Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4631 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inKIS - Greek Version
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΈΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Αγορά Μοδιάνο, η κεντρική αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης,  τοπόσημο της πόλης  ανακαινίζεται. Το παρελθόν συναντά το μέλλον και αναγεννάται  μία σύγχρονη αγορά τροφίμων, που θα διατηρεί τον χαρακτήρα, τη μορφή και την παλιά της αίγλη.

Η Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης, χτίστηκε το 1925 μεταξύ των σημερινών οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Ερμού. Αποτελεί τη μεγαλύτερη διασωζόμενη αγορά τροφίμων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και είναι στενά συνδεδεμένη με την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας. Σήμερα η Αγορά Μοδιανό ανήκει στην One Outlet (συμφερόντων Φάις) και σε μικρομετόχους και αναμένεται να λειτουργήσει από το 2022.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

EJC, 14.8.2021: Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου Δρ. Μοσέ Κάντορ κατέκρινε την ψήφιση νόμου από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας με τον οποίο γίνεται ακόμα δυσκολότερο για τους εβραίους να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν ή κλάπηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. 

«Αυτός ο νόμος είναι αντιδημοκρατικός, άδικος και ανήθικος», δήλωσε ο Δρ. Κάντορ. «Αυτός ο νόμος δεν φέρνει τάξη στο χάος, όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Ντούντα, αλλά νομιμοποιεί την παρανομία και ξεκάθαρα την κλοπή. Ο Πρόεδρος είχε μια ευκαιρία να διορθώσει το λάθος που έγινε από το Κοινοβούλιο και να δείξει την ηθική του ακεραιότητα, αλλά επέλεξε να μην το κάνει».  

«Επιπλέον, με τον νόμο αυτό η Πολωνία γίνεται η μοναδική χώρα στην περιοχή που κάνει αδύνατη την διεκδίκηση περιουσιών που χάθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα αντιβαίνοντας έτσι τις διεθνείς δεσμεύσεις της. Είναι εξοργιστικό κάποιος που επέζησε του Ολοκαυτώματος και βρίσκεται στη δύση της ζωής του, να στερείται την απόδοση δικαιοσύνης από αυτόν τον σκληρό και παράνομο νόμο».

Περισσότερα...
 
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 6.8.2021. Αρωγός στην τεράστια προσπάθεια των Ελλήνων πυροσβεστών έρχεται το Ισραήλ που στέλνει 16 πυροσβέστες για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας τους Ισραήλ, οι 16 πυροσβεστες έρχονται στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν άμεσα στις προσπάθειες κατάσβεσης υπό τον συντονισμό του πυροσβεστικού σώματος για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων. Ακόμα η ανακοίνωση προσθέτει ότι η αποστολή της ισραηλινής αντιπροσωπείας ανταποκρίνεται σε σχετικό αίτημα που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς την ισραηλινή κυβέρνηση μέσω του πρέσβη του Ισραήλ στη χώρα μας. Παράλληλα, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η αποστολή του Ισραήλ συμβολίζει τις καλές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και λαών.

Περισσότερα...
 
ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ Ι.Κ. ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς το Πυροσβεστικό Σώμα και τους πυρόπληκτους, με προσφορά φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης. Αναδημοσιεύουμε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση της Ι.Κ. Αθηνών στο facebook (11.8.2021):

Η Κοινότητά μας με αφορμή το ξέσπασμα της πυρκαγιάς που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας, αποφάσισε να συμπαρασταθεί και να συνδράμει στους πυροσβέστες και τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Με πρωτοβουλία της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας, η Γενική Γραμματέας της Ι.Κ.Α. παρέδωσε στην οδό Μουρούζη 4, φαρμακευτικό υλικό (κρέμες για εγκαύματα, ορούς και ηλεκτρολύτες) προς το Πυροσβεστικό Σώμα που αφορά τους πυροσβέστες που είναι στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι καθώς επέστρεφαν από τις εκάστοτε βάρδιες τους, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και τόνισαν πόσο σημαντικό είναι το υλικό που τους προμηθεύσαμε για τον καθημερινό αγώνα τους!

Περισσότερα...
 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Δύο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη φτάνουν σήμερα, 10.8.21, στην Ελλάδα, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών, σε συνέχεια της σημερινής επικοινωνίας των πρωθυπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπένετ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και την υποστήριξή του στην Ελλάδα καθώς αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές που μαίνονται. Επισημαίνεται πως ο κ. Μπένετ ενημέρωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για την απόφασή του να αποστείλει δυο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην χώρα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae