Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6815 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 22.4.10 ο πρόεδρος και ο γενικός ταμίας του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και Ντίνος Μπενρουμπή πραγματοποίησαν εθιμοτυπική συνάντηση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Η επίσκεψη των εκπροσώπων του Κ.Ι.Σ. έγινε στην Αρχιεπισκοπή και κατά τη συζήτηση εθίγησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι σχέσεις μεταξύ των δύο θρησκειών και ο ρόλος τους στην εξάλειψη των προκαταλήψεων.
 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 27.3.2010 στην εφημερίδα «Τα Νέα», στη στήλη «Μικροπολιτικός», δημοσιεύτηκε γελοιογραφία του κ. Δημήτρη Χαντζόπουλου, η οποία περιελάμβανε υποτιθέμενη συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού και του Χριστού με αντισημιτικό περιεχόμενο και αιχμές τόσο για το Ολοκαύτωμα, όσο και για τη σταύρωση του Χριστού.
Το Κ.Ι.Σ. αντέδρασε αμέσως και απέστειλε προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» κ. Χρήστο Μεμή την ακόλουθη επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, στις 30.3.2010:
«Με πολύ καλή πίστη και με εντιμότητα είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η γελοιογραφία του κ. Δημήτρη Χαντζόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας, στις 27 λήγοντος (στήλη «Μικροπολιτικός»), έρχεται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως μετά τις τραγικές μνήμες του Ολοκαυτώματος.
Περισσότερα...
 
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΑΙΤΗΣΗ "ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΠΛΕΥΡΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Με την απόφαση 3/2010 η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε, κατά πλειοψηφία, το ουσιαστικό σκεπτικό της αίτησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή για «αναίρεση υπέρ του νόμου» της υπ΄ αριθμ. 913 / 2009 απόφασης του Εφετείου Αθηνών.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη λύπη του για την απόρριψη της αίτησης.

 
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Με δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  κ. Χάρη Καστανίδη ανακοινώθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το νόμο 3933 / 1959 και το νομοθετικό διάταγμα 4016/ 1959, βάσει των οποίων η Ελλάδα παραιτείτο του δικαιώματος να δικάσει Γερμανούς εγκληματίες πολέμου, αναστέλλοντας κάθε ποινική δίωξη εναντίον τους και μεταβιβάζοντας το δικαίωμα αυτό στις γερμανικές δικαστικές αρχές.
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του Κ.Ι.Σ προς το ΤΕΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Με αφορμή δημοσίευμα στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ (αρ. φύλλου 2571, 8.2.2010), στη στήλη «Παρατάξεις ΤΕΕ», όπου η παράταξη «Ακομμάτιστο Κίνημα Μηχανικών για το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ» προβάλλει τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», το Κ.Ι.Σ. απέστειλε την παρακάτω επιστολή (19.2.2010) στον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιάννη Αλαβάνο.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 171 172 173 174 175 176 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae