Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2527 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 17.6.2010 ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο. Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, στο γραφείο του κ. Πετσάλινου στη Βουλή. Καλωσορίζοντας τον κ. Σαλιτέλ ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην αρμονική συμβίωση μεταξύ Ελλήνων Εβραίων και Χριστιανών στη χώρα μας ανά τους αιώνες, ενώ με συγκίνηση μίλησε για την εβραϊκή κοινότητα της γενέτειράς του Καστοριάς.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΚΙΟΥΜΟΥΛΤΖΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΜΠΛΙΝΚΑ- ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ" του ΘΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 14.3.2010 έγινε στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, η παρουσίαση του βιβλίου του Θρασύβουλου Ορ. Παπαστρατή «Από την Γκιουμουλτζίνα στην Τρεμπλίνκα – Ιστορία των Εβραίων της Κομοτηνής». Την εκδήλωση διοργάνωσε η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» και σ΄ αυτήν παρέστησαν ο συγγραφέας, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) που εξέδωσε το βιβλίο, οι επιμελητές της
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον ΠΡΕΣΒΗ της ΠΟΛΩΝΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Ύστερα από την αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του αεροσκάφους στην οποία έχασαν τη ζωή τους ο Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι και η σύζυγός του,  καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ έστειλε στον πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Μιχάλ Κλίνγκερ την παρακάτω επιστολή με την οποία εκφράζει τη συμμετοχή του Ελληνικού Εβραϊσμού στην εβδομάδα πένθους που είχε κηρυχτεί στην Πολωνία.  
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Κ.Ι.Σ. με τη ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 20.3.2010, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, συνοδευόμενος από τον κ. Γεώργιο Λιόλιο, συναντήθηκε στη Βέροια με τη Δήμαρχο κα Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αναγκαίες από καιρό επεμβάσεις για τη συντήρηση της Συναγωγής της Βέροιας, τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στο παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης, καθώς και την ανέγερση μνημείου Ολοκαυτώματος.
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 22.4.10 ο πρόεδρος και ο γενικός ταμίας του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και Ντίνος Μπενρουμπή πραγματοποίησαν εθιμοτυπική συνάντηση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Η επίσκεψη των εκπροσώπων του Κ.Ι.Σ. έγινε στην Αρχιεπισκοπή και κατά τη συζήτηση εθίγησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι σχέσεις μεταξύ των δύο θρησκειών και ο ρόλος τους στην εξάλειψη των προκαταλήψεων.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae