Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3873 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ του ΜΝΗΜΕΙΟΥ για τα θύματα του Ατμόπλοιου «ΤΑΝΑΪΣ» PDF Εκτύπωση E-mail
 
Στις 14.10.2013, ο Δήμος Χανίων και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) διοργάνωσαν τελετή στα Χανιά για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θυμάτων του ναυαγίου του ατμόπλοιου “Τάναϊς”. Το μνημείο είναι  αφιερωμένο στους Έλληνες Εβραίους της Κρήτης, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στους Χριστιανούς αντιστασιακούς του νησιού και στους Ιταλούς αντιφασίστες αιχμαλώτους που έπεσαν θύματα των Ναζί κατακτητών και βρήκαν τραγικό θάνατο στη βύθιση του ατμοπλοίου “Τάναϊς” στις 9 Ιουνίου 1944 κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μνημείο (φωτογραφία), το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη κ. Μίλτο Παπαστεργίου, τοποθετήθηκε  στην Ακτή Μιαούλη, (Πύλη της Άμμου) και αναπαριστά τμήμα ενός πλοίου μέσα από το οποίο «πετούν» προς τον ουρανό πουλιά τα οποία συμβολίζουν τις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν κατά το ναυάγιο.
Στην εκδήλωση, χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλας,  ο Δήμαρχος Χανίων κ,. Εμμανουήλ Σκουλάκης. Μίλησαν επίσης οι δωρητές, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και ο κ. Σάμπυ Μιωνής, πρόεδρος της Επιτροπής κατά του Αντισημιτισμού του Εβραϊκού Πρακτορείου. Όλοι εστίασαν στη σημασία της διατήρησης της μνήμης, των τραγικών γεγονότων τα οποία στιγμάτισαν την ανθρωπότητα, και στο ότι  όλοι πρέπει να φροντίσουμε να μην επαναληφθούν-ιδιαίτερα τώρα που οι διάφοροι νοσταλγοί του ναζισμού εμφανίζονται απειλητικά όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ αναφέρθηκε στο συμβολισμό του Μνημείου και το μήνυμα που αυτό στέλνει προς τη σύγχρονη κοινωνία,
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - «Ποτέ Ξανά», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Γιαντ Βασέμ PDF Εκτύπωση E-mail
Στο Μουσείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ ξεναγήθηκε το πρωί της Τρίτης 8.10.13 ο Αντώνης Σαμαράς προτού συμμετάσχει στο Διυπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ κατά το οποίο υπεγράφησαν μια σειρά από σημαντικές συμφωνίες. Ο Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι, μίλησε με τον πρόεδρο των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο προσωπικοτήτων κλείνοντας το μήνυμά του «ποτέ ξανά».
Περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ AMERICAN JEWISH COMMITTTEE PDF Εκτύπωση E-mail
Ο κ. Σαμαράς έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τον επικεφαλής της οργάνωσης, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος τον περιέγραψε ως «πολύ καλό φίλο» της εβραϊκής κοινότητας και υπενθύμισε ότι ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πριν απο δύο δεκαετίες αναγνώρισε και αποκατέστησε πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για τις εξελίξεις γύρω από τη Χ.Α., η δράση της οποίας είχε προκαλέσει έντονη ενόχληση στους κόλπους της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς παρέσχε διαβεβαιώσεις για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Αφού σημείωσε ότι ο αρχηγός και πέντε βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα, εξήγησε ότι είναι σφάλμα να θεωρεί κανείς πως σημαντικό τμήμα ενός λαού που υπέφερε απο τον ναζισμό υποστηρίζει σήμερα αυτήν την ιδεολογία και απέδωσε την απήχηση που φάνηκε να έχει η Χ.Α. στην εκ μέρους της λαϊκιστική εκμετάλλευση της οικονομικής κακουχίας μεγάλου αριθμού Ελλήνων. «Οι άνθρωποι που ψήφισαν τη Χ.Α. δεν είναι νεοναζί. Τα οικονομικά προβλήματα και η υψηλή ανεργία τους ώθησαν να την επιλέξουν», επισήμανε με απόλυτο ύφος ο κ. Σαμαράς.
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Την Παρασκευή 2.8.13 ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του ΚΙΣΕ κ.κ. Βενιαμίν Αλμπάλας και Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη θερμή υποδοχή και επισήμανε την ιστορική επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Μάρτιο, η οποία έστειλε ένα σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της αύξησης των φαινομένων του ρατσισμού και του αντισημιτισμού στην Ελλάδα και τονίστηκε η ανάγκη για την πρόληψη και αποτροπή τους, καθώς και η θωράκιση των αρχών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της Μόνιμης Έκθεσης με θέμα το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων στο Άουσβιτς.
 
Τέλος, οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Εβραϊσμού τόνισαν ότι το  ΚΙΣΕ θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του αντισημιτισμού στην Ευρώπη. 
 
Αθήνα, 5 Αυγούστου 2013
 
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Ύστερα από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στις 31.7.2013, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, συνάντηση εκπροσώπων του ΚΙΣΕ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνους για τις σχέσεις με τις θρησκευτικές κοινότητες.
 
Παρακάτω παρατίθεται το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:
 
"Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών της Θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με θρησκευτικές κοινότητες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.
 
Εκ μέρους της Θεματικής Θρησκευμάτων παρέστησαν ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστής της Θεματικής Μάκης Λυκόπουλος, ενώ το Συμβούλιο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Βενιαμίν Αλμπάλας και ο Γενικός Γραμματέας, Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, καθώς και η υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εξωτερικών, Ρένα Δούρου.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae