Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2371 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΚΘΕΣΗ OSCE – ODIHR ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Τη Διεθνή Ημέρα για την Ανεκτικότητα,  στις 16 Νοεμβρίου 2020, επέλεξε το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR), του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE), για να δώσει στη δημοσιότητα την ετήσια Έκθεση για τα Εγκλήματα Μίσους, (Hate Crimes Report), τονίζοντας την ανάγκη καταγραφής των εγκλημάτων μίσους από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα θύματα χαρακτηρίζονται ανάλογα και ότι λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Πίσω από κάθε έγκλημα μίσους, τονίζει το Δελτίο Τύπου του ODIHR, υπάρχει μια επίπονη και συχνά τραυματική ιστορία σωματικού ή ψυχολογικού τραύματος. Τα θύματα στοχοποιούνται λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της ταυτότητάς τους. Η καταγραφή των εγκλημάτων αυτών και η παροχή υποστήριξης στα θύματα είναι κομβικής σημασίας για την ασφάλεια των ίδιων των θυμάτων, των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν, αλλά και της κοινωνίας γενικά.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 10.11.2020, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, το 13ο Σεμινάριο για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ισραήλ.  

Το 2018 αποφασίστηκε με τη «Διακήρυξη του Συμβουλίου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής για την καλύτερη προστασία των Ευρωπαϊκών εβραϊκών κοινοτήτων και ιδρυμάτων» να πραγματοποιείται κάθε χρόνο για το θέμα αυτό Σεμινάριο, ώστε τα κράτη μέλη της ΕΕ να υιοθετούν και να εφαρμόζουν «μία ολιστική στρατηγική για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής αντισημιτισμού ως μέρος της στρατηγικής τους για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του ριζοσπαστισμού και του βίαιου εξτρεμισμού». 14 Ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στη διαδικασία υιοθέτησης ή έχουν ήδη υιοθετήσει στρατηγικές ή έχουν ενσωματώσει συγκεκριμένα σχέδια για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής τους κατά του ρατσισμού και του βίαιου εξτρεμισμού. Στο Σεμινάριο συμμετέχουν Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί ειδικοί, οι οποίοι συζητούν   για θέματα που αφορούν τις καλύτερες πρακτικές, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΡΤΣΕΛ» ΤΟΥ WJC ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, κατά την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή τελετή για την απονομή της υψηλότερης τιμητικής διάκρισης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), του βραβείου «Θεόδωρος Ερτσελ», στον Αντόνιο Γκουτέρες, τον ένατο και νυν Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ στην ομιλία του επεσήμανε: «Απονέμουμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του WJC, σε εσάς και σας εκφράζουμε την βαθιά εκτίμησή μας επειδή είστε η φωνή της αμεροληψίας και της δικαιοσύνης για τον εβραϊκό λαό... Μέσα από τα λόγια και τις πράξεις σας εδώ και πολλά χρόνια έχετε αποδείξει ότι είστε πραγματικός και αφοσιωμένος φίλος του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ».

Περισσότερα...
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ EJC ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥN ΤΑΦΕΙ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) καλεί όλους τους ομοθρήσκους και τις Κοινότητες να συμμετάσχουν στη δράση «Πρωτοβουλία Καντίς για την παγκόσμια εβραϊκή αλληλεγγύη και ενότητα».  

Το 2014, ψηφίστηκε από το Κράτος του Ισραήλ νόμος με τον οποίο ορίζεται η 30η Νοεμβρίου ως «Ημέρα Μνήμης για την απέλαση των Εβραίων από τις Αραβικές Χώρες και το Ιράν». Η ημέρα αυτή μνημονεύεται από όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια, διακεκριμένα μέλη Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική, κάνουν έκκληση στις Κοινότητες και στις Συναγωγές σε όλο τον κόσμο να διαβάσουν τις προσευχές «Καντίς» και «Αζκαρά» ώστε να μνημονευθούν με τον τρόπο αυτό όσοι Εβραίοι που έχουν ταφεί σε δυσπρόσιτα νεκροταφεία των Αραβικών χωρών.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία, νέες αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις έπληξαν το κέντρο της Βιέννης, το βράδυ της 2ας Νοεμβρίου 2020. Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισαν πολλούς άλλους σε έξι τοποθεσίες στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, ξεκινώντας από τον δρόμο όπου στεγάζεται η κεντρική συναγωγή της Βιέννης.

Το ΚΙΣΕ απέστειλε, σήμερα 3.11.2020, την παρακάτω επιστολή προς την Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τον λαό της Αυστρίας για τις αποτρόπαιες επιθέσεις:  

"Εξοχότατη κα Πρέσβη,

O Ελληνικός Εβραϊσμός είναι σοκαρισμένος από τις αιματηρές επιθέσεις ακραίων Ισλαμιστών εναντίον αθώων ανθρώπων που έπληξαν χθες το βράδυ το κέντρο της Βιέννης και προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και πολλούς τραυματίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας απευθύνονται στις οικογένειες των τραγικών θυμάτων. Η συμπαράστασή μας απευθύνεται προς τον Αυστριακό λαό που τρομοκρατήθηκε από εξτρεμιστές που επιτέθηκαν εναντίον μιας συμβολικής περιοχής της αυστριακής πρωτεύουσας όπου εκκλησίες και συναγωγές στέκονται δίπλα – δίπλα, αλλά και κοντά σε μουσεία καθώς και σε πολλά πολύ-εθνικά εστιατόρια, μια τοποθεσία όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον πολιτισμό, ένα τόπο που αντιπροσωπεύει την πολυσυλλεκτικότητα και την αδελφοσύνη, μια συνοικία που αποτελεί μικρογραφία των βασικών Ευρωπαϊκών αξιών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae