Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5231 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ALPHA PDF Εκτύπωση E-mail

Σε συνέχεια επιστολής που απέστειλε το ΚΙΣΕ προς τον Τ/Σ Alpha TV σχετικά με τον ευτελισμό του Ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής HAPPY DAY του Τ/Σ στις 17.1.2023, η παρουσιάστρια κα Σταματίνα Τσιμτσιλή στην εκπομπή της στις 19.1.2023 ζήτησε συγγνώμη και έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Με το χέρι στην καρδιά, ζητώ συγγνώμη

Θέλω λίγο την προσοχή σας, γιατί θέλω να πω ότι το Ολοκαύτωμα, όπως όλοι γνωρίζετε, και οι εκατομμύρια ζωές που χάθηκαν σε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας θεωρείται και δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό σαν γεγονός, είναι τόσο σοβαρό και έχει στοιχειώσει τις ζωές όλων των ανθρώπων και είναι ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί.

Περισσότερα...
 
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΤΕ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΣΕ - ΙΚΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Ιώσηπος» Ψηφιακό αποθετήριο ιστορικής μνήμης και πολιτισμού των Ισραηλιτικών  Κοινοτήτων Ελλάδος, υπέγραψαν στις 17.1.2023 ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ψηφιοποίηση, η τεκμηρίωση και η ψηφιακή διαχείριση των αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Ρόδου και του Οργανισμού Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως Ισραηλιτών Ελλάδος (Ο.Π.Α.Ι.Ε.). Παράλληλα, αξιοποιώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες πληροφορικής θα αναπτυχθούν ψηφιακές εφαρμογές με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την προβολή του υλικού και άυλου πολιτιστικού αποθέματος, με σεβασμό στην ιστορική μνήμη των Ελληνικών Εβραϊκών Κοινοτήτων.

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2023 PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος από όλες τις Αρχές και εκπροσώπους Ισραηλιτικών Κοινοτήτων, Σωματείων,  Συλλόγων, Φορέων και πλήθος κόσμου, καθώς παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Τρικκαίων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στη Συναγωγή Τρικάλων με το άναμμα 6 κεριών στην μνήμη των 6.000.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος και ένα 7ο κερί που άναψαν τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων για να μας θυμίζει την ελπίδα και την ευχή ότι στο μέλλον η νέα γενιά δεν θα ξαναζήσει τέτοια φρίκη.

Κατά την εκδήλωση έγιναν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτριο Παπαστεργίου, τον  εκπρόσωπο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Ηλία Καμπελή και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιακώβ Βενουζίου. Αναγνώστηκαν επίσης μηνύματα που εστάλησαν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον  Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νόαμ Κατς.

Περισσότερα...
 
ΜΠΕΡΡΥ ΝΑΧΜΙΑΣ: ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ. ΜΙΑ ΖΩΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Της Οντέτ Βαρών - Βασάρ*

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 23.1.2023: Το βιβλίο της, που κυκλοφόρησε το 1989, ήταν το πρώτο στην Ελλάδα από επιζήσασα στρατοπέδων. Στη νέα έκδοση και το επίμετρο αναδεικνύεται η εξέλιξη της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Η πρώτη ανάγνωση του χειρογράφου της Μπέρρυς Ναχμίας, το μακρινό καλοκαίρι του 1987, υπήρξε ιδρυτική για μένα. Ηταν σαν η συγγραφέας, αγαπημένη θεία μου που δεν μου είχε μιλήσει ποτέ για το θέμα, να με πήρε από το χέρι και να μ' έβαλε στον κόσμο του στρατοπέδου: στον κόσμο του θανάτου για τους πολλούς και της επιβίωσης για τους ελάχιστους τυχερούς, στον κόσμο του παραλογισμού, εκεί που δεν υπάρχει γιατί, που η αυθαιρεσία είναι νόμος, οι άνθρωποι δεν έχουν όνομα και οι γυναίκες δεν έχουν μαλλιά. Εκεί που δεν υπάρχει «γιατί». Ο αναγνώστης ταξιδεύει μαζί της στοιβαγμένος στο τρένο, εισέρχεται στο στρατόπεδο και αντιμετωπίζει το ριζικό κακό, αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινή επιβίωση σ' ένα σύμπαν που δεν έχει τίποτε να κάνει με τον κανονικό κόσμο.

Περισσότερα...
 
Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2023 PDF Εκτύπωση E-mail

Μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την 27η Ιανουαρίου η οποία έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά της, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, είπε ότι η μαζική και μεθοδική εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς συνιστά τη θλιβερή κορύφωση μιας σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη δίνη και τα κολαστήρια θανάτου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Εβδομήντα οκτώ κιόλας χρόνια μετά, η υπόμνηση της ημέρας μνήμης του Ολοκαυτώματος δεν προκύπτει ως απλώς συμβολική, αλλά επιβάλλεται ως αναγκαία, καθώς η γηραιά ήπειρος και οι σύγχρονες δημοκρατίες αντιμετωπίζουν διαρκώς τα πρωτοφανή φαινόμενα ενός προϊόντος ρατσισμού και αντισημιτισμού, θέτοντας υπό αίρεση τις κοινοτικές αξίες και το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, κατεξοχήν θεσπιστή και θεματοφύλακα της δημοκρατικής ειρήνης», είπε.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae