Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5267 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2010
Σε τελετή που έγινε στη Χαλκίδα, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, ο οποίος έπεσε στον ελληνο-ιταλικό Πόλεμο του 1940. Ο έφιππος ανδριάντας, ύψους τεσσάρων μέτρων, τοποθετήθηκε στην Πλατεία Πυροσβεστικής, ο οποία πρόκειται να μετονομαστεί σε Πλατεία Φριζή, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Χαλκίδας.
 Στην τελετή παρέστη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, μίλησαν δε για τη δράση του Φριζή, ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας κ. Σόλων Μάϊσης και ο γιος του τιμώμενου κ. Ιάκωβος Φριζής. Το άγαλμα είναι δωρεά της Επιτροπής «Φίλοι του Συνταγματάρχη Φριζή» ομογενών των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της οποίας κ. Στέφανος Μπιτσάρας απηύθυνε χαιρετισμό.   
 
27 Σεπτεμβρίου 2010
 
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Μ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ (ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΙΣΑΚ ΔΑΝΙΕΛ) ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΞΑΝΘΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Ιούλιος 2010
Το σπίτι που γεννήθηκε το 1925 στην Ξάνθη ο Μάνος Χατζηδάκης και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του αναστηλώνεται με μέριμνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης. Το σπίτι είναι ένα επιβλητικό τριώροφο κτίσμα περίτεχνης αρχιτεκτονικής με τουβλάκια, διακοσμητικά τόξα σε πόρτα και παράθυρα, όπως και κιγκλιδώματα. Ανήκε στον Εβραίο ασφαλιστή και καπνέμπορο Ισάκ Δανιέλ την εποχή που η Ισραηλιτική Κοινότητα Ξάνθης βρισκόταν σε ακμή και οι τοπικές σχέσεις μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων ήταν πολύ φιλικά ανεπτυγμένες. Στον πρώτο όροφο στεγάζονταν η οικογένεια του Μάνου Χατζηδάκη. Το 1979 επισκέφθηκε τη γενέτειρά του ο μεγάλος μουσικός. Πέρασε από το σπίτι των παιδικών του χρόνων κι έμεινε κατάπληκτος. Επισκέφθηκε τον νομάρχη Κ. Θανόπουλο και του εξέθεσε τα σχέδιά του για διεθνείς ετήσιες μουσικές γιορτές. Τα σχέδια του Μάνου δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, το ενδιαφέρον του όμως συνετέλεσε αποφασιστικά στην κατάπαυση των αντιδράσεων για την διατήρηση της παλιάς πόλης.   
19 Ιουλίου  2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, με αφορμή την είδηση για τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας κατά τριών μελών της «Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας» για το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων», στη βάση άλλης μιας προσχηματικής μήνυσης του Κ. Πλεύρη, εκφράζει την αποδοκιμασία του, την απογοήτευσή του και την ανησυχία του για τη συστηματική, χάριν εκφοβισμού, προσφυγή του Κ. Πλεύρη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, με σκοπό να «φιμώσει» τη φωνή ελεύθερων δημοκρατών πολιτών που κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη σε βάρος του δίκη για το αντισημιτικό του βιβλίο «Εβραίοι - ΄Ολη η Αλήθεια».
 
Δ. ΤΥΠΟΥ του Κ.Ι.Σ. για τον ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Ιανουάριος 2010

*  Στις 5 Ιανουαρίου 2010 έγινε εμπρησμός στη Συναγωγή Χανίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Τον εμπρησμό καταδίκασαν τοπικοί φορείς και οργανισμοί του εξωτερικού, χωρίς η Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει θέση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με ομόφωνη απόφασή του, καταδίκασε τον βανδαλισμό και «αποδοκίμασε έντονα κάθε πράξη βίας και μισαλλοδοξίας, καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας. Ιδιαίτερα δε αυτές που θέτουν σε κίνδυνο το ιστορικό μνημείο της Παλιάς Πόλης και τη ζωή των συμπολιτών μας». Από την πλευρά των Αρχών Ασφαλείας, όπως αποδεικνύεται, δεν ελήφθη καμία μέριμνα προστασίας της Συναγωγής, η οποία αποτελεί μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της Κρήτης, με αποτέλεσμα στις 16 Ιανουαρίου 2010 να γίνει νέος εμπρησμός που είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθεί μέρος του κτιρίου και να καταστραφούν –εκτός των άλλων– 2.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων.   Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος κατά τρόπο έντονο και επείγοντα, ζητά να καταδικάσει το αποτρόπαιο γεγονός η Ελληνική Κυβέρνηση, να γίνουν ουσιαστικές και όχι τυπικές έρευνες για την ανακάλυψη των δραστών, να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικής προστασίας.

Περισσότερα...
 
Δ. ΤΥΠΟΥ της ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για τη ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτηση της και καταδικάζει απερίφραστα τον δεύτερο εμπρησμό της Συναγωγής Χανίων και την καταστροφή όχι μόνο του ιστορικού αυτού μνημείου αλλά και του πολύτιμου αρχειακού υλικού που φυλασσόταν εκεί. Δυστυχώς παρά τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν κατά την πρώτη απόπειρα λίγες μέρες νωρίτερα, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων. Ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα δράσει άμεσα και θα μεριμνήσει ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

Περισσότερα...
 
Δ. ΤΥΠΟΥ της ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ για τη ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών καταδικάζει κατηγορηματικά και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το νέο εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων στις 16 Ιανουαρίου 2010. Είναι ο νέος αυτός εμπρησμός μια ακόμη απόδειξη ότι οι νοσταλγοί της εφιαλτικής «Νύχτας των Κρυστάλλων» της Ναζιστικής Γερμανίας στρέφονται όχι μόνο εναντίον των Ελλήνων Εβραίων αλλά και εναντίον της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού της χώρας μας.

Περισσότερα...
 
Δελτίο Τυπου για την ΑΘΩΩΣΗ ΠΛΕΥΡΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την έντονη απογοήτευση και την απορία του για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία κατά την εφετειακή εκδίκαση αθωώθηκε ο σύγχρονος θιασώτης του Ναζισμού στην Ελλάδα Κ. Πλεύρης,  εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη, βάση του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 και είχε παραπεμφθεί σε δίκη κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae