Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4608 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤο ΚΙΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς την ΠΑΕ Άρης και τη Μακαμπί Χάϊφα για το δυναμικό μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού που έστειλαν από το στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης της Θεσσαλονίκης κατά τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, που διεξήχθη στις 4.12.2022.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός χαιρετίζει την απόφαση των δύο ομάδων να παραχωρήσουν τα έσοδα του αγώνα υπέρ της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια δράση ουσίας, μια δράση μνήμης των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους στα γερμανικά στρατόπεδα θανάτου.

Οι δύο ομάδες κατέδειξαν την ενεργή δέσμευσή τους στη δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού στα γήπεδα, στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του φανατισμού, του αντισημιτισμού και της βίας.  

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Περισσότερα...
 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΡΗ, ΤΗΣ ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ WJC ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε μία εκδήλωση αποκήρυξης του φυλετικού μίσους και του αντισημιτισμού, αντιπροσωπείες της ΠΑΕ Άρης, της Μακάμπι Χάιφα και του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της πόλης, που εξοντώθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, έφερε μαζί του μπλούζα της Μακάμπι Χάιφα με υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών, που περιελάμβανε μήνυμα υπέρ της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος, για το σκοπό της οποίας διατίθενται τα έσοδα από τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης».

ΠΗΓΗ: ιστοσελίδα makthes, 4.12.2022

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ στην «Κ»: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Η σχέση Ελλάδας και Ισραήλ παραμένει στρατηγική και δεν θα επηρεαστεί από την παράλληλη προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, αναφέρει στην πρώτη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αθήνα, συνέντευξή του στην «Κ» ο νέος πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατζ. Με την επιστροφή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου –αρχιτέκτονα της σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ– στην πρωθυπουργία θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον κ. Κατζ, νέες πρωτοβουλίες.

Ολες οι ελληνικές κυβερνήσεις, από αριστερές έως συντηρητικές, έχουν υποστηρίξει τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ. Ισχύει το ίδιο και για το Ισραήλ;

Ξεκάθαρα ναι. Η σχέση από την ισραηλινή προοπτική είναι στρατηγική. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην κυβέρνησή μας. Είχαμε κάποια αστάθεια. Αλλά οι σχέσεις μας συνεχίζουν να είναι ισχυρές. Σκεφθείτε τις τελευταίες εβδομάδες. Είχαμε την επίσκεψη του υπουργού Aμυνας, την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου. Ο αριθμός των αντιπροσωπειών που ήρθαν από την Ελλάδα στο Ισραήλ και από το Ισραήλ στην Ελλάδα ήταν αριθμός-ρεκόρ, όταν το συγκρίνω με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ μαζί. Οι σχέσεις μας είναι ισχυρές και σε άλλους τομείς, όχι μόνο σε αυτούς που ηγούνται άλλοι. Αναμένουμε μια νέα κυβέρνηση στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Αυτή η κυβέρνηση θα δεσμευθεί να οικοδομήσει τη σχέση με την Ελλάδα. Ο εκλεγείς πρωθυπουργός του Ισραήλ ήταν ο αρχιτέκτονας από την ισραηλινή πλευρά για την ανασυγκρότηση της σχέσης με την Ελλάδα. Αυτό θα είναι μέρος της νέας ατζέντας του ως πρωθυπουργού. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να δούμε κάποιες κοινές δραστηριότητες και συναντήσεις με τη νέα κυβέρνηση.

Περισσότερα...
 
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η 11η ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Η 11η Ακαδημαϊκή Διαβούλευση μεταξύ Ιουδαϊσμού και Ορθόδοξου Χριστιανισμού πραγματοποιήθηκε 4-6 Δεκεμβρίου 2022 στη Βιέννη της Αυστρίας. Το θέμα ήταν «Εβραιο-Ορθόδοξος Χριστιανικός Διάλογος: Πλοήγηση στις Σχέσεις μας με τον Κόσμο και μεταξύ μας». Η Διαβούλευση συγχρηματοδοτήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη Διεθνή Εβραϊκή Επιτροπή Διαθρησκειακών Διαβουλεύσεων (IJCIC).

Επικεφαλής της Ορθόδοξης Χριστιανικής αντιπροσωπείας στη Διαβούλευση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκηδόνας κ. Εμμανουήλ. Επικεφαλής της εβραϊκής αντιπροσωπείας στη Διαβούλευση ήταν ο πρόεδρος της IJCIC, Ραβίνος Δρ Ντέιβιντ Σάντμελ, εκπροσωπώντας την Ένωση κατά της Δυσφήμισης. Η συγκέντρωση σηματοδότησε την 45η επέτειο του διαλόγου και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Bristol στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Αποκορύφωμα της Διαβούλευσης ήταν η επίσκεψη στο Αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου η κοινή αντιπροσωπεία Εβραίων και Ορθοδόξων Χριστιανών ηγετών έγινε δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων Peter Launsky-Tieffenthal, με επίσημη δεξίωση. Ευχαρίστησε την ηγεσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το IJCIC για την επιλογή της Βιέννης ως τόπου διεξαγωγής της Διαβούλευσης. Η τοπική εβραϊκή και ορθόδοξη χριστιανική θρησκευτική ηγεσία και άλλοι αυστριακοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσχώρησαν στη θερμή υποδοχή.

Περισσότερα...
 
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ! PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, “Πολιτισμός στις Γειτονιές – Αθήνα, ιστορικό κέντρο”, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος συμμετέχει προσφέροντας δωρεάν είσοδο και δύο ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση τέχνης με τίτλο, «Τέχνη της Μνήμης και της Μνημόνευσης», την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 (ώρες: 11:00 – 12:00 & 12:00 – 13:00).

Η έκθεση, που παρουσιάζεται στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ως μέρος της κοινής μουσειακής παρουσίασης, υπό την επιμέλεια του Βίκτωρ Κοέν, προτείνει μια νέα ανάγνωση του αρχαιολογικού υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ματιά δέκα καλλιτεχνών από τον κόσμο των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.

Για την συμμετοχή σας στις ξεναγήσεις, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου.

Συμπληρώστε ΕΔΩ τη φόρμα συμμετοχής

Η ομάδα του ΕΜΕ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae