Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 11333 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου 2022 ξεκίνησε η φωταγώγηση της επιβλητικής πρόσοψης του Δημαρχείου της Αθήνας με το λογότυπο της διεθνούς εκστρατείας #WeRemember του WJC. Η φωταγώγηση θα επαναληφθεί και στις 27.1.2022 τιμώντας τη διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει για πρώτη φορά στο WE REMEMBER με αυτή τη συμβολική δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, για την υλοποίηση της οποίας κινητοποιήθηκε με αμεσότητα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και το επιτελείο του Γραφείου του, παρά τις αντιξοότητες λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών συνθηκών. Η πόλη της Αθήνας «θυμάται» το σκοτάδι του Ολοκαυτώματος των 6.000.000 Εβραίων και «φωτίζει» το μέλλον με τις αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού! Αυτό είναι το δυναμικό μήνυμα της φωταγώγησης του Δημαρχείου Αθηνών.

Στο WE REMEMBER συμμετέχει φέτος και η Βουλή των Ελλήνων, με ανάλογη δράση φωταγώγησης του Κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου, το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου 2022.

Περισσότερα...
 
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2021 PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Λευκός Πύργος φοράει σήμερα 27 Ιανουαρίου 2021 το κίτρινο αστέρι όπως ακριβώς πριν από 78 χρόνια και οι 50.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, οι 67.000 Εβραίοι της Ελλάδος και οι 6.000.000 Εβραίοι της Ευρώπης. Ο Λευκός Πύργος, φοράει το κομμάτι υφάσματος που έγινε το στίγμα που θα οδηγούσε εκατομμύρια αθώους να εκτοπιστούν και να εξοντωθούν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης θυμάται και θρηνεί το 20% του  πληθυσμού της πόλης που διώχθηκε. Ενός δυναμικού και ζωντανού μέρους της κοινωνίας που αφανίστηκε όταν επικράτησε το μίσος και η απανθρωπιά.

Το κίτρινο αστέρι στο Λευκό Πύργο είναι μια υπόσχεση της πόλης, να μετατρέψει τον πόνο της απώλειας σε μια στεντόρεια, ακλόνητη, ενιαία, καθαρή φωνή υπέρ της ελευθερίας, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης…. ενάντια σε εκείνους τους λίγους, που ακόμα και σήμερα προσπαθούν για την επικράτηση του μίσους και του ρατσισμού.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae