Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3320 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (WJC) & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΥΝΕΣΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 18 και 19.11.2018 έγινε στο Παρίσι η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), με τη συμμετοχή 150 προέδρων εβραϊκών συντονιστικών οργάνων ανά τον κόσμο. Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στη συνάντηση έλαβε μέρος ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του WJC, ο οποίος έκανε εισήγηση για τον αντισημιτισμό. Στο περιθώριο της συνάντησης ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τη γενική διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ Όντρει Αζουλάι και τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του WJC Ντείβιντ ντε Ρότσιλντ (φωτογραφίες). 

Κατά τις εργασίες της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων καίρια θέματα του διεθνούς εβραϊσμού και εξετάστηκε η κατάσταση των Εβραϊκών Κοινοτήτων και η ασφάλειά τους υπό την απειλή των συνεχώς αυξανόμενων αντισημιτικών και τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Ιδιαίτερα σημαντική για τις σχέσεις του WJC με την ΟΥΝΕΣΚΟ ήταν η πραγματοποίηση της σύσκεψης του WJC τη Δευτέρα 19.11.2018 στα κεντρικά γραφεία της ΟΥΝΕΣΚΟ, κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος του WJC Ρόμπερτ Σίνγκερ στην ομιλία του ευχαρίστησε την ΟΥΝΕΣΚΟ για τη φιλοξενία, καθώς και για τη συνεχή δέσμευσή της στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και της εκπαίδευσης.  

Στο πλαίσιο της σύσκεψης του WJC έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας aboutholocaust.org που περιλαμβάνει πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Ολοκαυτώματος και θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και νεαρά άτομα και αποτελεί την κοινή δράση του WJC και της ΟΥΝΕΣΚΟ για την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΗΓΕΣΙΑΣ του WJC με τον ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) κ. Ρόναλντ Λόντερ, καθώς και  αντιπροσωπεία του WJC, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 26.9.2016 στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην ομιλία του ο Πάπας αναφέρθηκε στην πρόκληση για τη διατήρηση της ειρήνης παγκοσμίως και στο προσφυγικό ζήτημα. Ο Πάπας τόνισε: «Η Ευρώπη συχνά ξεχνάει πως έχει εμπλουτιστεί με μετανάστες. Η Ευρώπη κλείνεται στον εαυτό της. Η Ευρώπη έχει έλλειψη  δημιουργικότητας. Η Ευρώπη έχει προβλήματα υπογεννητικότητας και υψηλά ποσοστά ανεργίας». Και συμπλήρωσε ο Πάπας: «Είναι σημαντικό να σκεφτούμε την ενσωμάτωση των προσφύγων. Αυτοί που διέπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο δεν ήταν κατάλληλα ενταγμένοι».

Επανέλαβε επίσης όσα είχε συζητήσει με τον Πρόεδρο του WJC σε παλαιότερη συνάντησή τους, ότι ένα καλός Χριστιανός δεν μπορεί να είναι αντισημίτης.

Ο Καθολικός Ποντίφικας επεσήμανε πως είναι σημαντικό οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι να μιλήσουν ανοιχτά κατά της βαρβαρότητας στον κόσμο. «Θα πρέπει να πορευτούμε μαζί σ΄ ένα κοινό ταξίδι για να κάνουμε τον κόσμο περισσότερο ασφαλή», είπε ο Πάπας στην αντιπροσωπεία του WJC, η οποία απαρτίζονταν από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, με αφορμή τον εορτασμό της εβραϊκής εορτής του Ρος Ασανά, ευχήθηκε σε όλους τους Εβραίους του κόσμου να έχουν μια γλυκιά νέα χρονιά.   

Ο Πάπας επιπροσθέτως δήλωσε: «Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ευγενείς και φιλικοί και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε κατά της βαρβαρότητας, αλλά και να υπερασπιστούμε την ειρήνη».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae