Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5446 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμος Κομοτηνής, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Κομοτηνής, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και ώρα 19.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τσανακλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Βασίλης Ριτζαλέος, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ, με θέμα: Οι διώκτες των Εβραίων της Κομοτηνής: ιδεολόγοι Ναζί ή «συνηθισμένοι άνθρωποι»;

 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Συνάντηση με Έλληνες αξιωματούχους και με την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτζογκ πραγματοποίησε την Πέμπτη 24.2.2022 επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η επίσκεψη έγινε υπό την σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η οποία αποτέλεσε κεντρικό σημείο αναφοράς στις συζητήσεις που είχε ο κ. Χέρτζογκ με όλους τους Έλληνες αξιωματούχους.   

Το πρωί ο Πρόεδρος του Ισραήλ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη συνέχεια μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έλαβε χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής και ακολούθησε κατ' ιδίαν συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τη συζήτηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι δύο χώρες μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν μια στρατηγική σχέση, που κυρίως οφείλεται στη φιλία μεταξύ των λαών, αλλά και στο κοινό τους όραμα για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή». Από την πλευρά του, ο Ιτσχάκ Χέρτζογκ, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο για την θερμή υποδοχή σημείωσε ότι η επίσκεψή του έρχεται να τονίσει τις άριστες σχέσεις, που ήδη υπάρχουν μεταξύ των δυο κρατών, αλλά και να εστιάσει στο τι περισσότερο μπορεί να γίνει για να αναπτυχθεί περαιτέρω η σχέση αυτή για το καλό της Ανατολικής Μεσογείου.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια ο Ιτσχάκ Χέρτζογκ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (σχετικό βίντεο ΕΔΩ). Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις, την πορεία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας και τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και για θέματα ειδικότερου ενδιαφέροντος, με τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώνει τον Ισραηλινό Πρόεδρο και για την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπισή της.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Tετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος η Ειδική Απεσταλμένη για Θέματα Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ, Ellen Germain, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα με αφορμή τη συμμετοχή της στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ολοκαύτωμα, Γενοκτονίες και Μαζικές Θηριωδίες: Να θυμόμαστε το παρελθόν για να προφυλάξουμε το μέλλον» που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και η Μητρόπολη Μεσσηνίας με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Ιδρύματος FulbrightΕλλάδας και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Προεδρίας  στην Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA).

Κατά την επίσκεψή της στο ΕΜΕ, την κα Germain, συνόδευσαν ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, David Burger καθώς και ο Αξιωματούχος του Πολιτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Brian Breuhaus.

Περισσότερα...
 
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Για την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου το ΚΙΣΕ απέστειλε στις 28.2.2022 το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα: 

"Με βαθιά θλίψη το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος πληροφορήθηκε την απώλεια της Μαριέττας Γιαννάκου και εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού.

Προσωπικότητα με όραμα και έμπνευση, ακούραστη ενέργεια και ανοιχτό πνεύμα, η αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου προσέφερε τα μέγιστα στην ελληνική δημόσια ζωή με προσήλωση και συνέπεια στις αρχές της δημοκρατίας, από όποια θέση κι αν ανέλαβε, προσδίδοντας κύρος, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και επιτελώντας πολυεπίπεδο έργο προς όφελος της κοινωνίας.

Περισσότερα...
 
ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ Ι.Κ. ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, υπό την προεδρία του κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, αποφάσισε να παραχωρήσει ως δωρεά προς την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών το ακίνητο της παιδικής χαράς για τους σκοπούς του Lauder Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, με αποκλειστικό στόχο η παιδική χαρά να χρησιμοποιείται για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Την Τετάρτη 23.2.2022, ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Αλβέρτος Ταραμπουλούς υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία μεταβίβασης, τα έξοδα και οι φόροι της οποίας καλύφθηκαν με δωρεά ομοθρήσκου.  

Η συνάντηση των δύο Προέδρων διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως σε θέματα επικαιρότητας που αφορούν στον ελληνικό εβραϊσμό. 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae