Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6012 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ IHRA PDF Εκτύπωση E-mail

Η πρώτη ολομέλεια του IHRA στα πλαίσια της Γερμανικής προεδρίας έλαβε χώρα διαδικτυακά, λόγω των περιστάσεων, το διάστημα 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου 2020.

Τις δυο πρώτες μέρες έγιναν οι συναντήσεις των επιτροπών και των ομάδων εργασίας, ενώ τις δυο τελευταίες πραγματοποιήθηκαν οι συσκέψεις της ολομέλειας με τη συμμετοχή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των 34 κρατών μελών, των χωρών παρατηρητών, καθώς και των εκπροσώπων των διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, ΟΥΝΕΣΚΟ, ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΕΕ, κ.ά.). Οι συζητήσεις, που έγιναν υπό τη σκιά του κορονοϊού, εστίασαν κυρίως στο πως η πανδημία έχει επιφέρει μια παγκόσμια άνοδο του αντισημιτισμού και των θεωριών συνωμοσίας και στις δυσκολίες στην έρευνα και τη λειτουργία των ερευνητικών κέντρων, των μουσείων και άλλων χώρων μνήμης.

Στην ολομέλεια παρουσιάστηκαν επίσης δύο σημαντικά κείμενα: η κοινή δήλωση για την αποκατάσταση συνεργατών των Ναζί, καθώς και ο ορισμός για τις διακρίσεις κατά των Ρομά. Και τα δυο κείμενα θα υιοθετηθούν στο προσεχές διάστημα. Ακόμη παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Γερμανικής προεδρίας για μια Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας κατά της Άρνησης και της Διαστρέβλωσης του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ IHRA PDF Εκτύπωση E-mail

Η δεύτερη ολομέλεια του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance – Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος), στα πλαίσια της Γερμανικής προεδρίας, έλαβε χώρα διαδικτυακά λόγω των περιστάσεων, κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων τον Νοέμβριο του 2020.

Οι 250 σύνεδροι από τα 34 κράτη μέλη του IHRA, τις χώρες παρατηρητές, καθώς και  εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, ΟΥΝΕΣΚΟ, ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΕΕ, κ.ά.) συζήτησαν διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, μνήμης και έρευνας πάνω στο Ολοκαύτωμα. Στην ολομέλεια το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από το μέλος της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας στον IHRA κ. Λεόν Σαλτιέλ. 

Όλες οι συζητήσεις έγιναν υπό την σκιά του κορονοϊού και της παγκόσμιας ανόδου του αντισημιτισμού και των θεωριών συνωμοσίας που έχει επιφέρει η πανδημία, και επικεντρώθηκαν στις δυσκολίες στην έρευνα και τη λειτουργία των ερευνητικών κέντρων, καθώς και των μουσείων και άλλων χώρων μνήμης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae