Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3854 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΕΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ: «Να μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά με τον συνάνθρωπό μας» PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ηλίας Καμπελής μίλησε στα «ΠΡΟΣΩΠΑ», πώς αποφάσισε να μην ασχοληθεί με το εμπόριο και να ξεκινήσει τις σπουδές του στην φαρμακευτική σχολή του πανεπιστημίου Παβίας στην Ιταλία, όπου και τελειώνει. Αρχίζει να εργάζεται ως φαρμακοποιός το 1984, αλλά η διάθεσή του για επιμόρφωση δεν σταματά.

Συνεχίζει  τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Φυτοθεραπεία και Αρωματοθεραπεία. Συστεγάζεται το 1991 με την φαρμακοποιό Ρασέλ Κοέν με την οποία παντρεύεται το 1993 και αποκτούν 3 παιδιά.

Η ενασχόλησή του με το φαρμακευτικό γίγνεσθαι τον οδήγησε να εκλεγεί  στο πειθαρχικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας για μια τετραετία. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του Προμηθευτικού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού Λάρισας. Επίσης αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας.

Το ενδιαφέρον του για την φαρμακευτική  τον οδήγησε  να συμμετέχει σε πολλά φαρμακευτικά συνέδρια και  εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Bologna, Milano, Geneve , Paris, Brussels κ.ά.  Μέσω της επαφής του με τις εξελίξεις του φαρμακευτικού χώρου δημιουργεί ένα  σύγχρονο εργαστήριο γαληνικών σκευασμάτων στο φαρμακείο του το οποίο και εξοπλίζει  με τεχνολογίες αιχμής.

Περισσότερα...
 
ΑΣ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Συναγωγή της Λάρισας, με το συμβολικό όνομα «Ετς Χαγίμ» (Δέντρο της Ζωής) που μέσα της και γύρω της «άνθισε» η ζωή των Εβραίων αυτής της πόλης, είναι σήμερα ένα ερείπιο που κινδυνεύει να καταρρεύσει!

Το όμορφο, λιτό, αλλά επιβλητικό κτίριο, με την τεράστια ιστορική και πολιτισμική αξία, σοβαρά καταπονημένο από τα 160 χρόνια ζωής του, παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2019 στα χέρια των ειδικών, για να μελετηθεί η στατικότητά του και να ξεκινήσουν εργασίες στήριξης. Τα ευρήματα ήταν απογοητευτικά, καθώς πίσω από τις εμφανείς φθορές ανέκυπταν αμέτρητα άλλα αθέατα προβλήματα, που καθιστούσαν το κτίριο ακατάλληλο και επικίνδυνο. Η Συναγωγή απογυμνώθηκε από όλα τα στοιχεία της και έχει στηριχτεί προσωρινά, περιμένοντας τη χρηματοδότηση για να συνεχιστούν οι εργασίες αναπαλαίωσης που έχουν υποδειχθεί από την ομάδα των έμπειρων μηχανικών.

Περισσότερα...
 
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΡΩΣ ΑΣΑΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ… PDF Εκτύπωση E-mail

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιβίωσης και προόδου των εβραϊκών κοινοτήτων μέσα σε αιώνες διασποράς υπήρξε η προσαρμοστικότητά τους, η ικανότητά τους δηλαδή, να αντιμετωπίζουν με ευελιξία τις δύσκολες και -πολλές φορές- εχθρικές συγκυρίες, χωρίς όμως να κάνουν εκπτώσεις στην τήρηση των ιουδαϊκών νόμων.

Ένα σύγχρονο παράδειγμα προσαρμοστικότητας ζήσαμε φέτος στη Λάρισα, όπου για να γιορτάσουμε το Ρως Ασσανά, χρειάστηκε να διαχειριστούμε δύο «μέτωπα»: από τη μια τις αυστηρές διατάξεις για την προστασία των μελών μας από τον κορωνοϊό και από την άλλη την έλλειψη χώρου προσευχής. Η όμορφη Συναγωγή μας «Ετς Χαγίμ», που οι Λαρισαίοι αγαπούν και οι επισκέπτες θαυμάζουν, βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο υπό αναστήλωση. Το παλιό κτίριό της, σοβαρά πληγωμένο από σεισμούς, υγρασίες και κάθε λογής καταστροφές μέσα στα 160 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, κρίθηκε επικίνδυνο να μας στεγάζει πια και απογυμνώθηκε εντελώς για να δεχτεί ριζικές στατικές επεμβάσεις. Οι λειτουργίες και όλες οι εκδηλώσεις μας είχαν μεταφερθεί δίπλα, στο Πνευματικό μας Κέντρο, το οποίο όμως δεν χωρά πολλά άτομα, σύμφωνα με τις διατάξεις covid.

Περισσότερα...
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΒΗΣ, ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ι.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 17 Οκτωβρίου 2020, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΒΗΣ, Επίτιμος Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας και ένας από τους αξιολογότερους ηγέτες της.

Ο Μιχάλης Λεβής υπηρέτησε την Κοινότητα με αφοσίωση, σύνεση, εξωστρέφεια και μαχητικότητα επί πολλές δεκαετίες και υπήρξε Πρόεδρός της από το 1984 ως το 1996, πραγματοποιώντας σημαντικό έργο. Για την προσφορά του έλαβε τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου και συνέχισε μέχρι σήμερα να ενδιαφέρεται ενεργά για την Κοινότητα Λάρισας και να προσφέρει την πολύτιμη εμπειρία του.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αλέγρη, τα παιδιά του Αλίκη και Μπένιο & Άντζυ, τα εγγόνια του Μιχάλη και Θωμαΐς, αγαπημένους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες. Αφήνει επίσης πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη και αξιέπαινο παράδειγμα εθελοντισμού που ενέπνευσε πολλούς νεότερους.

Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Λάρισας.

ΠΗΓΗ: Ι.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 17.10.2020

*Για το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΒΗ εξέδωσαν Ψηφίσματα το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ και η ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.

 
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Κοινοτική Συνέλευση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας εξέλεξε το νέο 6μελές Διοικητικό Συμβούλιο τριετούς θητείας, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Ηλίας Καμπελής, Αντιπρόεδρος: Μωυσής Μανουάχ, Γραμματέας: Βεατρίκη (Μπέττυ) Μαγρίζου, Ταμίας: Συμεών (Σίμων) Μαγρίζος, Ελεγκτής: Νίνα Ταραμπουλούς, Μέλος: Ισαάκ (Ζακ) Φρανσές.

Είχαν προηγηθεί στις 22/6/2020 εκλογές, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και 3μελούς εκλογικής επιτροπής, κατά τις οποίες τα μέλη της ΙΚΛ εξέλεξαν τη νέα 25μελή Κοινοτική Συνέλευση, τριετούς θητείας, η οποία απαρτίζεται από τα παρακάτω άτομα:

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae