Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 7382 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ: ΠΑΡΚΟ ΜΝΗΜΗΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΊΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

«Η πλατεία Ελευθερίας πρέπει να γίνει πάρκο μνήμης. Βέβαια, η Κοινότητα δεν μπορεί να μιλήσει για τον Δήμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ.

Ερωτηθείς για το θέμα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τη συναυλία που θα δοθεί την Κυριακή 30.1.2022 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 27η Ιανουαρίου, Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος ο κ. Σαλτιέλ ανέφερε ότι «πρέπει επιτέλους άμεσα να αποφασίσει ο δήμαρχος και να ξεκινήσουμε αυτό το πολύ σπουδαίο έργο που δεν είναι μόνο στην εμβέλεια της Ελλάδας. Εβραίοι από όλο τον κόσμο περιμένουν να το δουν» και πρόσθεσε ότι η Κοινότητα είναι διατεθειμένη να βρεθούν χρήματα για να τελειώσει όσο γρηγορότερα γίνεται αυτό το έργο.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στη ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

25 ταινίες γύρω από την μεγαλύτερη θηριωδία του 20ού αιώνα στην αίθουσα Στούντιο

Είκοσι πέντε ταινίες σχετικές με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων έχει προγραμματίσει για προβολή από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου ως και την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου η ιστορική αίθουσα Στούντιο στην Πλατεία Αμερικής. Την αφορμή δίνει η 27η Ιανουαρίου που έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Με την απελευθέρωση των αιχμαλώτων του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου 1945 από τον Κόκκινο Στρατό άρχισε ουσιαστικά η αποκάλυψη της ολότητας του πιο συστηματικού, μεθοδευμένου και μαζικού εγκλήματος που διαπράχθηκε στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας: του Ολοκαυτώματος των έξι εκατομμυρίων Εβραίων (καθώς και της εξόντωσης πεντακοσίων χιλιάδων Ρομά και Σίντι, αλλά και εκατοντάδων χιλιάδων ανάπηρων, ομοφυλόφιλων, σοσιαλιστών, αναρχικών, κομμουνιστών και άλλων επονομαζόμενων “αντικοινωνικών στοιχείων”).

Περισσότερα...
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα με τον ορισμό της άρνησης του Ολοκαυτώματος και καλεί τα κράτη μέλη και τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να συμβάλουν στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Το ψήφισμα, το οποίο προτάθηκε από το Ισραήλ και την Γερμανία, εγκρίθηκε με την συναίνεση των 193 χωρών μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Το ψήφισμα στέλνει «ένα ηχηρό μήνυμα κατά της άρνησης και της διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων», δήλωσε ο ΟΗΕ.

Κατά το Ολοκαύτωμα, που οργανώθηκε από τους Ναζί για την εξάλειψη του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης, εξοντώθηκαν έξι εκατομμύρια Εβραίοι.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ δήλωσε ότι «απορρίπτει και καταδικάζει χωρίς καμία επιφύλαξη οποιαδήποτε άρνηση του Ολοκαυτώματος ως ιστορικού γεγονότος, στο σύνολό του ή εν μέρει».

Περισσότερα...
 
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ #WEREMEMBER 2022 ΤΟΥ WJC PDF Εκτύπωση E-mail

 

Για 6η συνεχή χρονιά συνεχίζεται με επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διεθνής εκστρατεία #WEREMEMBERπου θέσπισε το  WJCκαλώντας το ευρύ κοινό να συμμετάσχει σε αυτή για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. 

Εκατοντάδες χιλιάδες  και οι φετινές συμμετοχές  κυβερνήσεων και κοινοβουλίων, επισήμων κοινωνικών φορέων, ιδρυμάτων,  ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού,  και απλών πολιτών απ΄όλον τον κόσμο που καταθέτουν τη δική τους συμβολή στη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Ολες οι φωτογραφίες προβάλλονται σε συνεχή ροή στον χώρο του στρατοπέδου του Αουσβιτς. Μπορείτε να δείτε εδώ την προβολή. 

Ενδεικτικά μεταφέρουμε παρακάτω ορισμένες από τις φετινές διεθνείς καταχωρήσεις στο #WEREMEMBER.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού Κατ. Σνουρμπέιν φωτογραφίζεται για το We Remember και στην ανάρτησή της υπενθυμίζει ότι «σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη Σοά, να διατηρούμε τη μνήμη των θυμάτων, να απορρίπτουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας του Ολοκαυτώματος, να καταρρίπτουμε τους μύθους συνομωσίας και να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές αξίες».

Η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες φωταγωγήθηκε με το We Remember και η  Πρόεδρος της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν φωτογραφήθηκε μπροστά στο επιβλητικό κτήριο δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη δέσμευση της Ε.Ε. στη διατήρηση της μνήμης. Στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ φωταγωγήθηκε επίσης η φαντασμαγορική πρόσοψη του Δημαρχείου.

Στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ από τις 22.1.2022 φωταγωγήθηκε η πρόσοψη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Μπούντενσταγκ - δείτε ΕΔΩ σχετικό βίντεο), καθώς και το Υπουργείο Άμυνας, από τις 20.1.2022 με το λογότυπο της εκστρατείας.

Σε ανάρτηση του Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας στο twitter αναφέρεται: «Το #WannseeConference στο οποίο σχεδιάστηκε η απέλαση και η εξόντωση του εβραϊκού λαού στην Ευρώπη ήταν πριν από 80 χρόνια. Θυμόμαστε το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της γερμανικής ιστορίας. Από σήμερα, το #WeRemember κοσμεί την πρόσοψη του Υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο».

Περισσότερα...
 
ΤΟ «ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΟΜΠΕΛ» GENESIS ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ CEO ΤΗΣ PFIZER ΆΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το tweet του Άλμπερτ Μπουρλά, 19.1.2022

Βαθιά ευγνώμων που έλαβα το βραβείο Genesis. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Genesis που θα δωρίσει το ποσό του βραβείου στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης -στη μνήμη των γονέων μου, για τις αξίες της ζωής και της κοινότητας που μου κληροδότησαν και στη μνήμη του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα. 

Στις 19.1.2022 το Ίδρυμα «GENESIS PRIZE» ανακοίνωσε ότι το Βραβείο Genesis για το 2022 απονέμεται στον CEO της Pfizer Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά. Ο Δρ. Μπουρλά έλαβε το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων κατά τη διάρκεια πρόσφατης παγκόσμιας διαδικτυακής εκστρατείας στην οποία συμμετείχαν 200.000 άνθρωποι από 71 χώρες. Η επιλογή των ψηφοφόρων επικυρώθηκε ομόφωνα από τους εννέα κριτές της Επιτροπής Επιλογής του Βραβείου Genesis. 

Η Επιτροπή συνεχάρη τον Δρ. Μπουρλά για την αποφασιστικότητα και τις ηγετικές του ικανότητες, καθώς και για την πρόθεσή του να αναλάβει μεγάλα ρίσκα. Η Επιτροπή επεσήμανε πως ο Δρ. Μπουρλά είναι υπερήφανος για την εβραϊκή του ταυτότητα και κληρονομιά και αναφέρθηκε στην δέσμευσή του στις αξίες του εβραϊσμού και στην στήριξή του στο Κράτος του Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae