Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4179 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
7η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ & ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Από 10 – 12 Νοεμβρίου 2009 έγινε στην Αθήνα η 7η Ακαδημαϊκή Συνάντηση μεταξύ Ορθοδοξίας & Ιουδαϊσμού, με θέμα «Ο κόσμος σε κρίση – Ηθικές προκλήσεις και Θρησκευτικές προοπτικές». Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει και τη Διεθνή Εβραϊκή Επιτροπή Διαθρησκειακών Διαβουλεύσεων.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 έγινε στην Αθήνα, στην Παλαιά Βουλή, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Λιόλιου, Σκιές της πόλης, αναπαράσταση του διωγμού των Εβραίων της Βέροιας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι εκδόσεις «Ευρασία». Για το βιβλίο μίλησαν, ο κ. Θάνος Βερέμης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Νίκος Μπακουνάκης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και επίκουρος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λιόλιος, δικηγόρος.

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε, United Days 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

Από 29 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2009, η Ε.Ν.Ε., στα πλαίσια του United Days ΙΙ, μία πρωτοβουλία της νεολαίας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, διοργάνωσε εκδρομή στο νησί της Κέρκυρας.

Ο Ιούλιος μπορεί να τελείωνε αλλά για την Ε.Ν.Ε. ήταν η αρχή μιας υπέροχης εξόρμησης στην οποία συμμετείχαν περίπου 120 άτομα από όλες τις πόλεις της Ελλάδος. Σ’ αυτήν την εκδήλωση της «γειτονιάς» παραβρέθηκαν επίσης άτομα από την Τουρκία, τα Σκόπια, την Ιταλία, την Αμερική και το Ισραήλ. Το United Days ΙΙ έφερε κοντά νέους από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον του Εβραϊσμού μέσω της συζήτησης αλλά και των γνωριμιών.

Περισσότερα...
 
ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ υπέρ του ΝΟΜΟΥ κατά της ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 15 Οκτωβρίου συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η «αναίρεση υπέρ του νόμου» κατά της 913/2009 απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε αθωωθεί ο Κ. Πλεύρης από τις κατηγορίες της δημόσιας πρόκλησης σε πράξεις βίας και της έκφρασης προσβλητικών ιδεών μέσω του βιβλίου του «Εβραίοι – Όλη η Αλήθεια». Την αναίρεση υπέρ του νόμου είχε ζητήσει από την Ολομέλεια ο Αντεισαγγελέας κ. Φώτης Μακρής με την υπ΄ αριθμ. 34/2009, της 1ης Ιουλίου 2009, έκθεσή του.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Μεταξύ των πρωτοβουλιών της Ελλάδας, στα πλαίσια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), του οποίου η χώρα μας έχει την προεδρία για το 2009, το υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσε επίσημη τελετή τιμώντας τους Έλληνες επιζώντες του Ολοκαυτώματος.Η εκδήλωση έγινε στην Αθήνα, στο Ζάππειο, στις 17 Ιουνίου 2009, και συνέπεσε με την έκδοση του βιβλίου «Έλληνες στο Άουσβιτς – Μπιρκενάου», έργου της προϊσταμένης του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κας Φωτεινής Τομαή – Κωνσταντοπούλου, που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και τις εκδόσεις «Παπαζήση».
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 191 192 193 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae