Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6202 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΑΥΘ & ΟΜΑΔΑΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης και του ΚΙΣΕ και του Μουσείου Ολοκαυτώματος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ.

Τον κ. Σαλτιέλ επισκέφθηκαν ο ταμίας της Ε.Α.Υ.Θ κ. Μαζνέικος Ιωάννης και ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και προπονητής της ομάδας Τζούντο κ. Ψαλλίδας Περικλής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και εκεί συζητήθηκαν θέματα και κοινές δράσεις, καθώς αποτελεί ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε αυτή τη μνήμη ζωντανή και να διδαχτούμε από το παρελθόν, διασφαλίζοντας ότι τέτοια εγκλήματα δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά. Θυμόμαστε το παρελθόν για να διασφαλίσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας.

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Καθώς ο κόσμος μνημονεύει τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, καθώς έθνη και λαοί συγκεντρώνονται σε όλο τον κόσμο για να θυμηθούν και να υπενθυμίσουν, κάνουμε μια παύση, σιωπηλά, στοχαζόμαστε, διδασκόμαστε, προσπαθούμε να μοιραστούμε.

Ήταν εδώ, είπε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Yossi Amrani, σε ευρωπαϊκό έδαφος που συνέβη το ακραίο κακό, από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ήταν μόλις πριν από οκτώ δεκαετίες, τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Ιστορία, που ο πολιτισμός μας χρεοκόπησε καθώς άνθρωποι και ηγέτες παραδόθηκαν, κατευνάζοντας το κακό, καθώς μόνο λίγοι διέσωσαν συνανθρώπους τους. 

Θυμόμαστε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Διδασκόμαστε και αντλούμε τα διδάγματα.  Ανθρωπιά, Ανεκτικότητα, Αλληλεγγύη, Αμοιβαία αποδοχή και ευθύνη.

Θυμηθείτε, αυτή είναι η αποστολή μας.

Περισσότερα...
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ GIL SHAHAM ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  συνέντευξη τύπου  με αφορμή την συναυλία που συνδιοργανώνει η ΙΚΘ, η ΚΟΘ και ο ΟΜΜΘ με αφορμή την συναυλία της  ΚΟΘ με τον Gil Shaham για την Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην οποία παρέστησαν οι Πρόεδροι του ΟΜΜΘ κ. Βασίλης Γάκης, της ΙΚΘ  κ.  Δαυίδ Σαλτιέλ και του ΕΤΟΣ κ. Στάθης Γεωργιάδης.

Ο Πρόεδρος του ΟΜΜΘ κ. Βασίλης Γάκης επισήμανε ότι: «…Το πέπλο σιγής δεν πρέπει να καλύψει τα πάντα.  Γιατί η σιωπή είναι μια ηθική χρεοκοπία η οποία όχι μόνο «βαραίνει» συνειδήσεις, αλλά ενισχύει τις προσπάθειες εκείνων που επιχειρούν στοχευμένα να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Εμείς, ως Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα αναδείξουμε όπως αρμόζει την ιστορική μνήμη του Ολοκαυτώματος. Θα την προσεγγίσουμε μέσω της Τέχνης και θα την προβάλλουμε στο κοινό όπως πράξαμε με τη γενοκτονία των Αρμενίων, όπως θα πράξουμε και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Βλέπετε, η χώρα μας έχει ζήσει την τραγωδία δυο Γενοκτονιών. Των Ελλήνων του Πόντου, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και των Εβραίων συμπολιτών μας…».

Περισσότερα...
 
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΣΤΟ #WEREMEMBER 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός συμμετείχε και φέτος με συμβολικές αναρτήσεις στην εκστρατεία #We Remember στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τιμώντας τη Μνήμη των θυμάτων και δηλώνοντας την αποφασιστικότητα των Ελλήνων Εβραίων να καταπολεμήσουν την άρνηση του Ολοκαυτώματος και τον αντισημιτισμό.

Το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ σε διαδικτυακή συνεδρίαση στις 25.1.22, αναφέρθηκε στην εκστρατεία και μοιράστηκε αναμνηστική φωτογραφία που επεξεργάστηκε γραφιστικά  η Ρεγγίνα Κούνιο, αν. μέλος του Δ.Σ.

Τον αείμνηστο επιζήσαντα του Άουσβιτς Ισαάκ Μιζάν μνημόνευσε και φέτος το WJC, με ανάρτηση στο twitter και βίντεο για τη ζωή του. «Ο Ισαάκ Μιζάν ήταν ένας από τους τελευταίους επιζώντες στην Ελλάδα. Απεβίωσε το 2021. Σήμερα η οικογένειά του συνεχίζει την κληρονομιά του για την ενημέρωση των επόμενων γενεών για το τι συνέβη», αναφέρει η ανάρτηση του WJC.

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΑ 77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ – 27.1.2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Η επίσημη τελετή που γίνεται κάθε χρόνο στον χώρο του πρώην στρατοπέδου του Άουσβιτς, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Πολωνίας, με τη διοργάνωση του Κρατικού Μνημείου και Μουσείου του Άουσβιτς, φέτος θα διεξαχθεί με μικρό αριθμό συμμετεχόντων –κυρίως επιζώντων του Ολοκαυτώματος- λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά την Πέμπτη 27.1.2022, στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) από τον ιστότοπο της διοργάνωσης και το facebook του Auschwitz Memorial Museum.

Σηματοδοτώντας τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς και 80 χρόνια από το ξεκίνημα της λειτουργίας του προγράμματος βιομηχανοποιημένης εξόντωσης των Εβραίων στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια του Άουσβιτς, η φετινή εκδήλωση εστιάζει στην αρχή του Ολοκαυτώματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαρτυρίες επιζώντων και επιμνημόσυνες δεήσεις.

Πηγή: 77.auschwitz.org

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae