Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1784 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2012

Οι νοσταλγοί του Ναζισμού και του σκοταδισμού αμαύρωσαν και πάλι το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Ρόδο με την αναγραφή αγκυλωτών σταυρών και διαγραφή των λέξεων μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

 Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός καταδικάζουν την ενέργεια αυτή και καλεί για άλλη μια φορά τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Μνημείου Ολοκαυτώματος της πόλης, που θυμίζει σε όλους τη βαρβαρότητα με την οποία ο Ναζισμός οδήγησε στο βιομηχανοποιημένο θάνατο των στρατοπέδων συγκέντρωσης 1.600 Εβραίους πολίτες της Ρόδου.
Περισσότερα...
 
ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ στη ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εισβολή αγνώστων στη Συναγωγή της Κέρκυρας και τον εντός του ιερού αυτού χώρου εμπρησμό ιερών βιβλίων – προσευχολογίων και συμβόλων της εβραϊκής θρησκείας.

Περισσότερα...
 
ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011
Οι Έλληνες Εβραίοι εκφράζουμε πικρία από την παραδοχή του κ. Μίκη Θεοδωράκη ότι είναι Αντισημίτης. 
Η ρήση αυτή του κ. Θεοδωράκη παραδίδεται στην κρίση των ελεύθερα σκεπτομένων πολιτών, στην κρίση του πνεύματος και πολιτισμού της κοινωνίας, στην κρίση της ιστορίας.
 
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Δεκέμβριος 2010
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, ως εκπρόσωπος Ελλήνων πολιτών, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δικαστική αθώωση παμψηφεί των μελών της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας» τα οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους, όπως είχαν το δημοκρατικό δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες, για τη στάση δικαστικών λειτουργών που κατά την άποψή τους δεν ήταν η ενδεδειγμένη απέναντι σ΄ ένα ακραία ρατσιστικό και υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο.
Η απόφαση αυτή αναφέρεται έμμεσα στην αντίστοιχη με την οποία είχε αθωωθεί άτομο το οποίο θεωρεί ως τίτλο τιμής το να δηλώνει ότι διέπεται από φασιστικές και αντισημιτικές προθέσεις.
Στη δίκη παρέστησαν, ως διεθνείς παρατηρητές, εκ μέρους της γαλλικής οργάνωσης «Δικηγόροι Χωρίς Σύνορα» ο κ. Ζιλ Ουΐλιαμ Γκολντναντέλ, και ο τ. νομικός Σύμβουλος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου κ. Ζβίκα Μπαράκ.
Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2010
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010
Σε συνέχεια της σύλληψης από την Ελληνική Αστυνομία δύο νεαρών που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με μολότοφ κατά της Συναγωγής Αθηνών το ΚΙΣΕ εξέδωσε στις 25.11.10 το κάτωθι Δελτίο Τύπου:

"Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της να αποτρέψει τον εμπρησμό της Ιεράς Συναγωγής Αθηνών, που επιχειρήθηκε προχθές, μετά τον προ μηνών εμπρησμό της Συναγωγής Χανίων.
Οι εγκληματικές αυτές ενέργειες είναι αποτέλεσμα του αντισημιτικού πνεύματος που συστηματικά καλλιεργείται ανεπίτρεπτα από διαφόρους κύκλους. Οι φορείς της κοινωνίας μας πρέπει να επαγρυπνούν και να ευαισθητοποιούνται στα αυξανόμενα φαινόμενα ρατσισμού και αντισημιτισμού και στους κινδύνους που αυτά κυοφορούν".
 
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2010
Σε τελετή που έγινε στη Χαλκίδα, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, ο οποίος έπεσε στον ελληνο-ιταλικό Πόλεμο του 1940. Ο έφιππος ανδριάντας, ύψους τεσσάρων μέτρων, τοποθετήθηκε στην Πλατεία Πυροσβεστικής, ο οποία πρόκειται να μετονομαστεί σε Πλατεία Φριζή, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χαλκίδας.
 Στην τελετή παρέστη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μίλησαν δε για τη δράση του Φριζή, ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας κ. Σόλων Μάϊσης και ο γιος του τιμώμενου κ. Ιάκωβος Φριζής. Το άγαλμα είναι δωρεά της Επιτροπής «Φίλοι του Συνταγματάρχη Φριζή» ομογενών των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της οποίας κ. Στέφανος Μπιτσάρας απηύθυνε χαιρετισμό.   
 
27 Σεπτεμβρίου 2010
 
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Μ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ (ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΙΣΑΚ ΔΑΝΙΕΛ) ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010
Το σπίτι που γεννήθηκε το 1925 στην Ξάνθη ο Μάνος Χατζηδάκης και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του αναστηλώνεται με μέριμνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης. Το σπίτι είναι ένα επιβλητικό τριώροφο κτίσμα περίτεχνης αρχιτεκτονικής με τουβλάκια, διακοσμητικά τόξα σε πόρτα και παράθυρα, όπως και κιγκλιδώματα. Ανήκε στον Εβραίο ασφαλιστή και καπνέμπορο Ισάκ Δανιέλ την εποχή που η Ισραηλιτική Κοινότητα Ξάνθης βρισκόταν σε ακμή και οι τοπικές σχέσεις μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων ήταν πολύ φιλικά ανεπτυγμένες. Στον πρώτο όροφο στεγάζονταν η οικογένεια του Μάνου Χατζηδάκη. Το 1979 επισκέφθηκε τη γενέτειρά του ο μεγάλος μουσικός. Πέρασε από το σπίτι των παιδικών του χρόνων κι έμεινε κατάπληκτος. Επισκέφθηκε τον νομάρχη Κ. Θανόπουλο και του εξέθεσε τα σχέδιά του για διεθνείς ετήσιες μουσικές γιορτές. Τα σχέδια του Μάνου δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, το ενδιαφέρον του όμως συνετέλεσε αποφασιστικά στην κατάπαυση των αντιδράσεων για την διατήρηση της παλιάς πόλης.   
19 Ιουλίου  2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με αφορμή την είδηση για τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας κατά τριών μελών της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας» για το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων», στη βάση άλλης μιας προσχηματικής μήνυσης του Κ. Πλεύρη, εκφράζει την αποδοκιμασία του, την απογοήτευσή του και την ανησυχία του για τη συστηματική, χάριν εκφοβισμού, προσφυγή του Κ. Πλεύρη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με σκοπό να «φιμώσει» τη φωνή ελεύθερων δημοκρατών πολιτών που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη σε βάρος του δίκη για το αντισημιτικό του βιβλίο «Εβραίοι - ΄Ολη η Αλήθεια».
 
Δ. ΤΥΠΟΥ του Κ.Ι.Σ. για τον ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010

*  Στις 5 Ιανουαρίου 2010 έγινε εμπρησμός στη Συναγωγή Χανίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Τον εμπρησμό καταδίκασαν τοπικοί φορείς και οργανισμοί του εξωτερικού, χωρίς η Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει θέση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με ομόφωνη απόφασή του, καταδίκασε τον βανδαλισμό και «αποδοκίμασε έντονα κάθε πράξη βίας και μισαλλοδοξίας, καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας. Ιδιαίτερα δε αυτές που θέτουν σε κίνδυνο το ιστορικό μνημείο της Παλιάς Πόλης και τη ζωή των συμπολιτών μας». Από την πλευρά των Αρχών Ασφαλείας, όπως αποδεικνύεται, δεν ελήφθη καμία μέριμνα προστασίας της Συναγωγής, η οποία αποτελεί μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της Κρήτης, με αποτέλεσμα στις 16 Ιανουαρίου 2010 να γίνει νέος εμπρησμός που είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί μέρος του κτιρίου και να καταστραφούν –εκτός των άλλων– 2.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων.   Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κατά τρόπο έντονο και επείγοντα, ζητά να καταδικάσει το αποτρόπαιο γεγονός η Ελληνική Κυβέρνηση, να γίνουν ουσιαστικές και όχι τυπικές έρευνες για την ανακάλυψη των δραστών, να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικής προστασίας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae