Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3172 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ 2015: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή τη διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Τσεχίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διοργάνωσαν στο στρατόπεδο του Τερεζίν, 60 χλμ. από την Πράγα,  ειδική τελετή μνήμης στο πλαίσιο διήμερου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2015 στην Πράγα. Βασικό θέμα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου «Let my People Live» ήταν η σημαντική αύξηση του  αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Στο Συνέδριο και στις παράλληλες εκδηλώσεις έλαβαν μέρος οι πρόεδροι της Τσεχίας και της Βουλγαρίας, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πολλοί πρόεδροι εθνικών κοινοβουλίων όπως και της Κνέσετ, υπουργοί Εξωτερικών, πρέσβεις ευρωπαϊκών κρατών, ο εθνικός διευθυντής της ADL, ο πρόεδρος της IHRA, διακεκριμένοι ομιλητές, καθώς και ειδικοί σε θέματα νομοθεσίας και ΜΜΕ. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν από «Το ΠΟΤΑΜΙ» ο κ. Μιλτιάδης Κύρκος, η κα Φωτεινή Τομαή – Κωνσταντοπούλου, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών  την πρώτη ημέρα και ο π. πρόεδρος του ΚΙΣΕ και πρόεδρος του European Council of Jewish Communities κ. Βενιαμίν Αλμπάλας.

Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2015 ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιήσαν η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Ομιλητής ήταν ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης. Αμέσως μετά, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου ερμήνευσε σεφαραδίτικα και yiddish τραγούδια με τη συνοδεία της Orchestra Mobile, στην οποία συμμετείχαν οι: Σπύρος Σολιαδάκης, πιάνο, Κική Παπαγεωργίου, βιολί, Γεωργία Πετμεζά, τσέλο, Χάρης Μέρμηγκας, κοντραμπάσο, Λεωνίδας Τσακίρης, κλαρινέτο, Μιχάλης Σουρβίνος, κιθάρα- μαντολίνο, Ελένη Καμβυσίδη, κρουστά. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Θεόδωρος Ορ­φα­νίδης.

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑΤΑ για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σήμερα 27 Ιανουαρίου 2015, συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η ανθρωπότητα τιμά διεθνώς τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων, αθώων θυμάτων της φρίκης του Ολοκαυτώματος, που εξολοθρεύτηκαν στα κρεματόρια και στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης [εδώ η συνέχεια]. 

  • "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"

Κηλίδες αιώνιας ντροπής στο χάρτη της ανθρωπότητας, τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταναγκαστικής εργασίας και εξόντωσης. Μέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος η 27η Ιανουαρίου. Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν, τη μέρα αυτή, τους λαούς του κόσμου σε περισυλλογή για την εξόντωση έξη εκατομμυρίων Εβραίων, με μόνη αιτία τη θρησκευτική τους διαφορετικότητα [εδώ η συνέχεια].

Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2015 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιήθηκε στις 27.1.2015 στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Π.Ε. Λάρισας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας.

Η εκδήλωση μνήμης ξεκίνησε από την Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας έγινε η κεντρική εκδήλωση που περιλάμβανε το άναμμα κεριών στη μνήμη των 6 εκατ. Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των επισήμων κει έγινε η κεντρική ομιλία από τον  Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο. Την παρουσίαση της εκδήλωσης και παρένθετα κείμενα επιμελήθηκε η κα Βασιλική Πανάγου, Αρχαιολόγος.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας «Μάνζαρος», από την Κέρκυρα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σωκράτη Άνθη. Σολίστ ήταν η σοπράνο κα Λουίζα Κονέ.

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 27η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

O Μπαν Κι-Μουν για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος: "Το Ολοκαύτωμα δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η μαζική δολοφονία προκλήθηκε από τη διεστραμμένη και ρατσιστική ιδεολογία των Nαζί. Η ανθρωπότητα ενώθηκε για να νικήσει τη ναζιστική απειλή. Σήμερα, δοκιμαζόμαστε ξανά."Πριν από εβδομήντα χρόνια σαν σήμερα, οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Άουσβιτς-Μπίρκενάου, το Γερμανικό Ναζιστικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης και Εξόντωσης".

Ολόκληρο το μήνυμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ:

"Πάνω από ένα εκατομμύριο κρατούμενοι, κυρίως Εβραίοι, δολοφονήθηκαν βάναυσα και συστηματικά εκεί που οι Ναζί εισήγαγαν την τερατώδη ιδέα της «βιομηχανοποιημένης δολοφονίας». Ανάμεσα στα άλλα θύματα ήταν μη-Εβραίοι Πολωνοί, πολιτικοί κρατούμενοι, Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου, Σίντι και Ρομά, ομοφυλόφιλοι, ανάπηροι και μάρτυρες του Ιεχωβά.

Χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας, η μαζική δολοφονία προκλήθηκε από τη διεστραμμένη, ρατσιστική ιδεολογία των ναζί, που επιδίωξαν να εντοπίσουν και να σκοτώσουν και τον τελευταίο Εβραίο ή κάθε άλλον που θεωρούσαν κατώτερο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae