Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3810 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του 6ου ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ» - ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2019-2020 PDF Εκτύπωση E-mail

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», σύμφωνα με την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Οι βραβευθέντες στο διαγωνισμό  που διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, θα συμμετέχουν σε ειδικό ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος που περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο του Άουσβιτς (κατά το τρέχον σχολικό έτος η εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες).

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020 διαγωνίσθηκαν 111 έγκυρες συμμετοχές από 46 σχολεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος και συγκεκριμένα των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’,Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Άρτας, Ηρακλείου και  Αρκαδίας. Έλαβαν μέρος 304 μαθητές και μαθήτριες.

Περισσότερα...
 
ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ της ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ IHRA ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΜΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 φιλοξενήθηκε στους χώρους του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος, η τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) για το έτος 2020-21, από την Γερμανία.

Η διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ Μάκη Μάτσα, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό μιλώντας για τη σημασία του έργου του IHRA και τη σύνδεσή του με το εκπαιδευτικό, κυρίως, έργο του Μουσείου.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του IHRA κατά του αντισημιτισμού και στην επερχόμενη ελληνική προεδρία του οργανισμού, που θα ακολουθήσει την γερμανική, το 2021-22.  Ο Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Paul Alphons Steinmetz, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης προεδρίας του Λουξεμβούργου, ενώ ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ. Ernst Reichel, μίλησε για τα σχέδια της Γερμανίας για τη δική της προεδρία, ενώ ανακοίνωσε ότι οι φετινές μνημονικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Κέρκυρα.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε μία σεμνή αλλά γεμάτη συμβολισμούς τελετή, που έγινε στις 28.2.2020, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε στον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, «για το σύνολο του έργου του». Πρόκειται για μία από τις ανώτερες τιμητικές διακρίσεις της Ελληνικής Πολιτείας.

Το παράσημο απονέμεται σε προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που με τις πράξεις τους αυξάνουν το κύρος της Ελλάδος διεθνώς και διακρίνονται στους τομείς της δράσης τους και στη δημόσια ζωή. Στην περίπτωση του Δαυίδ Σαλτιέλ η εξαιρετική τιμή αντανακλάται στον Ελληνικό Εβραϊσμό, στην πλούσια ιστορία και στην πολυσχιδή δράση του.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ στις τάξεις του Τάγματος του Φοίνικα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο και τη δραστήρια προσωπικότητά του. Στη συνέχεια επέδωσε στον κ. Σαλτιέλ το μετάλλιο και το Προεδρικό Διάταγμα με την απόφαση για την απονομή.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του EJC στον ΠΡΟΕΔΡΟ του ΚΙΣΕ για την ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ του από τον ΠτΔ PDF Εκτύπωση E-mail

«Αγαπητέ Δαυίδ,

Εκ μέρους όλων των Ευρωπαϊκών Εβραϊκών Κοινοτήτων μελών του EJC, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την παρασημοφόρησή σας με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.   

Η παρασημοφόρησή σας από την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι μεγάλη τιμή και αντανακλάται σε όλο τον εβραϊσμό της Ευρώπης. Συμμετέχουμε σε αυτή τη χαρμόσυνη είδηση, η οποία βεβαιώνει το εξαιρετικό έργο, τη διακεκριμένη θητεία, καθώς και το υψηλό κύρος που έχετε κερδίσει από τους συμπατριώτες σας.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η ηγεσία σας θα συνεχίσει να αποτελεί μέγιστο όφελος για τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τον ελληνικό λαό.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EJC ΜΕ ΤΟ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου EJC Raya Kalenova επισκέφθηκε την Αθήνα στις 27 και 28.2.2020 προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Ευρωπαϊκό Εβραϊσμό στην τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έγινε στις 28.2.20 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα Kalenova συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ της 27.2.2020, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να ενημερωθεί για τη δράση του ΚΙΣΕ και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων. Αρχικά, η R. Kalenova μετέφερε τα συγχαρητήρια του Προέδρου του EJC Moshe Kantor προς τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ τόσο για την τιμητική του βράβευση του όσο και για την πολύπλευρη δράση του ΚΙΣΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια η κα Καλένοβα αναφέρθηκε στο έργο του EJC και τη συνεργασία του με ευρωπαϊκούς φορείς για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Το ίδιο βράδυ η κα Καλένοβα παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ, στο οποίο παρέστησαν o πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, και από το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ, ο Γεν. Ταμίας Δανιήλ Μπεναρδούτ και ο τ. Πρόεδρος κ. Βενιαμίν Αλμπάλας.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae