Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2361 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΝΤΕΤ ΒΑΡΩΝ-ΒΑΣΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ GRECE HEBDO PDF Εκτύπωση E-mail

Το γαλλόφωνο διαδικτυακό περιοδικό GRECE HEBDO, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος δημοσιεύει συνέντευξη της ιστορικού Οντέτ Βαρών – Βασάρ για τη γενοκτονία των Ελλήνων Εβραίων, με θέμα “L’ extermination de Juifs grecs, l’ emergence d’ une memoire difficile”. Η Οντέτ Βαρών – Βασάρ μιλάει για τη σημασία της 27ης Ιανουαρίου, για το πώς εκτυλίχθηκε ο διωγμός και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στις Εβραϊκές Κοινότητες της Ελλάδας, για την Αντίσταση, καθώς και για τη μεταπολεμική αναβίωση της εβραϊκής ζωής και την «ανάδυση της δύσκολης μνήμης» στην Ελλάδα. Η ιστορικός αναφέρεται στο ερευνητικό και συγγραφικό της έργο, καθώς και στο προσφατο βιβλίο της «Des Sepharades aux Juifs grecs. Histoire, memoire et identite».  Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη

 
ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΣΑΝ ΑΙΩΝΙΟΙ ΒΩΜΟΙ, ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΛΚΑΛΑΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Του ΝΙΚΟΥ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Προχωρώντας πάνω στους δρόμους έρευνας που έχει θέσει εδώ και χρόνια, η εικαστικός Αρτεμις Αλκαλάη εκπλήσσει με τη νέα της δουλειά που παρουσιάζει στο Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη, στο Μοναστηράκι (επιμέλεια Μαρία Στέφωση). Εκεί, στον πρώτο όροφο ξεδιπλώνεται ως μία εγκατάσταση το φωτογραφικό πρότζεκτ «Εμμονές. Οbjets trouvés», ένα «περιβάλλον» που συνθέτουν τα μεταλλικά καλούπια που χρησιμοποιούνταν έως τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες για τις βιομηχανικές κούκλες-παιχνίδια. Είναι ένας θησαυρός, ανέλπιστος, που βρέθηκε τυχαία κοντά στο Θησείο, σε ένα μαγαζί που πουλάει μέταλλα. Εκεί, είχε παραδοθεί ένας μεγάλος αριθμός από μεταλλικά κεφάλια και σπαστά μέλη σώματος που στο εργοστάσιο θα έδιναν σχήμα στις πλαστικές κούκλες.

Η Αρτεμις Αλκαλάη έχει στήσει μια ανοικτή εγκατάσταση που αναμοχλεύει τις έννοιες του τραύματος, της εγκατάλειψης, του ναυαγίου. Τα παιδικά κεφάλια, σε λευκό φόντο σε σωρό, παραπέμπουν στη μαζικότητα των φόνων του Ολοκαυτώματος, ως μία πρώτη «νύξη» πάνω σε ένα υλικό που προσφέρεται για πολλές αναγνώσεις. Η Αρτεμις Αλκαλάη άλλοτε πυκνώνει και άλλοτε αραιώνει, όπως λέει, την εστίαση, καθώς δίπλα και ανάμεσα στα μαζικά πορτρέτα (που μου θύμισαν τις φωτογραφίες με τα παπούτσια στα στρατόπεδα των ναζί) έχει οργανώσει βάθρα όπου τα κεφάλια-καλούπια για κούκλες θυμίζουν προτομές ή «προϊόντα ανασκαφής». 

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Σύμφωνο συνεργασίας για την συντονισμένη προβολή και προώθηση της Άρτας στην αγορά του Ισραήλ υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Αγροτουρισμού «Ο Άραχθος» και ο ιδιοκτήτης του ενημερωτικού τουριστικού πόρταλ greek-islands.co.il Σιβάν Ζαμίρ, που με επιτυχία δραστηριοποιείται στην προβολή της Ηπείρου στην τουριστική αγορά του Ισραήλ. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Το σύμφωνο υπεγράφη με στόχο την από κοινού ανάπτυξη των ιδιαίτερων τουριστικών χαρακτηριστικών της περιοχής για την προβολή της Άρτας στην αγορά του Ισραήλ και την προσέλκυση επισκεπτών από την συγκεκριμένη χώρα στην περιοχή μας και στη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις που εξυπηρετούν το στόχο της προβολής της περιοχής μας στην αγορά του Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ WE REMEMBER 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Οι εκπρόσωποι των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων στο πρόσφατο 22ο Συνέδριο του Οργανισμού Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως Ισραηλιτών Ελλάδος, ΟΠΑΙΕ, σύσσωμη η Ισραηλιτική Κοινότητα της Λάρισας, μπροστά στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της Πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, καθώς και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας, συμμετέχουν στο WE REMEMBER 2019.

Τονίζοντας την ανάγκη και τη σημασία της μνήμης του Ολοκαυτώματος, η Ι.Κ. Λάρισας αναφέρει στο φετινό μήνυμά της:

Θυμόμαστε… Αντιδρούμε στην αδιαφορία, καταγγέλλουμε τον ρατσισμό, ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, σε κανέναν, πουθενά στον κόσμο.

Το WJC ανέβασε τις φωτογραφίες στο twitter και στο facebook ευχαριστώντας και συγχαίροντας τις νέες ελληνικές συμμετοχές της Ι.Κ. Βόλου και του ΟΠΑΙΕ.

 
WE REMEMBER 2019 – Live Stream. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η εκστρατεία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... Εκατομμύρια φωτογραφιών απ΄ όλον τον κόσμο ήδη προβάλλονται στον χώρο του Άουσβιτς, του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας Μνήμης #WeRemember του WJC. Ακόμα προλαβαίνετε να ανεβάσετε τη δική σας φωτογραφία.  Οι φωτογραφίες θα αναμεταδίδονται σε συνεχή ροή μέχρι την 27η Ιανουαρίου. Μπορείτε να δείτε τη ζωντανή μετάδοση στο You Tube LIVE ή όλη τη συλλογή στο site του WJC.

ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ – ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ στην εκστρατεία. Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή, διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

*LIVE STREAM και στο ΝΑΤΟ. Oι φωτογραφίες του WE REMEMBER αναμεταδίδονται και στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Υποστηρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης για την ιστορία και τις βαρβαρότητες του Ολοκαυτώματος, και το Twitter συμμετέχει στην εκστρατεία. Ένα ξεχωριστό emoji (που απεικονίζει ένα συρματόπλεγμα που καταλήγει σ΄ένα τριαντάφυλλο) δημιουργήθηκε ειδικά για το Ολοκαύτωμα και για το WE REMEMBER. Παράλληλα, στις 24.1.19, στην έδρα του twitter στη Νέα Υόρκη, διοργανώθηκε εκδήλωση με προσκεκλημένη την επιζώσα του Ολοκαυτώματος Τόμπι Λεβί, η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της με το προσωπικό της twitter, παρουσία και εκπροσώπων του WJC.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae