Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6446 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΟ ΄21 ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΕΘΝΟΤΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ” PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ομογενειακός Σύλλογος “Hephaestus Wien – Österreichisch /Griechischer Integrationsverein με την ευκαιρία της επετείου των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Το ΄21 και οι Εβραίοι. Εθνοτικός ανταγωνισμός και εθνική ανεξαρτησία”.

Κατά την εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν η Ησαΐα Τσαουσίδου, μέλος του συλλόγου Hephaestus Wien–Österreichisch / Griechischer Integrationsverein και διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, ο Σάββας Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων και ο Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Βίκτωρ Ελιέζερ, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Δρόσος,  Καθηγητής Ηθικής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Η δημοσιογράφος Λένα Κυρόπουλος θα διαβάσει λογοτεχνικά αποσπάσματα.

Περισσότερα...
 
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 23.10.2021 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το παρακάτω άρθρο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένου με τίτλο «Ρητορική Μίσους και Αντισημιτισμός – Ο Πόλεμος στην Ψηφιακή Εποχή»

Η λέξη Ολοκαύτωμα, μία καθαρά αρχαία ελληνική λέξη, χρησιμοποιήθηκε ήδη από τους χρόνους της Παλαιός Διαθήκης. Αιώνες αργότερα, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει την άνευ προηγουμένου καταστροφή του εβραϊκού στοιχείου στην Ευρώπη με τη ναζιστική γενοκτονία εις βάρος των Εβραίων. Στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο Malmo της Σουηδίας στη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, η λέξη Ολοκαύτωμα ακούστηκε και αναγράφηκε εκατοντάδες φορές για να σηματοδοτήσει και να ενισχύσει τη βαρύτητα του μηνύματος κατά της ρητορικής μίσους και του αντισημιτισμού στη σύγχρονη εποχή. Ολοι δε οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως τα φαινόμενα αυτά όχι μόνο δεν ανήκουν στο παρελθόν, αλλά αποτελούν μια διαρκή απειλή που πρόσφατα εμφανίζεται να ενισχύεται-κυρίως στην ψηφιακή «κοινωνία» του Διαδικτύου. Η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά στο Διεθνές Φόρουμ ως Προεδρεύουσα Χώρα του International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) το 2020- 2021. Οι συμμετοχές ήταν υψηλού επιπέδου. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, το βασιλικό ζεύγος της Σουηδίας, ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας Stefan Lofven, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, αρχηγοί κρατών κ.ά. Συμμετείχαν επίσης διαδικτυακά διεθνείς πολιτικές προσωπικότητες όπως οι Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Antony Blinken, Antonio Guterres, Ursula von der Leyen κ.ά.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Ισραήλ (Κνεσέτ), κ. Mickey Levy, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία διπλωματών και αξιωματούχων της Κνεσέτ επισκέφθηκε την Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια.

Στις 22.10.2021, ο Πρόεδρος της Κνέσετ επισκέφθηκε την Ι.Κ. Αθηνών, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος και ενημερώθηκε από τον Γεν. Γραμματέα του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρα Ελιέζερ για την ιστορία και την σημασία του Μνημείου Ολοκαυτώματος και του Μνημείου των Δικαίων των Εθνών.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Αλβέρτος Ταραμπουλούς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη Συναγωγή Μπεθ Σαλώμ και ακολούθησε η λειτουργεία από τον Ραββίνο Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΚΑΣΕΡ PDF Εκτύπωση E-mail

Με ιδιαίτερη ανησυχία ο Ελληνικός Εβραϊσμός πληροφορήθηκε την υπ’ αριθμ. 1751/2021 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται η ΚΥΑ του 2017.

Η απόφαση αυτή  -που κυριολεκτικά απαγορεύει την εβραϊκή σφαγή κασέρ- πλήττει το δικαίωμα των Ελλήνων Εβραίων να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να τηρούν τις παραδόσεις της εβραϊκής θρησκείας. Η διατροφή κασέρ είναι αναπόσπαστο τμήμα του Εβραϊκού θρησκευτικού νόμου που τηρήθηκε απαρέγκλιτα στη διάρκεια της ιστορίας, και η κατάργησή της συνιστά καίριο πλήγμα στον εβραϊκό τρόπο ζωής.         

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας θα ρυθμίσουν το ζήτημα της σφαγής ζώων με μία δίκαιη και λειτουργική λύση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της τήρησης των θρησκευτικών υποχρεώσεων των Ελλήνων Εβραίων, καθώς και χιλιάδων Εβραίων επισκεπτών της χώρας μας.

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2021

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ ΙΣΑΑΚ ΕΛΙΕΖΕΡ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 23.10.2021, ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook την παρακάτω «Ανοικτή επιστολή» προς τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «Εμείς οι χριστιανοί ορθόδοξοι Έλληνες θα πολεμήσουμε, αν χρειαστεί, και μόνο εμείς».

Ανοικτή επιστολή προς τον καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη:

«Πραγματικά κύριε καθηγητά θαυμάζω την επιστημονική σας κατάρτιση και την επικοινωνιακή σας ικανότητα να εξηγείτε τα σεισμικά φαινόμενα με λόγια απλά και κατανοητά από όλους μας. Με έκπληξη διάβασα λοιπόν τις δηλώσεις σας και επιτρέψτε μου να αμφισβητήσω τη δυνατότητά σας να ανεχθείτε το γεγονός ότι σε τούτη εδώ τη χώρα ζουν και Έλληνες με διαφορετικό θρήσκευμα από το δικό σας. Πιστέψτε με, εξίσου πατριώτες με εσάς, που έχυσαν αίμα για την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους. Η αλήθεια είναι ότι στις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου που τελείωσα στην Αθήνα, δέσποζαν εικόνες της Ορθοδοξίας και οι συμμαθητές μου έκαναν την προσευχή τους και το σταυρό τους κάθε πρωί. Η πίστη μου στην Εβραϊκή θρησκεία, δεν κλονίσθηκε κύριε καθηγητά μου. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, και κυρίως της πίστης στο Θεό, ήταν και είναι αμοιβαία δεδομένος, ανεξαρτήτως των εικόνων και των θρησκευτικών συμβόλων που κρέμονται ή δεν κρέμονται σε κάποιο τοίχο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae