Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3934 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1980 - 1990» PDF Εκτύπωση E-mail

Οι εκδόσεις Φλάουνα διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και σύμβουλου πολιτικής επικοινωνίας Ζαν Κοέν «Η ταραγμένη δεκαετία για τον Εβραϊσμό της Ελλάδας 1980 - 1990».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.30’ στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας & Ριζάρη).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Μαριάννα Πυργιώτη, δημοσιογράφος και πολιτική αναλύτρια και ο Βίκτωρ Ελιέζερ, δημοσιογράφος της Yediot Aharonot.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δρ. Ιωάννης Παπαφλωράτος, Νομικός-Διεθνολόγος & καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκε στις 9.10.2022 η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του παραρτήματος του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη στην οποία παρέστησαν ο επίτιμος πρόξενος της Ισπανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Σαμουήλ Ναχμίας, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, κα Pilar Tena.

O κ. Ναχμίας επεσήμανε ότι η έναρξη της λειτουργίας του Ινστιτούτου Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ιστορικό γεγονός για την πόλη και εξήρε τη συμβολή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σαλτιέλ στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου αυτού και στο γεγονός ότι το Ινστιτούτο Θερβάντες στη Θεσσαλονίκη εκτός από τη διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας θα συμβάλει στην προβολή, τόσο του Ισπανικού πολιτισμού, όσο και της πλούσιας κουλτούρας των Σεφαραδιτών εβραίων. Η κα Tena εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε εκτενώς στα προγράμματα που θα προσφέρει το Ινστιτούτο, στις πολιτιστικές δραστηριότητες που σχεδιάζονται και στο πλούσιο πρόγραμμα των εγκαινίων.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΙΣΕ (2022 – 2025) PDF Εκτύπωση E-mail

Το 25ο Τακτικό Συνέδριο των Αντιπροσώπων των Ι.Κ. Ελλάδος συγκλήθηκε στις 18.9.2022, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών και -στη συνέχεια των αρχαιρεσιών- εξέλεξε το νέο Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, το οποίο κατά την πρώτη Συνεδρίασή του συστάθηκε σε σώμα ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΑΥΙΔ  ΣΑΛΤΙΕΛ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α’:  ΜΑΝΟΣ  ΑΛΧΑΝΑΤΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’:  ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΒΙΚΤΩΡ ΕΛΙΕΖΕΡ

ΓΕΝ. ΤΑΜΙΑΣ: ΔΑΝΙΗΛ  ΜΠΕΝΑΡΔΟΥΤ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΚΗΣ ΡΟΜΠΙΣΑ

ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΤΑΜΙΑΣ:  ΣΑΚΗΣ  ΛΕΩΝ

ΜΕΛΗ: ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΠΕΛΗΣ, ΜΑΡΣΕΛ ΣΟΛΟΜΩΝ, ΑΝΝΑ (ΜΑΤΑΘΙΑ) ΑΝΘΗ, ΜΑΚΗΣ  ΜΑΪΣΗΣ, ΣΟΛΟΜΩΝ ΠΑΡΕΝΤΕ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΚΟΥΝΙΟ, ΛΕΟΝ ΣΑΛΤΙΕΛ, ΜΩΥΣΗΣ ΜΑΝΟΥΑΧ

 
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ YIDDISH ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Μία βραδιά με Yiddish τραγούδια αλλά και πρώιμες συνθέσεις του Γερμανού συνθέτη Kurt Weill διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στις 14.9.2022, στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα υπέροχα τραγούδια της παράδοσης των εβραϊκών γερμανόφωνων τραγουδιών, σε μία από τις ελάχιστες φορές που έχουν παρουσιαστεί στην πόλη των Ιωαννίνων, τα οποία και ανέλυε εκτενώς η Μαριάντζελα Χατζησταματίου και τα έκανε άμεσα κατανοητά δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ακούσουν τα πρώτα έργα του πασίγνωστου για τις μετέπειτα δημιουργίες του, Kurt Weill.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ ΜΑΡΣΕΛ ΣΟΛΟΜΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 25.9.2022 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα e-thessalia η ακόλουθη συνέντευξη του πρόεδρου της Ι.Κ. Βόλου Μαρσέλ Σολομών, την οποία επιμελήθηκε η Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά.

«Ο Μαρσέλ Σολομών είναι από τους πιο ωραίους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ευφυής με ήθος και αξιοπρέπεια, χαμηλών τόνων. Όλοι οι φίλοι του τον έχουμε στην καρδιά μας. Είχε αρνηθεί πριν καιρό να μας μιλήσει για δεύτερη φορά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ. Άλλοι έχουν να πουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα από μένα. Είχε πει. Υποχώρησα χωρίς να συμφωνήσω μαζί του.
Η επικαιρότητα έφερε τα πάνω κάτω…. Δεν λέω τίποτα, δεν θα κρίνω. Ο Μαρσέλ Σολομών θα μας ενημερώσει υπεύθυνα. Καταρχάς, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με συγκινούν. Πάντα είναι χαρά μου να συνομιλούμε είτε διά ζώσης είτε μέσω του έντυπου Τύπου!

Μαρσέλ, διάβασα στον Τύπο, μια ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, η οποία επικρίνει τον διορισμό της κας Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Τι προκάλεσε την αντίδραση αυτή, καθώς και τη δική σου και πολλών άλλων;
Η κα Μαριάνθη Παγουτέλη, το 2007 ως εφέτης είχε μειοψηφήσει στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη κατά του Κώστα Πλεύρη για το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη αλήθεια». Υποστήριξε, δηλαδή, ότι θα έπρεπε να κριθεί αθώος, εκθέτοντας την άποψή της σε ένα εκτενές «Σκεπτικό Μειοψηφίας» 32 (!) σελίδων.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae