Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4489 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΒΟΛΟΣ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 PDF Εκτύπωση E-mail

Χαμόγελα ικανοποίησης πλημμύρισαν στις 24.1.0.2022 το αμφιθέατρο «Δημήτρης Σαράτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τρεις φοιτητές του Ιδρύματος επαινέθηκαν με υποτροφίες από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και την οικογένεια του Ζαχαρία Σακκή. Οι Ελευθερία Πολίτη, Ιωάννης Κούτλας και Σόφια Αλπού διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, οι οποίες είναι πολύτεκνες και έχουν παιδιά φοιτητές εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Οι μαθητές έλαβαν έκαστος 1.000 ευρώ, μία ενίσχυση πολύ σημαντική για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, στην τελετή απονομής των υποτροφιών. «Για ακόμη μία χρονιά είμαστε ευτυχείς και μας τιμούν οι υποτροφίες που δίνονται από την Ισραηλιτική Κοινότητα και την οικογένεια Σακκή σε καιρούς που είναι αρκετά οικονομικά δύσκολοι», είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης. Ο ίδιος επισήμανε ότι «η Ισραηλιτική Κοινότητα είναι εδώ να μας θυμίσει ότι μόνο μέσα από μία κοινωνία πολιτών, η οποία αλληλοβοηθιέται, μπορεί να δημιουργηθεί μία κατάσταση, που θα δώσει ελπίδα και θα ηρεμήσει λίγο τις αγωνίες των νέων παιδιών σήμερα, τα οποία ατενίζουν με αρκετό άγχος το μέλλον». Η τελετή απονομής των υποτροφιών συνέπεσε με την πανηγυρική εκδήλωση του Ιδρύματος για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου που λάμπρυνε την ατμόσφαιρα.

Περισσότερα...
 
ENCATE – ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ανακοινώνει την είσοδό του στο δίκτυο ENCATE.

Το ENCATE είναι ένα δίκτυο για φορείς και επαγγελματίες της εκπαίδευσης που εργάζονται ενάντια στον αντισημιτισμό και άλλες μορφές διακρίσεων. Τα μέλη του εκπαιδεύουν ποικίλα ακροατήρια για να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν διαφορετικές εκδηλώσεις αντισημιτισμού.

Ταυτόχρονα, ως ευρωπαϊκό δίκτυο της κοινωνίας των πολιτών, το ENCATE είναι ένας ζωτικός εταίρος για κυβερνήσεις, πολιτικούς φορείς και διεθνείς οργανισμούς, επειδή μεταφέρει πρακτική εμπειρία και τεχνογνωσία, αναγνωρίζει το σχετικό παρελθόν και τρέχον έργο εβραϊκών οργανισμών, καθώς και διεθνών ιδρυμάτων, δικτύων και ΜΚΟ ως πλαίσιο αναφοράς, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει συμπληρωματικό ρόλο και να προσθέτει αξία στο πεδίο.

Περισσότερα...
 
ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τον Δήμο  Παπάγου – Χολαργού και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα διοργανώθηκε το διήμερο αφιέρωμα στην πόλη των Ιωαννίνων «Διαδροµές Πολιτισµού: από το Δήµο Παπάγου - Χολαργού στα Γιάννενα και την Ήπειρο».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (ΕΜΕ) με τίτλο “Η Εβραϊκή Κοινότητα των Ιωαννίνων. Διαδρομή στο Χρόνο” στην Πινακοθήκη του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, παρουσιάστηκαν ρωμανιώτικα τραγούδια και μουσική από το σύνολο του Σάκη Νεγρίν, με σολίστ τον Μάρκο Μπαττίνο και προβλήθηκε το ντοκιµαντέρ «Ρωµανιώτες, οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» σε σκηνοθεσία Ανιές Σκλάβου - Στέλιου Τατάκη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της πόλης των Ιωαννίνων και εξήρε την πολιτιστική συνεργασία των Δήμων Ιωαννιτών και Παπάγου – Χολαργού, την οποία με ιδιαίτερη θέρμη στήριξε ο ίδιoς προσωπικά.

Περισσότερα...
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου παραρτήματος του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, παρουσία του Πρέσβη της Ισπανίας Carles Maria Casajuanas Pela, της γενικής γραμματέως του Ινστιτούτου Θερβάντες της Ισπανίας Carmen Noguero Galilea, του προέδρου του Οργανισμού Red de Juderias de España, Juan Pérez Guerrero και της διευθύντριας του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, Pilar Tena.

Στη σύντομη τελετή εγκαινίων χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του ΚΙΣΕ, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε «τη σπουδαιότητα του έργου αυτού, που έρχεται ως επιστέγασμα πολυετών προσπαθειών» και το γεγονός ότι «το Ινστιτούτο Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη εκτός από τη διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας θα συμβάλει στην προβολή τόσο του Ισπανικού πολιτισμού, όσο και της πλούσιας κουλτούρας των Σεφαραδιτών εβραίων».

Ο πρέσβης της Ισπανίας υπογράμμισε τη δυναμική της ισπανικής γλώσσας και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, για το γεγονός ότι, πλέον, η Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο μεγάλο δίκτυο του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ «ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Τα βιβλιοπωλεία PUBLIC και οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν την Δευτέρα 31.10.22 στο βιβλιοπωλείο Public (Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη) και ώρα 19.00 την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αναστάσιου Καράμπαμπα, «Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας».

Ομιλητές: 

Γιάννης Μπουτάρης, Πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ρίνα Ρέβα, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος

Ξένια Ελευθερίου, Δρ. Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., επιστημονική συνεργάτης του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Αναστάσιος Καράμπαμπας, Καθηγητής, ιστορικός και συγγραφέας, ειδικευμένος στο Ολοκαύτωμα και στην ιστορία του αντισημιτισμού.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae