Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4055 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 16.10.2019, η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων κα Μερόπη Υδραίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Περιθάλψεως & Αποκαταστάσεως Ισραηλιτών Ελλάδας (ΟΠΑΙΕ) κ. Δαυίδ Ταραμπουλούς και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας κ. Ζαχαρία Ματαθία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα των ετήσιων εκδηλώσεων της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο να διεξαχθούν στην Κέρκυρα.

Για την καλύτερη προετοιμασία μάλιστα, προσδιορίστηκαν χρονικά για το 2021.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανακατασκευής του ισογείου της Συναγωγής της Κέρκυρας και η μετατροπή του σε αίθουσα εκδηλώσεων, καθώς και η δημιουργία Μουσείου της ιστορίας των Εβραίων της Κέρκυρας. 

ΠΗΓΗ: enimerosi, 16.10.2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΡΕΟΥΒΕΝ ΡΙΒΛΙΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν συναντήθηκε στις 29/1/2018 με την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού, τον Ραββίνο Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν και τον Ραββίνο Μέντελ. Το Δ.Σ. του ΚΙΣΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δαυίδ Σαλτιέλ και οι Πρόεδροι των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων της Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ρ. Ρίβλιν, να τονίσουν τους παραδοσιακούς δεσμούς του Ελληνικού Εβραϊσμού με το κράτος του Ισραήλ και να αναφερθούν στη σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος αναφέρθηκε σε καίρια θέματα όπως ο αντισημιτισμός και τόνισε τον ρόλο πρωτοβουλιών που αφορούν την παιδεία και την εκπαίδευση ως αντιστάθμισμα στα φαινόμενα του αντισημιτισμού. Στον συγκεκριμένο τομέα επισήμανε την αξία του υπό ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη και δήλωσε ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του στην τελετή θεμελίωσης του Μουσείου μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Ο κ. Ρίβλιν μίλησε και για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ πάντα επιζητά την Ειρήνη και είναι διατεθειμένο να προσφέρει πολλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, αρκεί πρωτίστως να διασφαλίζεται η ασφάλειά του.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae