Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3320 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Με πρωτοβουλία της Ι.Κ. Αθηνών και τη συμμετοχή πολλών μελών από όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδας, στις 6.2.2010 πραγματοποιήθηκε στα Χανιά συλλαλητήριο για την πυρπόληση της Συναγωγής Χανίων. Εκ μέρους του Κ.Ι.Σ. στο συλλαλητήριο συμμετείχε ο αντιπρόεδρος κ. Μώρις Μαγρίζος. Το πρωί του Σαββάτου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη λειτουργία στη Συναγωγή που τελέστηκε από το Ραββίνο Αθηνών κ. Ισαάκ Μιζάν και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το δημαρχείο Χανίων για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπρησμό της Συναγωγής, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί σημαντικό μέρος ιερών βιβλίων και αρχειακού υλικού.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 10.2.2010 ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ είχε συνάντηση με τον Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Τόμας Χάμαρμπεργκ, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στη χώρα μας. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
 
7η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ & ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Από 10 – 12 Νοεμβρίου 2009 έγινε στην Αθήνα η 7η Ακαδημαϊκή Συνάντηση μεταξύ Ορθοδοξίας & Ιουδαϊσμού, με θέμα «Ο κόσμος σε κρίση – Ηθικές προκλήσεις και Θρησκευτικές προοπτικές». Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει και τη Διεθνή Εβραϊκή Επιτροπή Διαθρησκειακών Διαβουλεύσεων.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΣΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 έγινε στην Αθήνα, στην Παλαιά Βουλή, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Λιόλιου, Σκιές της πόλης, αναπαράσταση του διωγμού των Εβραίων της Βέροιας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι εκδόσεις «Ευρασία». Για το βιβλίο μίλησαν, ο κ. Θάνος Βερέμης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Νίκος Μπακουνάκης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και επίκουρος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λιόλιος, δικηγόρος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae