Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1966 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EJC, 18.12.2017: Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (European Jewish Congress - EJC) εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την ανακοίνωση ότι το Κόμμα Ελευθερίας -υπό την ηγεσία του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε- συμφώνησε να συνασπιστεί  με τον Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Αυστρία.

«Το Κόμμα Ελευθερίας έχει μακρά ιστορία αντισημιτισμού και ξενοφοβίας και ανησυχούμε για το γεγονός ότι θα ελέγχει υπουργεία στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας », δήλωσε ο Δρ Μόσε Καντόρ, πρόεδρος του EJC. «Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι το Κόμμα Ελευθερίας δεν θα έχει προβληματική επίδραση στον προσανατολισμό της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος και ότι ο Καγκελάριος και το κόμμα του θα μπορέσουν να πειθαρχήσουν τα μισαλλόδοξα στοιχεία που υπάρχουν εντός του Κόμματος Ελευθερίας».

«Το Κόμμα Ελευθερίας προσπάθησε να απαλείψει αυτά τα στοιχεία του παρελθόντος του και της ιδεολογίας του και τώρα περιμένουμε έμπρακτες αποδείξεις ότι όλα αυτά δεν ήταν απλώς διαφημιστικά ακροβατικά κόλπα, διαφορετικά είναι εντελώς εκτός του ανεκτού ορίου για την εβραϊκή κοινότητα. Το Κόμμα Ελευθερίας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την εβραϊκή κοινότητα ως φύλλο συκής και πρέπει να δείξει ανοχή και αποδοχή απέναντι σε όλες τις κοινότητες και τις μειονότητες».

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

To Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα την κακόβουλη και χυδαία εξύβριση με έντονα ρατσιστικά και αντισημιτικά χαρακτηριστικά που εξαπέλυσε ο δικτυακός τόπος makeleio.gr εναντίον του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Μίνου Μωυσή.

Ο πηχυαίος τίτλος του δημοσιεύματος: «ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΟΡΑΚΙΩΝ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΒΟΥΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ», στοχοποιεί και απαξιώνει τον κ. Μωυσή, γνωστό, ικανό και έμπειρο επαγγελματία και ανώτατο διοικητικό στέλεχος στην Ελληνική τραπεζική και ασφαλιστική αγορά επί 30 χρόνια, λόγω της Εβραϊκής του ταυτότητας και μόνον, καθώς και της ιδιότητάς του ως προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

Πέραν των υβριστικών αναφορών, ο κακόβουλος και ρατσιστικός χαρακτήρας της  αναφοράς στο πρόσωπό του αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι εμφανίζεται ως ο δήθεν «σκληρός Εβραίος» που δήθεν έχει αναλάβει να εκκαθαρίσει τα «κόκκινα» δάνεια των φτωχών Ελλήνων. Αναπαράγεται έτσι κατά τρόπο απαράδεκτο, το ειδεχθές και ρατσιστικών κινήτρων στερεότυπο του κακού σκληρού Εβραίου.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΚΙΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΙΑΙΕΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις πρόσφατες επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Σουηδία, εναντίον της Εβραϊκής Συναγωγής στο Γκέτεμποργκ και του Εβραϊκού νεκροταφείου στο Μάλμε.

Επιθέσεις κατά θρησκευτικών τόπων -όπου κι αν συμβαίνουν- είναι απαράδεκτες και πρέπει να καταδικάζονται από την παγκόσμια κοινότητα.

Η καταδίκη του αντισημιτισμού δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται και από όλα τα απαραίτητα μέτρα που οφείλει να λαμβάνει κάθε ευνομούμενη πολιτεία για την ασφαλή διαβίωση των πολιτών της.

Το ΚΙΣΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ισραηλιτική Κοινότητα της Σουηδίας και τονίζει ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης δεν μπορούν να αποτελούν στόχο οιασδήποτε σκοπιμότητας από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Οι υπεύθυνες Αρχές οφείλουν να επαγρυπνούν και να προασπίζουν την ευημερία όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, απέναντι στους οπαδούς του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν να επιβάλλουν τον σκοταδισμό στην Ευρώπη.  

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Αγαπητοί μου,

Σήμερα, με το φως των κεριών της Χανουκιγιάς να μας πλημμυρίζει με ζεστασιά, ελπίδα και αισιοδοξία εύχομαι  ένα ΧΑΡΟΥΝΕΝΟ ΧΑΝΟΥΚΑ γεμάτο οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο.

Καθώς οι σκέψεις μας στρέφονται στις δύσκολες προκλήσεις των καιρών μας, και στα στοιχεία μιας ανησυχητικής πραγματικότητας -με τον φανατισμό, τον  αντισημιτισμό, τον νεοναζισμό και τα κρούσματα βίας να σαρώνουν τις Εβραϊκές Κοινότητες της Διασποράς και ευρύτερα όλη την Ευρώπη- σήμερα παρά ποτέ έχουμε ανάγκη να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την εβραϊκή παράδοση και να θυμηθούμε ότι το ΧΑΝΟΥΚΑ είναι η γιορτή της νίκης του φωτός επί του σκότους, της ελευθερίας επί της δουλείας, της αρετής επί της κακίας.

Αγαπητοί Αδελφοί,

Στο πνεύμα του Χανουκά ας αφήσουμε το Φως της αδελφοσύνης, του αλληλοσεβασμού και της ειρήνης να μπει στις καρδιές μας και ας συμβάλλουμε όλοι μας ώστε να μεταδοθεί όχι μόνο στα σπίτια και στις Κοινότητές μας, αλλά στην κοινωνία μας, στις πόλεις, τις χώρες και τον κόσμο όλον.

ΧΑΓΚ ΧΑΝΟΥΚΑ ΣΑΜΕΑΧ

Δαυίδ Σαλτιέλ

14 Δεκεμβρίου 2017

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ" του ΠΑΝΟΥ ΤΖΙΟΒΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 18.12.2017, πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ''Δ. Χατζής'' στα Ιωάννινα, η παρουσίαση του βιβλίου «Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων» του αξέχαστου Πάνου Τζιόβα, συγγραφέα και δημοσιογράφου που πέθανε πρόσφατα.  

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από πολλούς τοπικούς φορείς με τη συμμετοχή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Α.Γ. Παπαϊωάννου και ο Καθηγητής Μ. Παντούλας αναφέρθηκαν στο πλούσιο έργο του συγγραφέα και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Καθηγητής Μ. Ελισάφ έκανε εκτενή αναφορά στο τελευταίο του βιβλίο με θέμα την πολυκύμαντη διαδρομή της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης των Ιωαννίνων, τονίζοντας τις αρετές του βιβλίου που περιέχει πολύτιμο αρχειακό υλικό που έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae