Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3361 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ OSCE / ODIHR ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2.7.2018 έγινε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση συναρμόδιων παραγόντων με θέμα την αντιμετώπιση των αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους και των αναγκών ασφαλείας των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Τα Λόγια σε Έργα» (Words into Action) με ενέργειες του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ - OSCE), με τη συνεργασία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, της Γεν. Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα Words into Action, που χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Κυβέρνηση, στόχο έχει να συνδράμει τις Κυβερνήσεις στον χειρισμό αντισημιτικών φαινομένων και των αναγκών ασφάλειας των Εβραϊκών Κοινοτήτων. Στο πρώτο στάδιο -και αφού μελετήθηκαν από τον OSCE / ODIHR οι περιπτώσεις αντισημιτικών εγκλημάτων που τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη- καταρτίστηκε και κυκλοφόρησε το εγχειρίδιο «Understanding anti-Semitic Hate Crimes and Addressing the Security Needs of Jewish Communities– A Practical Guide»

Ο Πρακτικός Οδηγός, που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2017 σε ειδική τελετή στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Η ελληνική έκδοση, με τίτλο «Η κατανόηση των αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους και η αντιμετώπιση των αναγκών ασφαλείας των εβραϊκών κοινοτήτων: Πρακτικός Οδηγός»κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο μήνα και διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο μέσω των ιστοσελίδων του OSCE/ODIHR και του ΚΙΣΕ.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ WJC ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Με τη συμμετοχή  Εβραίων ηγετών απ΄ όλον τον κόσμο, στις 11 και 12.9.2016 συγκλήθηκε στην Ιερουσαλήμ η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), υπό την προεδρεία του κ. Ρόναλντ Λόντερ, προέδρου του WJC. Το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του και αντιπρόεδρο του WJC κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη.

Στο περιθώριο των εργασιών της Εκτελεστικής Επιτροπής του WJC, οι σύνεδροι είχαν σημαντικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Ρεουβέν Ρίβλιν και τον πρωθυπουργό κ. Βενιαμίν Νετανιάχου. Συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι από την τρομοκρατία, οι σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή και οι προοπτικές ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη θετική ανάπτυξη των σχέσεων του Ισραήλ με χώρες του Αραβικού κόσμου. «Χώρες σε όλη τη Μέση Ανατολή έχουν αρχίσει να βλέπουν το Ισραήλ λιγότερο σαν εχθρό και περισσότερο ως ένα σημαντικό σύμμαχο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας», τόνισε ο κ. Β. Νετανιάχου. 

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Ρ. Ρίβλιν μίλησε στους εκπροσώπους της ηγεσίας του διεθνούς Εβραϊσμού για τις σύγχρονες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο το Ισραήλ όσο και η Διασπορά. Ο πρόεδρος του WJC  κ. Ρόναλντ Λόντερ επέδωσε στον Πρόεδρο του Ισραήλ ένα συμβολικό δώρο: το πρωτοσέλιδο της αμερικανικής εβραϊκής εφημερίδας “Der Tog-Morgan-Journal” (στη διάλεκτο γίντις), της 7ης Ιουνίου 1967, που ανακοινώνει την επανένωση της Ιερουσαλήμ (φωτογραφία επάνω).

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae