Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2774 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με αφορμή την είδηση για τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας κατά τριών μελών της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας» για το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων», στη βάση άλλης μιας προσχηματικής μήνυσης του Κ. Πλεύρη, εκφράζει την αποδοκιμασία του, την απογοήτευσή του και την ανησυχία του για τη συστηματική, χάριν εκφοβισμού, προσφυγή του Κ. Πλεύρη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με σκοπό να «φιμώσει» τη φωνή ελεύθερων δημοκρατών πολιτών που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη σε βάρος του δίκη για το αντισημιτικό του βιβλίο «Εβραίοι - ΄Ολη η Αλήθεια».
 
Δ. ΤΥΠΟΥ του Κ.Ι.Σ. για τον ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010

*  Στις 5 Ιανουαρίου 2010 έγινε εμπρησμός στη Συναγωγή Χανίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Τον εμπρησμό καταδίκασαν τοπικοί φορείς και οργανισμοί του εξωτερικού, χωρίς η Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει θέση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με ομόφωνη απόφασή του, καταδίκασε τον βανδαλισμό και «αποδοκίμασε έντονα κάθε πράξη βίας και μισαλλοδοξίας, καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας. Ιδιαίτερα δε αυτές που θέτουν σε κίνδυνο το ιστορικό μνημείο της Παλιάς Πόλης και τη ζωή των συμπολιτών μας». Από την πλευρά των Αρχών Ασφαλείας, όπως αποδεικνύεται, δεν ελήφθη καμία μέριμνα προστασίας της Συναγωγής, η οποία αποτελεί μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της Κρήτης, με αποτέλεσμα στις 16 Ιανουαρίου 2010 να γίνει νέος εμπρησμός που είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί μέρος του κτιρίου και να καταστραφούν –εκτός των άλλων– 2.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων.   Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κατά τρόπο έντονο και επείγοντα, ζητά να καταδικάσει το αποτρόπαιο γεγονός η Ελληνική Κυβέρνηση, να γίνουν ουσιαστικές και όχι τυπικές έρευνες για την ανακάλυψη των δραστών, να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικής προστασίας.

Περισσότερα...
 
Δ. ΤΥΠΟΥ της ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτηση της και καταδικάζει απερίφραστα τον δεύτερο εμπρησμό της Συναγωγής Χανίων και την καταστροφή όχι μόνο του ιστορικού αυτού μνημείου αλλά και του πολύτιμου αρχειακού υλικού που φυλασσόταν εκεί. Δυστυχώς παρά τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν κατά την πρώτη απόπειρα λίγες μέρες νωρίτερα, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων. Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα δράσει άμεσα και θα μεριμνήσει ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

Περισσότερα...
 
Δ. ΤΥΠΟΥ της ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ για τη ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών καταδικάζει κατηγορηματικά και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το νέο εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων στις 16 Ιανουαρίου 2010. Είναι ο νέος αυτός εμπρησμός μια ακόμη απόδειξη ότι οι νοσταλγοί της εφιαλτικής «Νύχτας των Κρυστάλλων» της Ναζιστικής Γερμανίας στρέφονται όχι μόνο εναντίον των Ελλήνων Εβραίων αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού της χώρας μας.

Περισσότερα...
 
Δελτίο Τυπου για την ΑΘΩΩΣΗ ΠΛΕΥΡΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έντονη απογοήτευση και την απορία του για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία κατά την εφετειακή εκδίκαση αθωώθηκε ο σύγχρονος θιασώτης του Ναζισμού στην Ελλάδα Κ. Πλεύρης,  εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη, βάση του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 και είχε παραπεμφθεί σε δίκη κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae