Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1088 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Αγαπητοί μου,

Σήμερα, με το φως των κεριών της Χανουκιγιάς να μας πλημμυρίζει με ζεστασιά, ελπίδα και αισιοδοξία εύχομαι  ένα ΧΑΡΟΥΝΕΝΟ ΧΑΝΟΥΚΑ γεμάτο οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο.

Καθώς οι σκέψεις μας στρέφονται στις δύσκολες προκλήσεις των καιρών μας, και στα στοιχεία μιας ανησυχητικής πραγματικότητας -με τον φανατισμό, τον  αντισημιτισμό, τον νεοναζισμό και τα κρούσματα βίας να σαρώνουν τις Εβραϊκές Κοινότητες της Διασποράς και ευρύτερα όλη την Ευρώπη- σήμερα παρά ποτέ έχουμε ανάγκη να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την εβραϊκή παράδοση και να θυμηθούμε ότι το ΧΑΝΟΥΚΑ είναι η γιορτή της νίκης του φωτός επί του σκότους, της ελευθερίας επί της δουλείας, της αρετής επί της κακίας.

Αγαπητοί Αδελφοί,

Στο πνεύμα του Χανουκά ας αφήσουμε το Φως της αδελφοσύνης, του αλληλοσεβασμού και της ειρήνης να μπει στις καρδιές μας και ας συμβάλλουμε όλοι μας ώστε να μεταδοθεί όχι μόνο στα σπίτια και στις Κοινότητές μας, αλλά στην κοινωνία μας, στις πόλεις, τις χώρες και τον κόσμο όλον.

ΧΑΓΚ ΧΑΝΟΥΚΑ ΣΑΜΕΑΧ

Δαυίδ Σαλτιέλ

14 Δεκεμβρίου 2017

 
ΤΟ ΚΙΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις πρόσφατες επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Σουηδία, εναντίον της Εβραϊκής Συναγωγής στο Γκέτεμποργκ και του Εβραϊκού νεκροταφείου στο Μάλμε.

Επιθέσεις κατά θρησκευτικών τόπων -όπου κι αν συμβαίνουν- είναι απαράδεκτες και πρέπει να καταδικάζονται από την παγκόσμια κοινότητα.

Η καταδίκη του αντισημιτισμού δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται και από όλα τα απαραίτητα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει κάθε ευνομούμενη πολιτεία για την ασφαλή διαβίωση των πολιτών της.

Το ΚΙΣΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ισραηλιτική Κοινότητα της Σουηδίας και τονίζει ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης δεν μπορούν να αποτελούν στόχο οιασδήποτε σκοπιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Οι υπεύθυνες Αρχές οφείλουν να επαγρυπνούν και να προασπίζουν την ευημερία όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, απέναντι στους οπαδούς του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν να επιβάλλουν τον σκοταδισμό στην Ευρώπη.  

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 
Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ PDF Εκτύπωση E-mail

της Πρέσβεως του Ισραήλ στην Ελλάδα κας IRIT BEN ABBA

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Κράτους του Ισραήλ από τον Πρόεδρο Trump απλώς επιβεβαίωσε μια πολιτική και ιστορική πραγματικότητα.

Πολιτικά και πρακτικά, η Ιερουσαλήμ αποτελεί το κέντρο της Ισραηλινής Κυβέρνησης, στεγάζοντας όλους του θεσμούς της, όπως είναι η Κνέσετ (Κοινοβούλιο), τα Γραφεία του Πρωθυπουργού, του Προέδρου, κα. Όλοι οι ξένοι ηγέτες που επισκέπτονται το Ισραήλ γίνονται δεκτοί στην Ιερουσαλήμ. Υπάρχει ήδη μια de facto αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ιστορικά η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Εβραϊκού Λαού, όχι από το 1948 ή το 1967, αλλά εδώ και 3.000 χρόνια από την εποχή των Βασιλέων Δαυίδ και Σολομώντα. Κατά τη διάρκεια της εξορίας τους για 2.000 χρόνια και μέχρι την ίδρυση του Ισραήλ, οι Εβραίοι προσεύχονταν για την επιστροφή στην πρωτεύουσα τους, την Ιερουσαλήμ. Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης του αιώνιου δεσμού του εβραϊκού λαού με την Ιερουσαλήμ είναι ανιστόρητη και εκτός πραγματικότητας.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ" του ΠΑΝΟΥ ΤΖΙΟΒΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 18.12.2017, πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ''Δ. Χατζής'' στα Ιωάννινα, η παρουσίαση του βιβλίου «Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων» του αξέχαστου Πάνου Τζιόβα, συγγραφέα και δημοσιογράφου που πέθανε πρόσφατα.  

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από πολλούς τοπικούς φορείς με τη συμμετοχή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Α.Γ. Παπαϊωάννου και ο Καθηγητής Μ. Παντούλας αναφέρθηκαν στο πλούσιο έργο του συγγραφέα και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Καθηγητής Μ. Ελισάφ έκανε εκτενή αναφορά στο τελευταίο του βιβλίο με θέμα την πολυκύμαντη διαδρομή της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης των Ιωαννίνων, τονίζοντας τις αρετές του βιβλίου που περιέχει πολύτιμο αρχειακό υλικό που έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

 

 
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ- Δήλωση του Πρώτου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans και της Επιτρόπου  Vera Jourová: «Είμαστε συγκλονισμένοι και εξοργισμένοι από το κύμα αντισημιτικών επιθέσεων και διαδηλώσεων που εξαπλώνουν το μίσος εναντίον των Εβραίων στις ευρωπαϊκές πόλεις τις τελευταίες μέρες. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία και είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τις ευρωπαϊκές εβραϊκές κοινότητες, καταδικάζοντας με τον εντονότερο δυνατό τρόπο αυτές τις φρικτές επιθέσεις.

Αναμένουμε να διωχθούν οι δράστες της αντισημιτικής ρητορικής. Οι Ευρωπαίοι Εβραίοι πρέπει να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους με ελευθερία και ειρήνη στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει γρήγορη ανταπόκριση στις αντισημιτικές ενέργειες, αλλά σημαίνει επίσης και παιδεία για τους νέους μας. Δεν υπάρχει χώρος για τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη και στην κοινή μάχη κατά του αντισημιτισμού θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να απαλλαγούμε από αυτή την ιδεολογία του μίσους».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae