Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3479 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inKIS - Greek Version
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ EJC ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥN ΤΑΦΕΙ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) καλεί όλους τους ομοθρήσκους και τις Κοινότητες να συμμετάσχουν στη δράση «Πρωτοβουλία Καντίς για την παγκόσμια εβραϊκή αλληλεγγύη και ενότητα».  

Το 2014, ψηφίστηκε από το Κράτος του Ισραήλ νόμος με τον οποίο ορίζεται η 30η Νοεμβρίου ως «Ημέρα Μνήμης για την απέλαση των Εβραίων από τις Αραβικές Χώρες και το Ιράν». Η ημέρα αυτή μνημονεύεται από όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια, διακεκριμένα μέλη Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική, κάνουν έκκληση στις Κοινότητες και στις Συναγωγές σε όλο τον κόσμο να διαβάσουν τις προσευχές «Καντίς» και «Αζκαρά» ώστε να μνημονευθούν με τον τρόπο αυτό όσοι Εβραίοι που έχουν ταφεί σε δυσπρόσιτα νεκροταφεία των Αραβικών χωρών.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΡΤΣΕΛ» ΤΟΥ WJC ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, κατά την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή τελετή για την απονομή της υψηλότερης τιμητικής διάκρισης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), του βραβείου «Θεόδωρος Ερτσελ», στον Αντόνιο Γκουτέρες, τον ένατο και νυν Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ στην ομιλία του επεσήμανε: «Απονέμουμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του WJC, σε εσάς και σας εκφράζουμε την βαθιά εκτίμησή μας επειδή είστε η φωνή της αμεροληψίας και της δικαιοσύνης για τον εβραϊκό λαό... Μέσα από τα λόγια και τις πράξεις σας εδώ και πολλά χρόνια έχετε αποδείξει ότι είστε πραγματικός και αφοσιωμένος φίλος του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ».

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Με αφορμή τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, το ΚΙΣΕ απέστειλε σήμερα 30.10.2020 την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τον Γαλλικό λαό για τα τραγικά θύματα των πρόσφατων αποτρόπαιων εγκληματικών επιθέσεων:  
 
"Εξοχότατο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας
 
κ. Εμανουέλ Μακρόν
 
Εξοχότατε Πρόεδρε Μακρόν,
 
Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού επιθυμούμε να εκφράσουμε τη σθεναρή καταδίκη μας για τις βάρβαρες αιματηρές επιθέσεις της 29ης Οκτωβρίου 2020 στη Νίκαια και το Αβινιόν. Είμαστε σοκαρισμένοι και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άγρια έξαρση μίσους και ισλαμικού φανατισμού που πλήττει τη Γαλλία, μια χώρα με παραδοσιακά βαθιές ρίζες στην κοινωνική πολυσυλλεκτικότητα, μια χώρα που έχει το σύνθημα «Liberté, Equalité, Fraternité» ως το εθνικό της σύμβολο, μια χώρα που αντιπροσωπεύει τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό.
 
Η βία που εξαπολύεται εναντίον όλου του ελεύθερου κόσμου –είτε από Ισλαμιστές ριζοσπάστες, είτε από εξτρεμιστές του πολιτικού φάσματος, αλλά και από κάθε είδους κήρυκες του μίσους- αποτελεί χτύπημα στις θεμελιώδεις αξίες και τις αρχές του Δυτικού πολιτισμού. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία, απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση του φανατισμού, την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και του πολιτισμού μας.
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία, νέες αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις έπληξαν το κέντρο της Βιέννης, το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου 2020. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους σε έξι τοποθεσίες στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, ξεκινώντας από τον δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της Βιέννης.

Το ΚΙΣΕ απέστειλε, σήμερα 3.11.2020, την παρακάτω επιστολή προς την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τον λαό της Αυστρίας για τις αποτρόπαιες επιθέσεις:  

"Εξοχότατη κα Πρέσβη,

O Ελληνικός Εβραϊσμός είναι σοκαρισμένος από τις αιματηρές επιθέσεις ακραίων Ισλαμιστών εναντίον αθώων ανθρώπων που έπληξαν χθες το βράδυ το κέντρο της Βιέννης και προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και πολλούς τραυματίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας απευθύνονται στις οικογένειες των τραγικών θυμάτων. Η συμπαράστασή μας απευθύνεται προς τον Αυστριακό λαό που τρομοκρατήθηκε από εξτρεμιστές που επιτέθηκαν εναντίον μιας συμβολικής περιοχής της αυστριακής πρωτεύουσας όπου εκκλησίες και συναγωγές στέκονται δίπλα – δίπλα, αλλά και κοντά σε μουσεία καθώς και σε πολλά πολύ-εθνικά εστιατόρια, μια τοποθεσία όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον πολιτισμό, ένα τόπο που αντιπροσωπεύει την πολυσυλλεκτικότητα και την αδελφοσύνη, μια συνοικία που αποτελεί μικρογραφία των βασικών Ευρωπαϊκών αξιών.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Βρυξέλλες 29.10.2020: Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή του για τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην περιοχή της Νίκαιας και της Αβινιόν σήμερα το πρωί 29.10.2020.
 
Σήμερα στη Νίκαια δολοφονήθηκαν τρεις άνθρωποι από έναν ισλαμιστή τρομοκράτη, ο οποίος πιστεύεται ότι εμπνεύστηκε την πράξη του από τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή στο Παρίσι. Στην Αβινιόν ένας άντρας που κρατούσε μαχαίρι επιτέθηκε σε μία ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ και τον σκότωσαν.  
 
«Είμαστε σοκαρισμένοι από τις βάναυσες και μοχθηρές αυτές επιθέσεις κατά Γάλλων πολιτών στην Γαλλία», δήλωσε ο πρόεδρος του EJC Δρ. Μοσέ Κάντορ.
 
«Αυτές οι πράξεις, που έγιναν αμέσως μετά τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό ενός καθηγητή την προηγούμενη εβδομάδα, στηρίζονται σε συγκεκριμένους παράγοντες και έχουν ξεκάθαρα ως κίνητρο το  θρησκευτικό φανατισμό. Οι επιθέσεις ενάντια στο βασικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης και η ανοχή που επιδεικνύεται στον ισλαμικό εξτρεμισμό παρέχει ηθική στήριξη στις τρομοκρατικές επιθέσεις», συμπλήρωσε ο Δρ. Κάντορ.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae