Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2612 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

LIFO  29.9.2017: Στην τελική ευθεία μπαίνει η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση και δημιουργία Μουσείου και Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα, στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού, εκεί όπου γράφτηκε η αρχή του τέλους για τον εβραϊκό πληθυσμό της Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν, σήμερα το απόγευμα, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θανάσης Βούρδας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, η διαδικασία για την έγκριση από το ΣτΕ και την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

«Είχαμε μια συνάντηση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και προχωρά η διαδικασία στα χρονικά όρια που είχαμε θέσει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί εάν εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα έως τα τέλη του Οκτώβρη τότε αμέσως θα προχωρήσουν και οι οικοδομικές άδειες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη σύσκεψη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα στη χρονιά θα μπει και ο θεμέλιος λίθος.

Περισσότερα...
 
ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Απρίλιο του 2018 πραγματοποιήθηκε από το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, πρόγραμμα εκπαιδευτικής επίσκεψης 82 Ελλήνων μαθητών στο Κρατικό Μουσείο και Μνημείο του Άουσβιτς, με την οικονομική στήριξη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο ταξίδι επελέγησαν κατόπιν σχετικού διαγωνισμού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ο οποίος αφορούσε στη δημιουργία video με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι». Οι συμμετέχοντες μαζί με 10 συνοδούς εκπαιδευτικούς, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία ζωής με μεγάλη εκπαιδευτική σημασία. Παρακολούθησαν ένα εκτεταμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξενάγησης στα αγγλικά, συμμετείχαν σε συζητήσεις για τις φρικαλεότητες των εγκλημάτων του Ολοκαυτώματος και ξεναγήθηκαν στους χώρους των στρατοπέδων, με σκοπό να αποκτήσουν ισχυρά αντισώματα απέναντι στην αδιαφορία και την άρνηση ή τη σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae