Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3725 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ Ν. ΧΑΤΖΗ "Ο Ενδοξότερος Αγώνας - Η ελληνική επανάσταση του 1821" PDF Εκτύπωση E-mail

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ν. ΧΑΤΖΗΣ

Ο Ενδοξότερος Αγώνας - Η ελληνική επανάσταση του 1821

Εκδόσεις Παπαδόπουλος - Αθήνα, Νοέμβριος 2021

Συνθέτοντας το μαγευτικό μωσαϊκό της ευρωπαϊκής σκηνής των αρχών του 19ου αιώνα και δουλεύοντας μεθοδικά, υπομονετικά, σε ομόκεντρους κύκλους, από την Ευρώπη της Μεγάλης Βρετανίας, της Ρωσίας, της Αυστρίας και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, προς το κέντρο της δράσης, την Ελλάδα, ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών, στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, παραδίδει ένα πολύτιμο βιβλίο για την Ελληνική Επανάσταση, ένα πραγματικό ιστορικό θρίλερ που συνδυάζει τη συναρπαστική γραφή με την ακαδημαϊκού επιπέδου τεκμηρίωση.

Περισσότερα...
 
Ο ΑΛΜΠΕΡ ΜΠΟΥΡΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Για την πορεία υλοποίησης του έργου του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ενημερώθηκε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης  κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον project manager του έργου κ. Δημήτρη Σαμαρά, σε γεύμα εργασίας που είχαν στις 30.12.2021, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουρλά εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την πορεία εξέλιξης του έργου και ζήτησε να ενημερώνεται σχετικά με την πρόοδο μελετών και εργασιών. Όπως τον ενημέρωσαν, σήμερα έληξε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μουσειολόγους και εντός του Ιανουαρίου θα επιλεγεί η εταιρεία που θα σχεδιάσει τη μουσειολογική έκθεση, ενώ γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν αρχεία και εκθέματα από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον. Ο κ. Μπουρλά ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τον προϋπολογισμό και τη χρηματοδότηση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμαρχο και τον project manager, τα χρήματα προέρχονται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (10 εκατ.ευρώ), την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας (10 εκατ.) και το ελληνικό δημόσιο (8 εκατ.) ενώ ο τελικός προϋπολογισμός θα διαμορφωθεί μεταξύ 30 και 35 εκατ. ευρώ, όταν οριστικοποιηθούν οι μελέτες. Ο κ. Δημήτρης Σαμαράς ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα του όλου έργου, σύμφωνα με το οποίο οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το 2023 ώστε το μουσείο να λειτουργήσει το 2025. 

Περισσότερα...
 
ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Με την ελπίδα και την πίστη ότι η Νέα Χρονιά θα φέρει υγεία και γαλήνη, και ότι θα είναι η χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας· με τη σκέψη σ΄ εκείνους που χάθηκαν και σε όλους όσους παλεύουν για την επιβίωση· με ένα μεγάλο ‘Ευχαριστώ’ προς όλους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του αδυσώπητου εχθρού για την προστασία της υγείας του κόσμου όλου· επισημαίνοντας τον ρόλο της προσωπικής και κοινωνικής ευθύνης στις κρίσιμες ώρες που συνεχίζει να περνά η χώρα μας και η ανθρωπότητα όλη· το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εύχεται το 2022 να είναι μια χρονιά ειρηνική, γεμάτη ΥΓΕΙΑ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ.

Κ Α Λ Η   Χ Ρ Ο Ν Ι Α!

 
FACES OF EUROPE: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με πρωτοβουλία του Γερμανού φωτογράφου Carsten Sander, πραγματοποιήθηκε η φωτογραφική δράση «Χίλια πρόσωπα – Μία Ένωση» (Faces of Europe), με την οποία καταγράφηκε μέσα από τον φακό του η ταυτότητα της ετερόκλητης κοινότητας των 447 εκατομμύριων κατοίκων, στις 27 χώρες της Ευρώπης. Ο Sander φωτογράφισε συνολικά 1.000 πρόσωπα, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται διασημότητες, αθλητές, πολιτικοί και περαστικοί που συνάντησε στις πλατείες της Ευρώπης, την οποία διέσχισε με το φορτηγάκι του πρότζεκτ, που έφερε το σήμα της Ε.Ε. και την επιγραφή Faces of Europe.

Σε αυτή τη δράση συμπεριλήφθηκαν και πρόσωπα από την Ελλάδα μεταξύ των οποίων ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 
ΣΕΙΡΑ PODCAST ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: Το αρχαιολογικό τοπίο σε Ελλάδα & Ισραήλ PDF Εκτύπωση E-mail

Η σειρά podcast της Πρεσβείας του Ισραήλ “Under the Olive Tree: Greek-Israeli Agenda” παρουσιάζει το podcast με θέμα «Σήμερα και τότε: το αρχαιολογικό τοπίο στην Ελλάδα και το Ισραήλ»

Ο Δημήτρης Πλάντζος, Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και η Eriola Jakoel, Αρχαιολόγος στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ, συζητούν για τη σημασία των αρχαιολογικών ευρημάτων για την πρόοδο της επιστημονικής και ιστορικής γνώσης, τις νέες μεθόδους ανασκαφών, τα ελληνικά ευρήματα στο Ισραήλ, την αρχαιοκαπηλία και άλλα ζητήματα σχετικά με τη συναρπαστική επιστήμη της Αρχαιολογίας.   

Η συζήτηση είναι στα ελληνικά και τη συντονίζει η δημοσιογράφος και αρχαιολόγος Μαίρη Αδαμοπούλου, πολιτιστικός συντάκτης στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση στο κανάλι της Πρεσβείας στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=HUkue4nuOEM

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae