Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2909 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Για 5ο χρόνο οι εκδόσεις Γαβριηλίδης αφιερώνουν τον Ιανουάριο στη μνήμη του Ολοκαυτώματος  με το σύνθημα «Θυμόμαστε, δεν χρησιμοποιούμε». Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο POEMS & CRIMES των εκδόσεων Γαβριηλίδης

- ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Ιανουαρίου 2019 12:30 μ.μ. ΈΚΘΕΣΗ Άρτεμις Αλκαλάη «Eμμονές: objets trouvés»

- ΠΕΜΠΤΗ 17 Ιανουαρίου 2019 8:30 μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης», 1997, 55 λεπτά  

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 8:30 μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ «Η θυσία του Κόρτσακ», 1990, 115 λεπτά

- ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Ιανουαρίου 2019 8:30 μ.μ. "ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" χορός από την Νίνα Αλκαλάη

- ΠΕΜΠΤΗ 24 Ιανουαρίου 2019 8:30 μ.μ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΗς ΣΙΩΠΗΣ" του Θωμά Σίδερη

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Ιανουαρίου 2019, 8:30 μ.μ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ"

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΤΕ. ΤΡΕΙΣ ΕΒΡΑΙΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» PDF Εκτύπωση E-mail

Το Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00 θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ η παρουσίαση του βιβλίου Μη με ξεχάσετε. Τρεις Εβραίες μητέρες γράφουν στους γιους τους από το γκέτο της Θεσσαλονίκης το οποίο έχει επιμεληθεί ο Λεόν Σαλτιέλ.  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γιώργος Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής έδρας Εβραϊκών Σπουδών ΑΠΘ, Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής ΠΑΜΑΚ, Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας και ο επιμελητής της έκδοσης Λεόν Σαλτιέλ.

Χαιρετισμοί θα γίνουν από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σοφία Χριστοφορίδου. Αποσπάσματα θα διαβαστούν από την ηθοποιό Σοφία Βούλγαρη.     

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Της Ιωάννας Μάνδρου

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βεβήλωσης μνημείων για το Ολοκαύτωμα, αλλά και τους βανδαλισμούς εβραϊκών νεκροταφείων από ακραίους που διέπονται από ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις, η χώρα μας με το Ισραήλ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση των φαινομένων της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.

Ο πρώτος διμερής διάλογος μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί, δικαστικοί και άλλοι αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες, καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ειδικεύονται  στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ. Τις εργασίες άνοιξε η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη.

Οι συζητήσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων επικεντρώθηκαν σε τρόπους καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ποινική έρευνα για εγκλήματα μίσους, στην εκπαίδευση εισαγγελέων και δικαστών, στην ανίχνευση και δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους, στις διαδικασίες αντιμετώπισης του αντισημιτισμού, καθώς και στην ανάλυση τρόπων αντιμετώπισης των αντισημιτικών περιστατικών στην Ελλάδα. 

Περισσότερα...
 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: 5 ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ -ΜΑΖΙ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) και το Κέντρο SACC για την Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων ξεκίνησαν την εκστρατεία ενημέρωσης για την ασφάλεια #TogetherWeAreSafer(Μαζί είμαστε πιο ασφαλείς).

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα κυκλοφορήσουν 10 βίντεο με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από θέματα ασφάλειας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η εκπαίδευση των πολιτών γύρω από βασικούς κανόνες ασφάλειας είναι απαραίτητη και πολλαπλά χρήσιμη. Μέσα από τα βίντεο αυτά παρέχονται πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση κινδύνων κι έκτακτων καταστάσεων.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία (CEPOL) και γίνεται προσπάθεια ώστε να διαδοθούν τα βίντεο και οι χρήσιμες πληροφορίες που περιλαμβάνουν σε όλον τον ευρωπαϊκό πληθυσμό.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΑΟΥΣΒΙΤΣ» ΤΟΥ Γ. ΠΗΛΙΧΟΥ ΣΤΟ ΓΙΑΝΤ ΒΑΣΕΜ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail

«Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε για να μην οικοδομήσουμε στρεβλά το μέλλον και ακριβώς αυτό πρέπει να θυμόμαστε σήμερα, που η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, το μίσος προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά φωνή παντού στον κόσμο», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Λευκώματος του Γιώργου Πηλιχού, με τίτλο «ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ», στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ (Yad Vashem) που έγινε στις 19.12.2018. «Ας δώσουμε μαζί μια ισχυρή απάντηση στην άγνοια», σημείωσε ο υπουργός και μίλησε για τα σημερινά ανησυχητικά φαινόμενα: «Τους τελευταίους μήνες, ακροδεξιοί πατριδοκάπηλοι, με πρόσχημα μια συμφωνία αδελφοσύνης ανάμεσα στη χώρα μας και τη γειτονική πΓΔΜ που βάζει τέλος στους εθνικισμούς που βασανίζουν τα Βαλκάνια, διαδηλώνουν με κέλτικους σταυρούς και ναζιστικούς χαιρετισμούς, μολύνουν την ελληνική σημαία που κρατούν στα χέρια τους και βεβηλώνουν επίμονα το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Στην Ευρώπη, ξενοφοβικές αντισημιτικές δυνάμεις σπέρνουν το μίσος και κερδίζουν έδαφος απέναντι στην Ευρώπη της κατανόησης, της αλληλεγγύης των λαών». 

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Παππάς είπε ότι κάθε φορά που βρίσκεται στο Yad Vashem αισθάνεται την ίδια συγκίνηση, το ίδιο δέος, το ίδιο χρέος απέναντι στη μνήμη και στην Ιστορία και πρόσθεσε: «Σας παραδίδω ταπεινά την ελληνική πτυχή του Ολοκαυτώματος, ένα βιβλίο που παρουσιάζει την ιστορία της εξόντωσης Ελλήνων πολιτών, κατά συντριπτική πλειονότητα Εβραίων, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Το σπουδαίο πόνημα του εξαίρετου ερευνητή Γιώργου Πηλιχού, το οποίο παρουσιάζεται σε έναν τόμο με τίτλο «Άουσβιτς. Έλληνες-Αριθμός Μελλοθανάτου» μάς προτρέπει να συζητήσουμε για πληγές που ελάχιστα έχουν επουλωθεί.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae