Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2167 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ IHRA στα ΤΡΙΚΑΛΑ PDF Εκτύπωση E-mail

9 - 11 Νοεμβρίου 2018 - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ IHRA ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ *

Από 9 – 11 Νοεμβρίου 2018  ο Ελληνικός Εβραϊσμός και διπλωματικές αντιπροσωπείες των χωρών-μελών της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), θα βρεθούν στα Τρίκαλα συμμετέχοντας σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος, που διοργανώνονται στο πλαίσιο της φετινής Ιταλικής προεδρίας του IHRA.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν:  η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, ο Δήμος Τρικάλων, η Ελληνική Αντιπροσωπεία στον IHRA, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης και Τρικάλων, της Ιταλικής Σχολής Αθηνών, του Μουσείου Βασίλης Τσιτσάνης και του Πολιτιστικού Κέντρου Αθανάσιος Τριγώνης των Τρικάλων.

Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων συγκαταλέγονται: αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων με τη συμμετοχή της Χορωδίας της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, διάλεξη για τους Εβραίους των Τρικάλων, βιβλιοπαρουσίασησυναυλία της ορχήστρας του Μουσείου Τσιτσάνης, μουσικό πρόγραμμα, επίσκεψη στην υπό αναστήλωση Συναγωγή Τρικάλων και Καμπαλάτ Σαμπάτ στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα. Τυπώστε το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Περισσότερα...
 
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ AJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι μεταξύ πολλών σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο που υπογράφουν διακήρυξη για την επαναβεβαίωση της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης δίνοντας υπόσχεση ενότητας και αποφασιστικότητας. Η διακήρυξη είναι πρωτοβουλία της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), για την ανανέωση της δέσμευσης στις δημοκρατικές αξίες και στην υπεράσπιση της ειρήνης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό άρθρο του στο The Hill (24.9.2018) ο Διευθύνων Σύμβουλος της AJC David Harris, αναλύοντας το σκεπτικό που οδήγησε την AJC στην πρωτοβουλία αυτή: «Κάποιοι θα διαφωνήσουν υποστηρίζοντας ότι η διατλαντική συνεργασία υπηρέτησε τους σκοπούς μιας άλλης εποχής και ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια συμμαχία ορισμένου χρόνου, της οποίας η χρησιμότητα έχει παρέλθει. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Το μέλλον της συμμαχίας δεν είναι πίσω μας. Είναι αναγκαίο να είναι μπροστά μας». Το κείμενο της διακήρυξης δημοσιεύεται στη σελ. 7 των «New York Times» και, εκτός του Αντώνη Σαμαρά, έχει μεταξύ άλλων τις υπογραφές του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλιν Όλμπράιτ, του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, του πρώην προέδρου της Εσθονίας Τόμας Ίλβς, του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Γιάννη Κασουλίδη, του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και άλλων.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της διακήρυξης (ελληνικά) στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27.9.2018

Διαβάστε εδώ την πρωτότυπη διακήρυξη στο site της AJC

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος συνήλθε έκτακτα σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του

 ΜΩΥΣΗ Κανάρη ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών (1998 – 2010 & 2015 – 2016) Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, αφού είχε προηγουμένως θητεύσει στη διοίκηση του ΚΙΣΕ ως Γεν. Γραμματέας (1991 – 1997) και ως πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων (1980 – 1991).

Το Δ.Σ. άκουσε τον κ. Πρόεδρο να περιγράφει την προσωπικότητα, τη δράση και την πολυετή προσφορά του εκλιπόντος στα κοινά, ο οποίος υπηρέτησε με ζήλο τον Ελληνικό Εβραϊσμό και παράλληλα υπήρξε άξιος οικογενειάρχης με οδηγό του πάντα τις εβραϊκές αξίες. Ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ τόνισε την ευρύτερη προσφορά του εκλιπόντος στην τεκμηρίωση της ιστορίας του Ελληνικού Εβραϊσμού, στην αναβάθμιση του κύρους του στην ελληνική κοινωνία, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού και στη μάχη κατά του αντισημιτισμού.  Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο αξιόλογο συγγραφικό έργο του αειμνήστου Μ. Κωνσταντίνη, στο σπουδαίο αρχειακό του υλικό, στην προσφορά του στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, στην κοινωνική και επαγγελματική του δράση μέσω των ΕΛ.ΤΑ., στην αγάπη του για το Ισραήλ και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στη συμπαράστασή του προς όλες τις Εβραϊκές Κοινότητες της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, αφού εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια του Μ. Κωνσταντίνη,

Αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ στην κηδεία του εκλιπόντος.
  2. Να εκφωνήσει επικήδειο ομιλία ο Πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.
  3. Να εκφραστούν τα  θερμά συλλυπητήρια του ΚΙΣΕ προς την οικογένειά του και να επιδοθεί το παρόν Ψήφισμα.
  4. Να διατεθεί στη μνήμη του το συμβολικό ποσό των 2.000 ευρώ υπέρ του Lauder Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον Εβραϊκό Τύπο.

Ο Πρόεδρος  ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΙΣ. ΕΛΙΕΖΕΡ

 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Από τη δεκαετία του 1970 ο Μωϋσής Κωνσταντίνης εργάστηκε για το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και για τα ΕΛΤΑ, από το 1980 για το ΚΙΣΕ. Πενήντα χρόνια προσφοράς στον Ελληνικό Εβραϊσμό εκ των οποίων 13 θήτευσε ως Πρόεδρος του ΚΙΣΕ. Ολη του τη ζωή την αφιέρωσε στην τεκμηρίωση της ιστορίας, στην προαγωγή του πολιτισμού και στην πολυαγαπημένη του οικογένεια. Και όλοι -οικογένεια, συγγενείς, συνεργάτες, και φίλοι απ΄ όλη την Ελλάδα, προσωπικότητες της πολιτικής και της Τέχνης- τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, κατά την κηδεία του που έγινε στις 23.9.2018, στο εβραϊκό νεκροταφείο της Αθήνας.

Για τη ζωή και το έργο του Μωϋσή Κωνσταντίνη, για την προσφορά του στον Ελληνικό Εβραϊσμό και στην ευρύτερη κοινωνία, μίλησαν: ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Μίνος Μωϋσής, ο οποίος τόνισε ότι ο Μ. Κωνσταντίνης υπήρξε ένας «πλήρης άνθρωπος» έχοντας επιτύχει και προσφέρει τα μέγιστα στην οικογένειά του, την κοινότητά του, την κοινωνία και την εργασία του, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ ο οποίος αναφέρθηκε στην θητεία του Μ. Κωνσταντίνη στο ΚΙΣΕ αλλά και στην προσωπική τους φιλία, ο γιός του Άρης Κωνσταντίνης, ο οποίος τον αποχαιρέτισε εκ μέρους της οικογένειας μιλώντας για τη μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει ο Μ.Κωνσταντίνης στα παιδιά και τα εγγόνια του, ο Σάββας Δάνδολος Γεν. Διευθυντής Εμπορικού Τμήματος ΕΛ.ΤΑ., ο οποίος μίλησε για το έργο του στον τομέα Φιλοτελισμού και στην ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Ζανέτ Μπαττίνου, εκ μέρους του προέδρου του ΕΜΕ Σαμουήλ Μάτσα, η οποία αναφέρθηκε στην αγάπη του Μ. Κωνσταντίνη για τη δημιουργία και το έργο του Μουσείου, και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος αποχαιρέτισε τον φίλο Μ. Κωνσταντίνη με ένα ποίημα για το Ολοκαύτωμα.

Με συγκίνηση συνεχίζουμε τη δημοσίευση των συλλυπητηρίων μηνυμάτων που αποστέλλονται στο ΚΙΣΕ. Δείτε όλα τα μηνύματα εδώ.

 
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ & ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Ψηφίσματα Οργανισμών και Ισραηλιτικών Κοινοτήτων, ανακοινώσεις και συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του αειμνήστου Μωϋσή Κωνσταντίνη, τέως Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae