Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3277 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inKIS - Greek Version
ΚΟΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ σε συνεργασία με τα ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ του ΙΣΡΑΗΛ αποφάσισαν την ταυτόχρονη έκδοση γραμματοσήμου με την ίδια παράσταση, που κυκλοφόρησε συγχρόνως στην Ελλάδα και το Ισραήλ στις 9 Φεβρουαρίου 2016. Η σειρά, με τίτλο «ΕΛΛΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ: ΛΙΜΑΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΧΑΪΦΑΣ», συνοδεύεται από αναμνηστική ταχυδρομική σφραγίδα και είναι αφιερωμένη στα 25 χρόνια πλήρων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ. Τα γραμματόσημα θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία του Ισραήλ και τα ΕΛΤΑ, η οποία θα γίνει την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα. [Δείτε εδώ την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ].

Στο μήνυμά της η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Ιρίτ Μπεν-Αμπα, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Φέτος το Κράτος του Ισραήλ και η Ελληνική Δημοκρατία γιορτάζουν την 25η Επέτειο Πλήρων Διπλωματικών Σχέσεων. Οι διμερείς σχέσεις μας έχουν ιστορία χιλιάδων χρόνων, καθώς οι δύο αρχαίοι λαοί μας είχαν μεγάλη αλληλεπίδραση στην κοινή μας περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου…  Σήμερα, το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν θερμές σχέσεις που βασίζονται στη φιλία και τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα. Η πολυδιάστατη συνεργασία σε όλους τους τομείς στην κοινή μας περιοχή, αντικατοπτρίζει την ιστορική και πολιτισμική μας εγγύτητα και τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας. Εύχομαι στις χώρες και τους λαούς μας πολλά ακόμα χρόνια φιλικών σχέσεων».

Περισσότερα...
 
ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Του Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ

Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες αλλά και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών και μαθητριών από διάφορα σχολεία της χώρας μας, στο Μουσείο του Άουσβιτς. Αθόρυβα αλλά επίμονα, η Πολιτεία σε συνεργασία με τον Ελληνικό Εβραϊσμό προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τη δράση αυτή με στόχο να δουν όσοι περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της χώρας, πού οδηγούν οι ιδέες του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας. Η επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν αλλά την ίδια στιγμή είναι και μια εικόνα του μέλλοντος που επιφυλάσσεται σε όλους μας, εάν επικρατήσουν οι ιδέες που από-ανθρωποποιούν τον άνθρωπο.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40" PDF Εκτύπωση E-mail

Ο αφιερωμένος στον καθηγητή Χάγκεν Φλάισερ τόμος Η μακρά σκιά της δεκαετίας του ’40 Πόλεμος – Κατοχή – Αντίσταση – Εμφύλιος που εξέδωσε το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζεται την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Μωβ Σκίουρος, πλατεία Καρύτση 4.

Θα μιλήσουν οι:

Βαγγέλης Καραμανωλάκης, ιστορικός

Περισσότερα...
 
ΧΑΝΟΥΚΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ - Οι Γάλλοι Εβραίοι πιστεύουν στο φως και δίνουν τη δική τους σύγχρονη μάχη με το σκοτάδι PDF Εκτύπωση E-mail

Του εκτελεστικού διευθυντή του ΚΙΣ Γαλλίας (CRIF) Robert Ejnes: «Η αρχή της γιορτής του Χανουκά βρήκε τη Γαλλία σοκαρισμένη από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών. Η άνοδος του Εθνικού Μετώπου –παρότι αναμενόμενη- επαληθεύτηκε πλήρως. Σε μερικές περιφέρειες περισσότεροι από το 40% των ψηφοφόρων έδωσαν την ψήφο τους σε αυτό το ξενοφοβικό και λαϊκίστικο κόμμα, αρκετοί ίσως για να δηλώσουν απλώς τη δυσαρέσκειά τους για την τοπική πολιτική.

Είναι λοιπόν «αστείο» να βλέπουμε αυτό το φαινόμενο να εκτυλίσσεται τη στιγμή που οι Εβραίοι όλου του κόσμου ανάβουν τα κεριά του Χανουκά για να γιορτάσουν τη νίκη του φωτός έναντι του σκότους. Είναι η έμφυτη εμπιστοσύνη που έχουν οι Εβραίοι για το μέλλον ύστερα από 2000 χρόνια ιστορίας. Έχοντας περάσει περιόδους σκότους, τόσο στην παγκόσμια όσο και στην εθνική ιστορία, οι Εβραίοι διατηρούν τη θετική πίστη τους στο πεπρωμένο της χώρας του φωτός.

Όπως και άλλοι, δεν μπορούμε να αντέξουμε να δούμε τη Γαλλία να βουτάει και πάλι στη δίνη της δημαγωγικής πολιτικής και της ξενοφοβίας.

Τι θα κάνουν οι πολιτικοί, τι θα πουν οι διαμορφωτές γνώμης, τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι την ερχόμενη εβδομάδα; Αυτή η εβδομάδα του Χανουκά είναι πλούσια σε γεγονότα, σε σύντομες φράσεις, σε ευρηματικότητα.

Σε ό,τι αφορά το CRIF, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε το Εθνικό Μέτωπο.

Περισσότερα...
 
ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2.12.15 διεξήχθη στο Βερολίνο το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τον Αντισημιτισμό, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Φριντριχ Εμπερτ και το Ινστιτούτο Ράμερ του Γερμανικού τμήματος της AJC.

Το θέμα του φετινού Φόρουμ «Η Μέση Ανατολή στο κατώφλι της Ευρώπης: προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος» είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον –κυρίως ύστερα από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο- και συγκέντρωσε εκπροσώπους εβραϊκών κοινοτήτων και οργανώσεων από 19 ευρωπαϊκές χώρες. Ο ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη. Εκ μέρους του Ιδρύματος Εμπερτ την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε με ομιλία του ο επικεφαλής του προγράμματος για την καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού Ραλφ Μέλτζερ. Εκ μέρους της AJC μίλησε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ράμερ Ντίντρε Μπέργκερ, ενώ κύριος εισηγητής ήταν ο Ραββίνος Αντριου Μπέϊκερ προσωπικός αντιπρόσωπος της προεδρίας του ΟΑΣΕ για τον Αντισημιτισμό.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae