Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2223 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αγαπητοί μας ομόθρησκοι,

Η ανθρωπότητα βιώνει μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με χιλιάδες νεκρούς, θύματα του κορονοϊού Covid-19, και εκατομμύρια ανθρώπους να μένουν περιορισμένοι στα σπίτια τους και να εφαρμόζουν τα μέτρα προφύλαξης που επιβάλλονται από την επιστημονική κοινότητα.

Pikouach Nefesh”, είναι ο «έλεγχος, η διάσωση της ζωής», που υιοθετεί ως ανώτατη αξία η Εβραϊκή θρησκεία και υπερισχύει κάθε άλλης εντολής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αρχιραβίνος του Ισραήλ έκδωσε και σχετική ερμηνευτική απόφαση ότι οι οδηγίες προφύλαξης και προστασίας του υπουργείου υγείας πρέπει να εφαρμόζονται από όλους γιατί ακριβώς υπηρετούν την αξία της φράσης “Pikouach Nefesh”.

Εμείς, στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, από την πρώτη κιόλας μέρα που ο ιός κτύπησε την πόρτα της χώρας μας, στις 27 Φεβρουαρίου, αποφασίσαμε το κλείσιμο των συναγωγών στη Βέροια, στα Χανιά και στη Ρόδο και εκδώσαμε σχετική εγκύκλιο συστήνοντας σε όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες να κλείσουν τις συναγωγές και τα Κοινοτικά κέντρα. Τόσο το ΚΙΣΕ όσο και οι Κοινότητες ανέβαλλαν όλες τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ταυτόχρονα, όμως, και με την υποστήριξη της Διοικητικής Υπηρεσίας του ΚΙΣΕ, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Κοινότητές μας όσο και με τους διεθνείς εβραϊκούς οργανισμούς ώστε με ενότητα και αλληλεγγύη να αντιμετωπίσουμε τον επιθετικό αυτό ιό και τις επώδυνες συνέπειες που ενδεχομένως θα διαταράξουν την ευημερία των ευπαθών ομάδων.  

Περισσότερα...
 
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ DAVID HARRIS ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail

TWEET 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020  

Πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κάνει «ό,τι έκαναν και οι ναζί» αναφερόμενος στη συνοριακή κρίση την οποία ο ίδιος δημιούργησε.

Αντιμετωπίζουν Ολοκαύτωμα οι μετανάστες στην Τουρκία;

Εγκαταλείπουν τη χώρα φοβούμενοι για τις ζωές τους;

Εάν ναι, τότε o Ερντογάν θα έπρεπε να είναι υπόλογος.

Εάν όχι, θα πρέπει να επισκεφθεί το Αουσβιτς και να μάθει τι είναι πραγματικά οι ναζί". 

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταδικάζει και αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς και της κατάστασης που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, που έκανε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έξι εκατομμύρια Εβραίοι εκδιώχθηκαν, κυνηγήθηκαν, εκτοπίστηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από τους Ναζί με την πλέον βιομηχανοποιημένη και βάρβαρη μέθοδο στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς και των άλλων γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και εξόντωσης.

Η εκμετάλλευση αθώων ανθρώπων και η δημιουργία εντυπώσεων με τον ευτελισμό του Ολοκαυτώματος από την Τουρκική κυβέρνηση για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν είναι παρά μια άθλια και χυδαία επιχείρηση παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Καλούμε τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη για τον ανυπόστατο αυτό παραλληλισμό που προσβάλλει τη μνήμη όλων των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2020

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του EJC στον ΠΡΟΕΔΡΟ του ΚΙΣΕ για την ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ του από τον ΠτΔ PDF Εκτύπωση E-mail

«Αγαπητέ Δαυίδ,

Εκ μέρους όλων των Ευρωπαϊκών Εβραϊκών Κοινοτήτων μελών του EJC, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την παρασημοφόρησή σας με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.   

Η παρασημοφόρησή σας από την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι μεγάλη τιμή και αντανακλάται σε όλο τον εβραϊσμό της Ευρώπης. Συμμετέχουμε σε αυτή τη χαρμόσυνη είδηση, η οποία βεβαιώνει το εξαιρετικό έργο, τη διακεκριμένη θητεία, καθώς και το υψηλό κύρος που έχετε κερδίσει από τους συμπατριώτες σας.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η ηγεσία σας θα συνεχίσει να αποτελεί μέγιστο όφελος για τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τον ελληνικό λαό.

Περισσότερα...
 
ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ IHRA ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 φιλοξενήθηκε στους χώρους του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος, η τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) για το έτος 2020-21, από την Γερμανία.

Η διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ Μάκη Μάτσα, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό μιλώντας για τη σημασία του έργου του IHRA και τη σύνδεσή του με το εκπαιδευτικό, κυρίως, έργο του Μουσείου.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του IHRA κατά του αντισημιτισμού και στην επερχόμενη ελληνική προεδρία του οργανισμού, που θα ακολουθήσει την γερμανική, το 2021-22.  Ο Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Paul Alphons Steinmetz, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης προεδρίας του Λουξεμβούργου, ενώ ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Ernst Reichel, μίλησε για τα σχέδια της Γερμανίας για τη δική της προεδρία, ενώ ανακοίνωσε ότι οι φετινές μνημονικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Κέρκυρα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae