Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3762 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 10.2.2010 ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ είχε συνάντηση με τον Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στη χώρα μας. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
 
7η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ & ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Από 10 – 12 Νοεμβρίου 2009 έγινε στην Αθήνα η 7η Ακαδημαϊκή Συνάντηση μεταξύ Ορθοδοξίας & Ιουδαϊσμού, με θέμα «Ο κόσμος σε κρίση – Ηθικές προκλήσεις και Θρησκευτικές προοπτικές». Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει και τη Διεθνή Εβραϊκή Επιτροπή Διαθρησκειακών Διαβουλεύσεων.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 έγινε στην Αθήνα, στην Παλαιά Βουλή, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Λιόλιου, Σκιές της πόλης, αναπαράσταση του διωγμού των Εβραίων της Βέροιας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι εκδόσεις «Ευρασία». Για το βιβλίο μίλησαν, ο κ. Θάνος Βερέμης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Νίκος Μπακουνάκης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και επίκουρος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λιόλιος, δικηγόρος.

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε, United Days 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

Από 29 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2009, η Ε.Ν.Ε., στα πλαίσια του United Days ΙΙ, μία πρωτοβουλία της νεολαίας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, διοργάνωσε εκδρομή στο νησί της Κέρκυρας.

Ο Ιούλιος μπορεί να τελείωνε αλλά για την Ε.Ν.Ε. ήταν η αρχή μιας υπέροχης εξόρμησης στην οποία συμμετείχαν περίπου 120 άτομα από όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Σ’ αυτήν την εκδήλωση της «γειτονιάς» παραβρέθηκαν επίσης άτομα από την Τουρκία, τα Σκόπια, την Ιταλία, την Αμερική και το Ισραήλ. Το United Days ΙΙ έφερε κοντά νέους από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του Εβραϊσμού μέσω της συζήτησης αλλά και των γνωριμιών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae