Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5146 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inKIS - Greek Version
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ PDF Εκτύπωση E-mail

Οι εκδηλώσεις αντισημιτισμού στην ελληνική κοινωνία αποτελούν δυστυχώς καθημερινό σχεδόν φαινόμενο. Τελευταίο περιστατικό στη θλιβερή αυτή αλυσίδα αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Σύμφωνα με το από 27.6.2016 δημοσίευμα της ιστοσελίδας voria.gr, ο κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, κατά την τελευταία γενική συνέλευση των μελών του συνδικάτου, φέρεται πως δήλωσε ότι ο Θεός από λάθος έπλασε τους Εβραίους, οι οποίοι στη συνέχεια σκότωσαν τον Χριστό. Μάλιστα, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, ο κ. Τσερμενίδης δεν δίστασε να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι «δυστυχώς ο Χίτλερ δεν ολοκλήρωσε το έργο του». Τέλος, επισημαίνεται πως καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αβραάμ Μπεναρόγια, ιδρυτή της Federation, το όνομα του οποίου έφερε η αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση.

Πιστεύουμε πως δεν πρέπει ποτέ να υποτιμούμε και να παραβλέπουμε οποιαδήποτε εκδήλωση αντισημιτισμού, όση έκταση και ένταση κι αν έχει. Η καταδίκη τους οφείλει να είναι άμεση και κατηγορηματική. Σε αυτό το πνεύμα, μας ικανοποιεί το γεγονός πως οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του κ. Τσερμενίδη δεν έμειναν αναπάντητοι. Τόσο η Ένωση Αστικών Λεωφορειούχων Θεσσαλονίκης, όσο και η συνδικαλιστική παράταξη «Ανατροπή», καταδίκασαν απερίφραστα τις ανωτέρω δηλώσεις, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως υπάρχουν συμπολίτες μας με ευαίσθητα αντανακλαστικά έναντι του αντισημιτισμού.

Το  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος δεν θα κουραστεί ποτέ να καταδικάζει κάθε αντισημιτικό λόγο, κάθε προσβλητικό για τους Εβραίους χαρακτηρισμό. Θα το κάνουμε πάντα με τη συνείδηση ότι δεν υπερασπιζόμαστε απλώς μια κοινότητα, αλλά την κοινωνία συνολικά και τη δημοκρατία.

Αθήνα, 1η Ιουλίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Λίγους μόνο μήνες μετά τα διαδοχικά χτυπήματα σε Κωνσταντινούπολη και Βρυξέλλες, μια νέα τρομοκρατική επίθεση έπληξε χθες, 28.6.2016, την Κωνσταντινούπολη. Συγκεκριμένα, βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ» και ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι τραγικός: 38 νεκροί και 150 τραυματίες. Πρόκειται αναμφίβολα για την πιο αιματηρή επίθεση που έχει πλήξει το τελευταίo διάστημα τη γειτονική χώρα. Τις δύσκολες τούτες στιγμές, οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, προς τις οποίες εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας.

Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης αποτελούν την πιο πρόσφατη πράξη ενός έργου, που δεν φαίνεται να έχει τέλος. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο έχουν πληθύνει δραματικά και ο δράστης είναι πάντοτε κοινός: είναι το Ισλαμικό Κράτος και ο ακραίος φανατισμός του. Ο φόβος της τρομοκρατίας πλανιέται πλέον καθημερινά πάνω από την Ευρώπη.

Η απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων αυτών από την πλευρά του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος είναι δεδομένη.

Οφείλουμε στην Ευρώπη να αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό και γενικότερα τον φανατισμό που βυθίζει τις κοινωνίες στο φόβο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο μίσος να φωλιάσει μόνιμα στην καρδιά των Ευρωπαίων. Χρόνος για εφησυχασμό, δυστυχώς, δεν υπάρχει.

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ BOD & EJC ΓΙΑ TO BREXIT PDF Εκτύπωση E-mail

Το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων των Εβραίων της Βρετανίας (The Board of Deputies of British Jews - BOD) σημειώνει σχετικά με την απόφαση του βρετανικού λαού να ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόπιν μιας μακράς περιόδου αντιπαράθεσης και διαλόγου:

Το Συμβούλιο των Βρετανών Αντιπροσώπων (BOD), παρόλο που δεν πήρε θέση στο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει μια μακρά ιστορία δέσμευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ παρείχε και το χώρο για τον πρόσφατο δημόσιο διάλογο που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου η κοινότητα να συζητήσει το ζήτημα αυτό.

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μεταβάλλει αναμφισβήτητα και τη φύση της σχέσης του οργανισμού μας με την Ένωση. Θα συνεχίσουμε ωστόσο να εργαζόμαστε με συναδέλφους και οργανισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος υπεράσπισης των διεθνών θεμάτων που αφορούν  τους Εβραίους. Θα διατηρήσουμε βεβαίως και τους ισχυρότατους δεσμούς φιλίας και υποστήριξης με τις εβραϊκές κοινότητες ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΑΡΟΝΑ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 μια νέα τρομοκρατική επίθεση έπληξε το Ισραήλ. Συγκεκριμένα, δύο Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ στο κέντρο του Τελ Αβίβ, στην αγορά Σαρόνα, σύμβολο του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ο προσωρινός απολογισμός είναι βαρύς: τέσσερις Ισραηλινοί νεκροί και τουλάχιστον έξι τραυματίες. Το τελευταίο αυτό αιματηρό γεγονός είναι το βαρύτερο από την αρχή του έτους. Από τον Οκτώβριο του 2015, 32 Ισραηλινοί πολίτες έχουν δολοφονηθεί από τρομοκρατικές επιθέσεις. Η Χαμάς χαιρέτισε την εγκληματική ενέργεια και ανακοίνωσε πως οι δύο δράστες είναι μέλη της, χωρίς ωστόσο να αναλάβει και επίσημα την ευθύνη της.  Όσο οι παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις επιδοκιμάζουν και χαρακτηρίζουν ως ηρωικές επιχειρήσεις τις επιθέσεις αυτές, τόσο είναι βέβαιο πως ο κύκλος του αίματος δε θα κλείνει και η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή διαρκώς θα αναβάλλονται. Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των παλαιστινιακών περιοχών, οι οποίοι δυστυχώς υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς τις επιθέσεις αυτές. Τη στιγμή μάλιστα που το ιατρικό προσωπικό του Ισραήλ εργάζεται σκληρά για να κρατήσει στη ζωή έναν εκ των δραστών, οι παλαιστινιακές αρχές επιχαίρουν για τα θλιβερά αυτά γεγονότα και παροτρύνουν τον κόσμο να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος θεωρεί πως η αυστηρή καταδίκη τέτοιων αποτρόπαιων γεγονότων πρέπει να είναι αυτονόητη υπόθεση για κάθε πολιτική οργάνωση, κάθε δημοκρατικό πολίτη. Τέλος, το μυαλό και η καρδιά όλων μας βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, προς τις οποίες εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα...
 
ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟ 1ου ΓΕΛ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα από τα βίντεο που διακρίθηκαν στον φετινό Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Βίντεο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ. Το δημιούργησε ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου.

Ο ουσιαστικής εκπαιδευτικής σημασίας διαγωνισμός αυτός έχει θεσπιστεί εδώ και τρία χρόνια από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων με τη συνεργασία του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Οι διακριθέντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Άουσβιτς. Θα ακολουθήσει ειδική τελετή βράβευσης και όλα τα βραβευμένα βίντεο θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Γ.Γ.Θρησκευμάτων και στον λογαριασμό της στο you tube.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae