Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2335 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΆΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το σύνθημα δόθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, όταν η φωνή του κρατούμενου Ιωσήφ Βαρούχ από την Κέρκυρα ακούστηκε ανάμεσα στους παραταγμένους, τους ζωντανούς-νεκρούς του Αουσβιτς: «Θα γίνει ρε, ναι ή όχι, το ντου που λέγαμε;» - και τότε ξεκίνησαν όλα. Μια ομάδα ελλήνων κρατουμένων επιτίθεται στους γερμανούς φρουρούς, τους αφοπλίζει, οχυρώνεται σε ένα από τα πέντε κρεματόρια, όπου συντελούνται τα φρικτά εγκλήματα των ναζί, και ακολουθεί μάχη. Τις επόμενες ώρες το κρεματόριο IV θα ανατιναχθεί από τους εξεγερμένους, τρεις στρατιώτες των SS θα σκοτωθούν, ενώ περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες θα εκτελεστούν, πολλοί τραγουδώντας τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Ηταν η μεγάλη εξέγερση του Αουσβιτς στην οποία πρωτοστάτησαν έλληνες κρατούμενοι και συνέβη τέτοιες μέρες πριν από 76 χρόνια, στις 7 Οκτωβρίου του 1944. Μετά τον ξεσηκωμό και σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες νίκες του Κόκκινου Στρατού στο μέτωπο το ναζιστικό στρατόπεδο άρχισε να τελεί υπό διάλυση.

Η ιστορία αποσιωπήθηκε από τους Γερμανούς, διασώθηκε όμως από τις μαρτυρίες. Σημαντικές πληροφορίες διαβάζουμε στα γραπτά του Μαρσέλ Νατζαρή, ενός ελληνοεβραίου sonderkommando που συμμετείχε στην επιχείρηση, κράτησε σημειώσεις και έθαψε τα χειρόγραφα στο Αουσβιτς.

Περισσότερα...
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α. PDF Εκτύπωση E-mail

Με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση.

Ως Πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα. Και είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό. Κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας. Ούτε στιγμή δεν συνέπλευσε με εκπροσώπους του, είτε σε πολιτικές επιλογές είτε σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες. Με διάταξη που εκείνη ψήφισε, τους απέκλεισε από την κρατική χρηματοδότηση. Αρνήθηκε, μάλιστα, να νομιμοποιήσει την παρουσία τους ακόμη και σε απλές, εθιμοτυπικές εκδηλώσεις.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 7.10.2020, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός πρέσβης έγραψε: «Είμαι ευχαριστημένος που συναντώ τον φίλο μου Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος για να συζητήσουμε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της αποτρόπαιας αντισημιτικής επίθεσης. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουγού Εξωτερικών Μαϊκ Πομπέο για να ενδυναμωθεί η υποστήριξή μας στη θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα».

 
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α. PDF Εκτύπωση E-mail

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (WJC)TWEET WJCΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση Ελληνικού δικαστηρίου να καταδικάσει την ηγεσία του εθνικού πολιτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο επίσης καταδίκασε ένα μέλος του κόμματος για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και άλλους 15 για συνωμοσία στην υπόθεση. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

TWEET DAVID HARRIS, CEO AMERICAN JEWISH COMMITTEE: "Χαιρετίζουμε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου την οποία αναμέναμε αρκετό καιρό.  Η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση. Οι αρχηγοί της οδηγούνται στη φυλακή. Ως στόχος της Χ.Α., γνωρίζω κάτι για τις μεθόδους της. Η δικαιοσύνη επικράτησε στην #Ελλάδα".

TWEET AJC GLOBAL: "Μια ιστορική απόφαση στην Ελλάδα. Κατά τις τελευταίες εκλογές, ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής και δεν εξελέγη στο Κοινοβούλιο. Σήμερα το δικαστήριο χαρακτηρίζει τη Χ.Α. εγκληματική οργάνωση. Μπράβο στην Ελλάδα και στον λαό της!". 

TWEET Anti-DEFAMATION LEAGUE (ADL): "Χαιρετίζουμε την καταδικαστική απόφαση για την ηγεσία του Ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χ.Α. για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για τη δολοφονία αριστερού ακτιβιστή από μέλος της. Αυτή στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μίσος δεν είναι ανεκτό".  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ  ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (EJC): Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC) Δρ. Μοσέ Κάντορ  καλωσόρισε την απόφαση-ορόσημο του Ελληνικού δικαστηρίου με την οποία το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση και  κήρυξε ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τα ηγετικά στελέχη της. «Πρόκειται για μια καλοδεχούμενη, όσο και σημαντική απόφαση που επιτέλους λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους, ότι δηλαδή νεοναζί όπως αυτοί της Χ.Α. είναι εγκληματίες, απλά και ξεκάθαρα», δήλωσε ο Δρ. Κάντορ. Ευελπιστούμε ότι και άλλα έθνη, που επιτρέπουν σε παρόμοια νεοναζιστικά κόμματα να συμμετέχουν σε εκλογές και να καταλαμβάνουν έδρες σε κοινοβούλια, θα κηρύξουν παρομοίως εκτός νόμου κόμματα που προωθούν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες ιδεολογίες". ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 6.10.20, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, κατά την οποία ενημερώθηκε και συζήτησε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τη διαχείριση της Covid-19, με έμφαση στη λειτουργία των εβραϊκών σχολείων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος. Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ εξέφρασε την πρόθεση δωρεάς rapid test για διανομή σε σχολεία της χώρας.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τον βανδαλισμό του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα, τονίζοντας ότι η γνώση και η μόρφωση είναι το καλύτερο όπλο κατά του φανατισμού. Ο κ. Σαλτιέλ ευχαρίστησε τον κ. Κικίλια και επισήμανε ότι ο πόλεμος κατά του ρατσισμού πρέπει να είναι συνεχής.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae