Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2851 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Μεταξύ των πρωτοβουλιών της Ελλάδας, στα πλαίσια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), του οποίου η χώρα μας έχει την προεδρία για το 2009, το υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσε επίσημη τελετή τιμώντας τους Έλληνες επιζώντες του Ολοκαυτώματος.Η εκδήλωση έγινε στην Αθήνα, στο Ζάππειο, στις 17 Ιουνίου 2009, και συνέπεσε με την έκδοση του βιβλίου «Έλληνες στο Άουσβιτς – Μπιρκενάου», έργου της προϊσταμένης του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κας Φωτεινής Τομαή – Κωνσταντοπούλου, που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και τις εκδόσεις «Παπαζήση».
Περισσότερα...
 
Επίσκεψη του Νταβίντ ντε Ρότσιλντ στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 16.03.09 επισκέφθηκε την Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του Megaron Plus και με τη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ο Γάλλος τραπεζίτης και πρόεδρος του «Ομίλου Ρότσιλντ» Νταβίντ ντε Ρότσιλντ, ο οποίος έδωσε μία διάλεξη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα «Τι μας δίδαξε η οικονομική κρίση».
Με αφορμή την επίσκεψη του Ντ. ντε Ρότσιλντ, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Κριστόφ Φαρνό παρέθεσε προς τιμήν του δεξίωση στην οικία του.
Περισσότερα...
 
Απονομή του τίτλου του «Δικαίου των Εθνών» PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 21.01.09, σε ειδική τελετή που διοργάνωσε το Κ.Ι.Σ. και η Πρεσβεία του Ισραήλ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών, απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος και το μετάλλιο του «Δικαίου των Εθνών», του Ιδρύματος «YadVashem», μετά θάνατον, στον Δρα Ιωάννη Θεοχάρη για τη διάσωση Ελλήνων Εβραίων κατά τη Γερμανική Κατοχή. 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόξενος του Ισραήλ, κ. Έλι Σνέ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία που έχουν οι πράξεις αυτοθυσίας των ανθρώπων σε δύσκολες περιόδους και στη συνέχεια η κα Καρόλ Μιωνή παρουσίασε τη συγκινητική και γεμάτη ανθρωπιά ιστορία που εκτυλίχθηκε στη Γερμανική Κατοχή. 
Περισσότερα...
 
Παρουσίαση Βιβλίου «Ο Σ. Ρ. Ραδιγάλες και οι Σεφαραδίτες της Ελλάδας» PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 21.01.09, το Κ.Ι.Σ., το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα και η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την CasaSefarad-Israel, διοργάνωσαν εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών, για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Σ. Ρ. Ραδιγάλες και οι Σεφαραδίτες της Ελλάδας (1943 – 1946). Το ανθρωπιστικό έργο του Ισπανού διπλωμάτη Σ. Ρ. Ραδιγάλες», που εξέδωσε η CasaSefarad-Israel.
Περισσότερα...
 
Ανάρτηση φωτογραφίας του αειμνήστου ΑΑΡΩΝ ΑΣΕΡ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 23.3.2009 έγινε στην αίθουσα του Ο.Π.Α.Ι.Ε. η τελετή ανάρτησης της φωτογραφίας του αειμνήστου προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ι.Ε., Ααρών Ασέρ. 
Στην τελετή παρέστησαν η οικογένεια του Ααρών Ασέρ, η σύζυγός του Ντόλλυ και τα παιδιά του Αριέλλα και Μωϋσής, ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ι.Ε. κ. Δαυίδ Ταραμπουλούς και μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης, ο επίτιμος πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Δανιήλ Αλχανάτης καθώς και συγγενείς και παλιοί φίλοι του αποβιώσαντος.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 151 152 153 154 155 156 157 158 159 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae