Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4853 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ "ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΚΙΟΥΜΟΥΛΤΖΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΜΠΛΙΝΚΑ- ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ" του ΘΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 14.3.2010 έγινε στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, η παρουσίαση του βιβλίου του Θρασύβουλου Ορ. Παπαστρατή «Από την Γκιουμουλτζίνα στην Τρεμπλίνκα – Ιστορία των Εβραίων της Κομοτηνής». Την εκδήλωση διοργάνωσε η εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» και σ΄ αυτήν παρέστησαν ο συγγραφέας, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) που εξέδωσε το βιβλίο, οι επιμελητές της
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον ΠΡΕΣΒΗ της ΠΟΛΩΝΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Ύστερα από την αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του αεροσκάφους στην οποία έχασαν τη ζωή τους ο Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι και η σύζυγός του,  καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ έστειλε στον πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Μιχάλ Κλίνγκερ την παρακάτω επιστολή με την οποία εκφράζει τη συμμετοχή του Ελληνικού Εβραϊσμού στην εβδομάδα πένθους που είχε κηρυχτεί στην Πολωνία.  
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Κ.Ι.Σ. με τη ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΟΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 20.3.2010, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, συνοδευόμενος από τον κ. Γεώργιο Λιόλιο, συναντήθηκε στη Βέροια με τη Δήμαρχο κα Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αναγκαίες από καιρό επεμβάσεις για τη συντήρηση της Συναγωγής της Βέροιας, τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στο παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης, καθώς και την ανέγερση μνημείου Ολοκαυτώματος.
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 22.4.10 ο πρόεδρος και ο γενικός ταμίας του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και Ντίνος Μπενρουμπή πραγματοποίησαν εθιμοτυπική συνάντηση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Η επίσκεψη των εκπροσώπων του Κ.Ι.Σ. έγινε στην Αρχιεπισκοπή και κατά τη συζήτηση εθίγησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι σχέσεις μεταξύ των δύο θρησκειών και ο ρόλος τους στην εξάλειψη των προκαταλήψεων.
 
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 27.3.2010 στην εφημερίδα «Τα Νέα», στη στήλη «Μικροπολιτικός», δημοσιεύτηκε γελοιογραφία του κ. Δημήτρη Χαντζόπουλου, η οποία περιελάμβανε υποτιθέμενη συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού και του Χριστού με αντισημιτικό περιεχόμενο και αιχμές τόσο για το Ολοκαύτωμα, όσο και για τη σταύρωση του Χριστού.
Το Κ.Ι.Σ. αντέδρασε αμέσως και απέστειλε προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» κ. Χρήστο Μεμή την ακόλουθη επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, στις 30.3.2010:
«Με πολύ καλή πίστη και με εντιμότητα είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι η γελοιογραφία του κ. Δημήτρη Χαντζόπουλου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας, στις 27 λήγοντος (στήλη «Μικροπολιτικός»), έρχεται σε αντίθεση με τα ανθρώπινα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί κυρίως μετά τις τραγικές μνήμες του Ολοκαυτώματος.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae