Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5019 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ AJC PDF Εκτύπωση E-mail

Το Βραβείο Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας απονεμήθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2021.

Δια του βραβείου αυτού, αναγνωρίζεται από την AJC η φροντίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον, η εξαιρετική δέσμευσή του για διαθρησκευτική συνύπαρξη και η προαγωγή των ορθόδοξο-εβραϊκών σχέσεων.

Στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε την ηγεσία της AJC, δηλώνοντας πως η απονομή του βραβείου αποτελεί μια έκφραση αγάπης, όχι μόνο προς το πρόσωπό Του, αλλά και προς αυτά που πρεσβεύει το Οικουμενικό Πατριαρχείο: τον διάλογο, τη συμφιλίωση και την καταπολέμηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού, του μίσους και του αντισημιτισμού.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Γενικό Γραμματέα κ. Βίκτωρα Ελιέζερ και τον Ταμία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ υποδέχτηκε τη Δευτέρα 1.11.2021, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου των εβραϊκών κοιμητηρίων στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια έκταση στην ανατολική πλευρά της πόλης με 47 τουλάχιστον τάφους, οι οποίοι  αποκαλύφθηκαν πολύ πρόσφατα μετά από τις εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού που έγιναν.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη στον χώρο των κοιμητηρίων παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Άνθιμου.

Στη συνέχεια τα μέλη του Προεδρείου του ΚΙΣΕ είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, ο οποίος έχει ενεργό δράση στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και μερίμνησε για την ανέγερση του Μνημείου Ολοκαυτώματος της πόλης το οποίο εγκαινιάστηκε το 2019 στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΄21 ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΕΘΝΟΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ” PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ομογενειακός Σύλλογος “Hephaestus Wien – Österreichisch /Griechischer Integrationsverein με την ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Το ΄21 και οι Εβραίοι. Εθνοτικός ανταγωνισμός και εθνική ανεξαρτησία”.

Κατά την εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν η Ησαΐα Τσαουσίδου, μέλος του συλλόγου Hephaestus Wien–Österreichisch / Griechischer Integrationsverein και διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ο Σάββας Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων και ο Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Βίκτωρ Ελιέζερ, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Δρόσος,  Καθηγητής Ηθικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η δημοσιογράφος Λένα Κυρόπουλος θα διαβάσει λογοτεχνικά αποσπάσματα.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ» PDF Εκτύπωση E-mail

Η ταινία THE RESCUERS «Οι σωτήρες» του παραγωγού Τζ. Μάντελ και του βραβευμένου σκηνοθέτη Μάικλ Κίνγκ, παρουσιάζει τις άγνωστες ιστορίες 13 διπλωματών που με απαράμιλλο θάρρος διέδωσαν δεκάδες χιλιάδες εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δείτε ΕΔΩ το trailer της ταινίας.   

Εμπνευσμένοι από το αρχείο μαρτυριών και θέλοντας να εμπλουτίσουν τα στοιχεία, η εταιρεία παραγωγής Μάικλ Κίνγκ με τη συνεργασία του USC/SHOAH Foundation αποφάσισαν να συνεχίσουν την έρευνα και να δημιουργήσουν το πρόγραμμα «ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ – τελευταία ευκαιρία να καταγραφεί η ιστορία τους», ώστε να καταγραφούν όσα νέα στοιχεία συγκεντρωθούν για τους ήρωες διπλωμάτες που διέσωσαν Εβραίους κατά την Κατοχή.  

Στην Ελλάδα υπάρχουν τα φωτεινά παραδείγματα  των διπλωματών Γκουέλφο Τζαμπόνι και Σεμπαστιάν ντε Ρομέρο Ραδιγάλες στη Θεσσαλονίκη και του Σελαχατίν Ουλκουμέν στη Ρόδο.  Όσοι γνωρίζουν ότι η οικογένειά τους διασώθηκε από κάποιο διπλωμάτη κατά την περίοδο της Κατοχής ή έχουν στοιχεία για τους αναφερόμενους διπλωμάτες,  μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα.

Περισσότερα...
 
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 23.10.2021 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το παρακάτω άρθρο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένου με τίτλο «Ρητορική Μίσους και Αντισημιτισμός – Ο Πόλεμος στην Ψηφιακή Εποχή»

Η λέξη Ολοκαύτωμα, μία καθαρά αρχαία ελληνική λέξη, χρησιμοποιήθηκε ήδη από τους χρόνους της Παλαιός Διαθήκης. Αιώνες αργότερα, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει την άνευ προηγουμένου καταστροφή του εβραϊκού στοιχείου στην Ευρώπη με τη ναζιστική γενοκτονία εις βάρος των Εβραίων. Στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο Malmo της Σουηδίας στη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, η λέξη Ολοκαύτωμα ακούστηκε και αναγράφηκε εκατοντάδες φορές για να σηματοδοτήσει και να ενισχύσει τη βαρύτητα του μηνύματος κατά της ρητορικής μίσους και του αντισημιτισμού στη σύγχρονη εποχή. Ολοι δε οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως τα φαινόμενα αυτά όχι μόνο δεν ανήκουν στο παρελθόν, αλλά αποτελούν μια διαρκή απειλή που πρόσφατα εμφανίζεται να ενισχύεται-κυρίως στην ψηφιακή «κοινωνία» του Διαδικτύου. Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στο Διεθνές Φόρουμ ως Προεδρεύουσα Χώρα του International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) το 2020- 2021. Οι συμμετοχές ήταν υψηλού επιπέδου. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας, ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Stefan Lofven, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, αρχηγοί κρατών κ.ά. Συμμετείχαν επίσης διαδικτυακά διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες όπως οι Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Antony Blinken, Antonio Guterres, Ursula von der Leyen κ.ά.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae