Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5207 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EJC ΜΕ ΤΟ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου EJC Raya Kalenova επισκέφθηκε την Αθήνα στις 27 και 28.2.2020 προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Ευρωπαϊκό Εβραϊσμό στην τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έγινε στις 28.2.20 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η κα Kalenova συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ της 27.2.2020, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να ενημερωθεί για τη δράση του ΚΙΣΕ και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων. Αρχικά, η R. Kalenova μετέφερε τα συγχαρητήρια του Προέδρου του EJC Moshe Kantor προς τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ τόσο για την τιμητική του βράβευση του όσο και για την πολύπλευρη δράση του ΚΙΣΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια η κα Καλένοβα αναφέρθηκε στο έργο του EJC και τη συνεργασία του με ευρωπαϊκούς φορείς για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Το ίδιο βράδυ η κα Καλένοβα παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Προέδρου του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ, στο οποίο παρέστησαν o πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, και από το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ελιέζερ, ο Γεν. Ταμίας Δανιήλ Μπεναρδούτ και ο τ. Πρόεδρος κ. Βενιαμίν Αλμπάλας.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» PDF Εκτύπωση E-mail

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Η.Ε. διοργάνωσε, μαζί με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Ισραήλ στα Η.Ε. και με το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 ετών από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, της 75ης επετείου της ίδρυσης του ΟΗΕ και της έναρξης του 43ου Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γενεύης.

Την εκδήλωση, η οποία είχε ως κεντρικό πυρήνα την προβολή της ταινίας του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά» (http://youtu.be/jiRK5dN0Wv8) και την οποία παρακολούθησε πολυάριθμο κοινό, πλέον των 150 ατόμων, τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Μέγας Ραββίνος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Γενεύης Δρ Izhak Dayan, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, εκπρόσωποι των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Γεωργίας, της Πορτογαλίας και της Πολωνίας, υψηλόβαθμα και άλλα στελέχη των Η.Ε., της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στα Η.Ε, της Ύπατης Αρμοστείας των Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, της Ύπατης Αρμοστείας των Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, της WFUNA, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, του CERN, στελέχη της Μ.Α. Γενεύης, πρόεδροι και εκπρόσωποι εβραϊκών, ελληνικών και φιλελληνικών συλλόγων.

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ» του ΛΕΩΝ ΝΑΡ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Λέων Α. Ναρ, «Ξανά στη Σαλονίκη, η μετέωρη επιστροφή των Ελλήνων Εβραίων στον γενέθλιο τόπο (1945-1946)», των εκδόσεων Πόλις, διοργάνωσε στις 22.2.2020, στo Πνευματικό της Κέντρο, εκδήλωση-δημόσια συζήτηση με θέμα: Οι Εβραίοι στην ελληνική κοινωνία (Στερεότυπα-Πολιτεία-Μ.Μ.Ε.).

Κατά την εκδήλωση την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη μίλησαν για το βιβλίο ο Πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας  Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο τ. Πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Μίνος Μωυσής, η μουσικοσυνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο αρχιτέκτων – φωτογράφος Γιώργης Γερόλυμπος και ο συγγραφέας Λέων Α. Ναρ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη σχέση φιλίας που τον συνδέει με τον συγγραφέα και υπογράμμισε την αξία του βιβλίου, τονίζοντας και τις δικές του προσπάθειες, ώστε να αλλάξει στη Θεσσαλονίκη η εικόνα που επικρατούσε για τους Εβραίους της πόλης.

Ο Δαυίδ Σαλτιέλ υποστήριξε την ανάγκη διεκδίκησης των κεκτημένων των εβραϊκών κοινοτήτων, επισημαίνοντας παράλληλα και τις δικές του προσπάθειες που ευοδώθηκαν στις επαφές του με διαφόρους θεσμικούς φορείς της χώρας.

Περισσότερα...
 
ΣΧΟΛΙΟ DAVID HARRIS ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

O Διευθύνων Σύμβουλος της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) κ. Ντέιβιντ Χάρις, με ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε την Ελλάδα ύστερα από τις Τουρκικές προκλήσεις γράφοντας:

Υποστηρίζω την #Ελλάδα, όπως έκανα τα τελευταία 30 χρόνια.

Λατρεύω την Ελλάδα ως την πηγή της δημοκρατικής μας παράδοσης, της φιλοσοφίας και του πολιτισμού.

Τιμώ τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε, τις ΗΠΑ, το NATO και το Ισραήλ.

Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει απρόκλητες απειλές από την Τουρκία.

Γνωρίζω που στέκομαι.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
ΙΣΠΑΝΙΑ: ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ «ΝΑΖΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ» ΣΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ PDF Εκτύπωση E-mail

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 24.2.2020, στην πόλη Campo de Criptana, της περιφέρειας Καστίλλη- Λα Μάντσα. Ανάμεσα στους μετέχοντες στην καρναβαλική παρέλαση ήταν ένας πολιτιστικός σύλλογος, που επέλεξε να εμφανιστεί με θέμα το Ολοκαύτωμα. 

Σύμφωνα με πινακίδα σε ένα από τα άρματα, το έκαναν «στη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων ανδρών, γυναικών και παιδιών που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα και όλων εκείνων που υπέστησαν διώξεις και εξόντωση, για τη φυλή τους, τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, τη θρησκεία τους ή τις πολιτικές ιδέες τους».   

Όμως, αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της πρεσβείας του Ισραήλ στη Μαδρίτη, αλλά και του Μουσείου του Άουσβιτς. Η πρεσβεία, σε ανάρτηση στο Twitter έκανε λόγο για «άθλιο και αποτροπιαστικό ευτελισμό του Ολοκαυτώματος που χλευάζει τους 6 εκατομμύρια Εβραίους που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae