβραϊκών χώρων, οι Έλληνες Εβραίοι νιώθουμε ικανοποίηση που η Ελληνική Δικαιοσύνη, ύστερα από τεράστια σπουδή, έδωσε την απάντησή της στο ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο ενός νεοναζιστικού μορφώματος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι το μόρφωμα αυτό είχε κερδίσει στο παρελθόν την εμπιστοσύνη χιλιάδων συμπολιτών μας και τα ηγετικά του στελέχη κατείχαν έδρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Έχοντας βιώσει τη φρίκη του Ναζισμού, με 6.000.000 θύματα του Ολοκαυτώματος,  από την πρώτη στιγμή της εκλογής τους, το 2012, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος επεσήμανε δημόσια τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τη Δημοκρατία και την ανάγκη καταπολέμησης των νεοναζιστικών μορφωμάτων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.  

Η απονομιμοποίησή τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη και ο ορισμός τους ως εγκληματικές οργανώσεις, δεν συμβολίζει τον εφησυχασμό. Αντιθέτως, ενθαρρύνει την καταπολέμηση του Ναζισμού ώστε να μην γεννηθεί ξανά το αυγό του φιδιού στην Ελλάδα.

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2020

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 6.10.20, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, κατά την οποία ενημερώθηκε και συζήτησε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη διαχείριση της Covid-19, με έμφαση στη λειτουργία των εβραϊκών σχολείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος. Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ εξέφρασε την πρόθεση δωρεάς rapid test για διανομή σε σχολεία της χώρας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η γνώση και η μόρφωση είναι το καλύτερο όπλο κατά του φανατισμού. Ο κ. Σαλτιέλ ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια και επισήμανε ότι ο πόλεμος κατά του ρατσισμού πρέπει να είναι συνεχής.

 
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: «Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους.

Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

TWEET ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ: Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ο ναζισμός και οπαδοί του δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία. 

TWEET ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣΕπικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών για να εκφράσω την καταδίκη μας για τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Αθήνας και τη δέσμευσή μας ότι το @MinEduGR θα συνεχίσει με επιμονή τις πολιτικές για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.  

TWEET ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:   Ντροπή! Δεν εκφράζει τα αισθήματα του Ελληνικού Λαού σε καμμία περίπτωση.

Περισσότερα...
 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΕ ΑΠΟ Η&Μ, ΗERITAGE & MUSEUMS PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, τελευταία ημέρα των «Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Ημερών», το Η&Μ, Heritage and Museums - Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία διοργάνωσε διαδικτυακά απονομή βραβείων σε τρεις επικεφαλής Μουσείων της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν διαγράψει μία αξιοσημείωτη πορεία τα τελευταία χρόνια στο χώρο των Μουσείων και του Πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στον εκπαιδευτικό τους ρόλο.

Ένας από τους στόχους του Η&Μ είναι η προώθηση του παγκόσμιου πολιτιστικού αποθέματος, μέσα από ενέργειες επικοινωνίας, εκπαίδευσης και έρευνας. Σε αυτό το πνεύμα, φέτος που γιορτάζει το 13ο έτος από την ίδρυσή του, αποφάσισε η απονομή των βραβείων να γίνει στους: Ζανέτ Μπαττίνου Αρχαιολόγο, Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, Σοφία Πελοποννησίου - Βασιλάκου Μουσειολόγο, Επιμελήτρια της "Οικίας Κατακουζηνού" και τον Κώστα Μανιατόπουλο Ιστορικό Τέχνης-Ζωγράφο, Διευθυντή του "Μουσείου & Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade".

Οι βραβευθέντες εκτός από τις γνώσεις τους έχουν υπερβεί τις συνήθεις επαγγελματικές δραστηριότητές τους, με ιδιαίτερη αφοσίωση και προσφορά προς το Μουσείο μέσα και από τον προσωπικό τους χρόνο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae