Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5737 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΓια την Επέτειο της θηριωδίας στο Μπάμπι Γιαρ: Κοινή Δήλωση των Ειδικών Απεσταλμένων για θέματα Ολοκαυτώματος - Καταδικάζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία PDF Εκτύπωση E-mail

Το κείμενο της παρακάτω Κοινής Δήλωσης ανακοινώθηκε από τους απεσταλμένους για θέματα Ολοκαυτώματος ή τους εκπροσώπους τους από τον Καναδά, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ:

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ το αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιήθηκε πριν από 81 χρόνια, όταν περίπου 34.000 Εβραίοι δολοφονήθηκαν από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους στο Μπάμπι Γιαρ. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η μνήμη όλων αυτών των θυμάτων και όλων όσων δολοφονήθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα να ατιμαστεί, να ξεχαστεί ή να χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο για πολιτικούς σκοπούς. Επί 45 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση λογόκρινε τα τεκμήρια για το Ολοκαύτωμα, συμπεριλαμβανομένων και των έγκυρων ερευνών και αρχείων για τη δολοφονία των Εβραίων στο Μπάμπι Γιαρ.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ» PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 9 έως τις 17 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν στη Βόρεια Ελλάδα σειρά διαλέξεων και παρουσιάσεων του βιβλίου «Η Συναγωγή» του συγγραφέα και αρχιτέκτονα Δρ. Ηλία Μεσσίνα. 

«Η Συναγωγή» από τις εκδόσεις Ινφογνώμων κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2022. Στο πλαίσιο τριών νέων εκδόσεων του Ηλία Μεσσίνα για τις συναγωγές στην Ελλάδα.

Το βιβλίο «Η Συναγωγή» είναι τα παρασκήνια πίσω από την έρευνα. Ο διάλογος και η ανησυχία. Η προσδοκία και η σημείωση στο σημειωματάριο. Όλος αυτός ο κάναβος και το κέντημα της εμπειρίας που συχνά χάνεται σε μια επιστημονική δημοσίευση. Τα κείμενα βασίζονται σε πολυετή έρευνα στα ίδια τα κτήρια, σε δημοσιευμένα τεκμήρια και σε αρχεία (έγγραφα, κείμενα, φωτογραφίες) στην Ελλάδα, το Ισραήλ και αλλού. Βασίζονται επίσης σε συνεντεύξεις και σε γεγονότα, από την εποχή της έρευνας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως σήμερα. Στην επαφή με ανθρώπους και με τόπους, σε σκηνές που θα θύμιζαν κινηματογραφικό έργο, με κάποια συναγωγή ή ερείπια μιας συναγωγής στο φόντο. Η έκδοση περιλαμβάνει πρωτότυπα αρχιτεκτονικά σχέδια και σκαριφήματα του Ηλία Μεσσίνα.

Το πρόγραμμα διαλέξεων και βιβλιοπαρουσιάσεων του Ηλία Μεσσίνα:

KAΣΤΟΡΙΑ: Κυριακή 9.10.2022, στις 7 μ.μ. Αρχοντικό Τσατσιαπά, Καστοριά. Με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Καστοριάς. 

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝIKOY ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΚΝΕΣΕΤ ΣΤΗΝ Ι.Κ. ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 22.09.22, ο γενικός διευθυντής της Κνέσετ Gil Segal, συνοδευόμενος από στελέχη της Κνέσετ, επισκέφθηκε τη Συναγωγή Αθηνών και το Μουσείο Ολοκαυτώματος, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Ο κ. Gil Segal αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της μνήμης του Ολοκαυτώματος και επεσήμανε την εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους ομόλογούς του από τη Βουλή των Ελλήνων.

Την αντιπροσωπεία της Κνέσετ υποδέχτηκαν στην Ι.Κ. Αθηνών, ο γενικός Ταμίας του ΚΙΣΕ κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, ο οποίος μίλησε για τον εβραϊσμό της Ελλάδας και τον αντισημιτισμό, η γεν. γραμματέας της Ι.Κ. Αθηνών κα Ντέλια Αλχανάτη, η οποία αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και ο Ραββίνος Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν, ο οποίος μίλησε για τον συμβολισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Αθήνας.

Περισσότερα...
 
ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣ ΑΣΑΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

«Σας στέλνω τις θερμότερες ευχές μου για την γιορτή της εβραϊκής πρωτοχρονιάς, Rosh Hashanah και την εορτή της Ημέρας της Εξιλέωσης, Yom Kippur, που την ακολουθεί.

Εύχομαι το νέο έτος να είναι γεμάτο υγεία και ευτυχία για όλους. Η παρά Θεού φώτιση να συντρέχει την ανθρώπινη πορεία μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και να μας χαρίζει θάρρος και όραμα: θάρρος για να αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος και όραμα για να χτίσουμε έναν καλύτερο, δικαιότερο κόσμο».

Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Αθήνα, 23.9.2022

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΛΕΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ 1941 - 1944» PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022,  στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, (Πλατεία Καρύτση, Αθήνα) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Ελεγεία για το Ολοκαύτωμα της Ελλάδας 1941-1944» του Θανάση Φροντιστή. Το βιβλίο περιλαμβάνει ωδές αφιερωμένες στους Ελληνες Εβραίους. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ. 

Εκ μέρους του ΚΙΣΕ χαιρετισμό θα απευθύνει κατά την βιβλιοπαρουσίαση ο Καθηγητής, Μάνος Αλχανάτης, Α' Αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ

Κατά την εκδήλωση θα γίνουν χαιρετισμοί από τον Καθηγητή  Β. Κωνσταντινόπουλο, Πρόεδρο του Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, εκπρόσωπο του ΕΣΔΟΓΕ, τον Θανάση Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, Δήμαρχο Καλαβρύτων και τον Χάρη Πάτση, Πρόεδρο του Κέντρου Ευρωπαϊκών εκδόσεων Χάρη Πάτση.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Δρ. Αριστομένης  Συγγελάκης,  Συγγραμματέας της Σ.Ε. του ΕΣΔΟΓΕ, Κώστας Καρούσο, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και ο συγγραφέας Θανάσης Φροντιστής.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae